2022-23: Opptakt Portsmouth – Oxford

Ny kamp. Nye muligheter. Nye poeng?


 

Pompey tok sin første trepoenger på det som virket som en evighet da de slo nykommerne Forest Green på lørdag. Nå er det ny kamp allerede på tirsdag, og Portsmouth bør øyne muligheten til å plukke 3 nye mot et Oxfordlag som ikke er kommet spesielt godt igang med  sin sesong. I det tette kampprogrammet bør hjemmelaget ha en fordel av sin brede stall, og Danny Cowley har mange friske spillere å velge blant til kampen.

Oxford og Portsmouth har møttes en del ganger de siste årene, og statistikken viser at det som oftest blir jevne og tette oppgjør. Forrige sesong endte begge ligakampene 3-2, med en seier til hvert av lagene. Raggett, Hirst og Carter sørget for hjemmeseier på Fratton Park, mens Jacobs og Curtis sto for trøstemålene da Oxford vant sin hjemmekamp på Kazaam stadium. Som sagt, det er ofte jevnt, og lagene spilte faktisk 4 uavgjorte kamper på rad mot hverandre i perioden 2019 – 21. Alle 4 kampene endte 1-1! Historisk sett har Pompey et lite overtak med 27 seire mot 24. På Fratton Park er imidlertid statistikken svært god for hjemmelaget; 18 seire, 12 uavgjorte og kun 4 tap.

Michael Eisner er på plass på Fratton Park for første gang siden før pandemien. Han skal se denne kampen og den neste mot Shrewsbury. Det vil neppe ha stor betydning for utfallet, men det blir interessant å se hvilken mottakelse formannen vil få på Fratton Park og rundt omkring i Portsmouth by. Det blir og spennende å se om Danny Cowley fortsetter med laget som vant i helgen, eller om en spiller som Marlon Pack går rett tilbake i startelleveren. Pack har sonet ferdig sin karantene og er kampklar. Jayden Reid og Louis Thompson er fortsatt ute med skader, mens Joe Morrell og Michael Jacobs er usikre. Det samme gjelder duoen Tom Lowery og Joe Rafferty, selv om disse nå er tilbake i full trening. Matty Taylor er suspendert for gjestene, mens Sam Baldock og Josh Murphy er usikre. Det kan bli et gjensyn med Simon Eastwood og Steve Seddon, begge med en fortid i Pompey. Ryan Williams ble imidlertid sendt tilbake til Australia i klubbens store opprydningsprosjekt i sommer.

 

Sesongen så langt for The U’s

Oxford tapte 3 av sine første 4 ligakamper og havnet dermed bakpå fra start. Siden har det gått litt i rykk og napp, men laget fra universitetsbyen har bare plukket med seg 14 poeng på sine første 13 kamper. Hvis man ser på resultatene er det påfallende at laget aldri har tapt med mer enn ett mål, og de spiller stort sett jevnt også mot gode motstandere. I siste kamp ble det tap 1-2 hjemme mot Peterborough, men Oxford var ikke langt unna å kapre poeng selv om det spilte den siste halvtimen med 10 mann.

Spillere å se opp for

Cameron Brannagan er stortalentet som gikk gradene i Liverpool og han ble av Jürgen Klopp omtalt som «en som hadde alt man kan håpe på av en midtbanespiller». Etter 9 seniorkamper for The Reds gikk han videre til Fleetwood på lån og endte opp i Oxford hvor han har spilt 167 kamper og scoret 28 mål. Denne sesongen er han lagets toppscorer med 6 mål i alle turneringer. Kyle Joseph er en ung spiss på lån fra Swansea som scoret to mål da laget slo Exeter borte for en drøy uke siden.

 

Du kan lese opptakt fra de offisielle sidene her

https://www.portsmouthfc.co.uk/news/2022/october/match-preview-for-portsmouth-vs-oxford-united-on-25-oct-22/

 

Portsmouth manager Danny Cowley snakker en del om sitt kommende møte med klubbformann Michael Eisner

“We speak on a regular basis – pretty much weekly – via Zoom and the family have been nothing but supportive since the first day we arrived at the club.

“It will be good to meet them in person for the first time, although we did of course see Eric and Andy when they came over earlier in the year.

“He’s given us the confidence to take a long-term perspective and our ambitions are to build the foundations that can create sustained success. We’re making progress with that.”

“They’ve got a really good team and had some injury problems at the start of the season, which probably disrupted them.»

“Most of the key players are now back and they were at full tilt when I watched them win at Exeter recently.»

Se hele intervjuet med Danny Cowley her:

 

Sean Raggett, som ble matchvinner mot Forest Green Rovers, er intervjuet i forkant av kampen. Han synes det var på tide at han selv scoret i ligaen i år, og gleder seg stort til å møte Oxford. Han mener at kampene mot The U’s gir ham en aldri så liten «derby-feeling». Les intervjuet med Sean Raggett her:

https://www.portsmouthfc.co.uk/news/2022/october/raggett-always-lively-against-oxford/