Supporterintervjuet: Før Oxford (H)

Steen Houman tror Pompey i kveld tar tre nye poeng hjemme mot et lag vi tidvis har slitt med de siste sesongene.


SUPPORTERINTERVJUET: Steen Houman, vår medlem nummer 12, er et velkjent navn for våre lesere. Dansken har i en årrekke vært skribent her på pompey.no. Her er Steens tanker før tirsdagens hjemmekamp mot Oxford.

 

Det ble 10. plass forrige sesong. Hva er dine tanker om det Pompey presterte i 2021/22?

– Skuffende faktisk, syntes vi havde et hold der var til mere, men vi var alt for ustabile og så var det i sidste ende nok fair, at det endte med den placering. At Pompey ikke kunne holde på spillere som Ben Close, Craig MacGillivray og Jack Whayhough gjorde ondt. Men Pompey leverede nogle gode kampe specielt hjemme på Fratton Park hvor Pompey slog Wigan 3-2 og Rotherham 3-0, som var de to hold der rykkede op, samt 4-0 over Sunderland der vandt Play off.

 

Hva var dine tanker og forventninger til kommende sesong?

– Pompey skal være med helt fremme, der er dog flere gode hold med en stærk økonomi i League One, så det kræver en bred trup og stabilitet, det er nøglen. Foreløbig ser det fint ud, og Pompey har ikke smidt så mange dumme point, så må vi se om det er nok til at rykke op.

 

Hvilke lag tror du rykker opp fra League One i år?

– Plymouth, Ipswich og Sheffield W ser gode ud, og to af de tre hold rykker op, så er det at satse på Pompey snupper den sidste plads, men det er i hård konkurrence med Peterborough, Bolton, Barnsley og Derby.

 

Hva synes du om Pompeys sesongstart og spillerlogistikk siden forrige sesong?

– Jeg er ganske tilfreds som det ser ud. Nok blev det først sidst i transfervinduet at der blev hentet de sidste vigtige brikker til truppen, men Pompey har en bredde der gør vi skal være med fremme. Vi er stadig ubesejret på hjemmebane og holder vi det nuværende pointsnit på 1,92, så ender vi på 88 point og det er lig med oprykning!

 

Har du planer om å få til en tur over for å se Pompey i løpet av 2022/23?

– Jeg tror det komme til at knibe, kalenderen er fyldt godt op med de forskellige ting jeg er involveret i, men med et vennepar skal vi faktisk til England og har snakket om sydkysten, men det er efter sæsonstart. Men ender vi nu i en finale, kan det være jeg skal afsted, Wembley er jo et dejligt sted.

 

Hvordan holder du deg oppdatert på Pompey (kamper og nyheter)?

– Vores egen side gør det godt, tak til de trofaste bidragsydere Joakim, Jean-Robert og Pål. Det er en fornøjelse. Ellers er det klubbens hjemmeside, youtube og twitter, samt de to glimrende podcast der er om klubben.

 

Har du noen favorittspillere i dagens Pompey-spillerstall?

– For 14-15 år siden, var Pompeys akademi i Danmark på træningslejr, der så jeg faktisk Marlon Pack sammen med flere andre gode spillere der har fået succes efterfølgende. Mange af spillerne fra akademiet kunne ikke bruges dengang af klubben, men andre kunne godt se deres talent. Så jeg er glad for at se en af de lokale tilbage i trøjen, og han gør det helt fantastisk den gode Marlon Pack. Da Pompey var i Danmark dengang, fik jeg en god snak med daværende chef Ian Woan, som brugte en time på at snakke fodbold med os, men hej han fik også en flaske Gammel Dansk.

 

Hva er dine tanker om Danny Cowley og hans trenerteam?

– Der er ingen tvivl om at The Cowleys ved hvad de vil, og de har stort set skiftet HELE truppen ud efter Kenny Jackett. Det er vel kun Ronan Curtis der er tilbage. De har bygget et godt team og denne sæson er deres første med deres egen trup. Udfordringen for The Cowleys er pengene, for nok har klubben rige ejere, men der bliver ikke brugt mere end der er råd til.

 

Nå er det hjemmekamp mot Oxford. Hva er dine tanker om denne kampen, hva er din startellever og hvordan tror du kampen ender?

– Pompey vinder 2-0, på mål af Ragget og Bishop. Vi stille op med denne start XI. Swansson og Mingi var gode i sidste kamp, der er genvalg til dem, og så er Pack vel retur efter sit røde kort. Koroma har været god på kanten i år, men Curtis skal have spilletid og selvtillid. Griffiths; Swanson, Raggett, Robertson, Ogilvie; Dale, Pack, Mingi, Curtis; Scarlett, Bishop.

 

Har du ellers noe du vil si til resten av de skandinaviske Pompey-supporterne?

– Her i Danmark mødes vi supportere ofte når der er live TV kampe på The Globe på Nørrebro. Det er super hyggeligt. Desværre er jeg ikke i stand til at komme, men mon ikke der kommer kampe efter jul, så håber jeg det kan lykkedes. Ellers så skal vi vel have koordineret en fælles tur til en kamp, som vi gjorde inden covid19 slog til. Turen til Pompey hvor vi så dem vinde mod Peterborugh var klasse.


Sesongens tidligere supporterintervjuer:

Før 13. serierunde: Forest Green Rovers (B): Torkil Risan

Før 12. serierunde: Charlton (B): Jean Robert Tankred

Før 11. serierunde: Fleetwood (H): Trond G. Nedal

Før 10. serierunde: Ipswich Town (B): Joakim Ellingsen

Før 9. serierunde: Plymouth (H): Øyvind Velde

Før 8. serierunde: Burton (B): Per Gustavsson

Før 7. serierunde: Peterborough (H): Ed Binks

Før 6. serierunde: Port Vale (B): Paul Richards

Før 2. runde i ligacupen: Newport County (B): Michael Pantling

Før 5. serierunde: Bristol Rovers (H): Anton Jonasson

Før 4. serierunde: Cambridge United (H): Marius Kastet

Før 3. serierunde: Cheltenham (B): Lars Håvik

Før 1. runde i ligacupen: Cardiff City (B): Asbjørn Stokken

Før 2. serierunde: Lincoln City (H): Mathias Eide

Før 1. serierunde: Sheffield Wednesday (B): Jon Romuld Håversen

Marlon Pack.