Supporterintervjuet: Før QPR (H) i FA-cupen

Medlem nummer 69, Sondre Rossbach, om blant annet Pompeys keepersituasjon, sesongen så langt og FA-cupkampen mot QPR.


SUPPORTERINTERVJUET: Denne gangen er det en av våre mest kjente medlemmer som stiller til supporterintervju. Medlem nummer 69 er Norges U21-landslagskeeper og han har allerede flere sesonger bak seg i eliteserien for Odd Grenland – hvor han er førstekeeper. Vi snakker selvsagt om Sondre Rossbach.

Aller først, Sondre: Du er jo selv profesjonell fotballspiller for det norske eliteserielaget Odd og spiller på Norges U21-landslag. Hvordan opplevde du 2018-sesongen og hva tenker du om året som ligger foran deg?

– 2018 var et helt ok år på banen, med noen høydepunkter. Vi spilte gode kamper med U21-landslaget, og var 1 seier unna å kvalifisere oss til EM 2019. Dessverre ble det tap for Tyskland på bortebane i nest siste kamp, noe som gjorde at de knabbet EM-billetten fra oss. Vi møtte et veldig godt lag bestående av flere Bundesliga-spillere, så vi får trøste oss med at vi holdt følge lenge. Close – but no sigar. Med Odd havnet vi til slutt på 9.plass i Eliteserien etter en sesong preget av store prestasjonsmessige svingninger. I 2019 håper vi å prestere mer stabilt, og hevde oss i toppen av norsk fotball slik vi har gjort for bare noen år tilbake. Vi er godt i gang med pre-season, og så langt ser det lovende for vår del. Vi jobber på og håper på en god sesong.

Som keeper selv: Hva tenker du om vår keepersituasjon nå med Craig MacGillivray (bildet) som førstekeeper og Luke McGee og Alex Bass som cover?

– Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke har sett nok av Craig MacGillivray til å konkludere skikkelig angående kvalitet. Men det jeg ser på som veldig positivt er at vi nå har funnet en skikkelig nr 1. De siste årene har det vært mye bytting av keeper, og den usikkerheten det medfører både hos keeperen selv og laget er ikke heldig. At vi nå har funnet en keeper som kan spille ”week in and week out” ser jeg på som veldig positivt. 8 clean sheets av 28 mulige er helt ok, men med tanke på tabellplasseringen vår hadde jeg ønsker meg noen flere smultringer. Vi får håpe han stenger buret skikkelig nå mot slutten av sesongen!

Pompey står med 17 seire, seks uavgjort og fem tap, og topper tabellen, etter 28 serierunder. I tillegg er vi med i FA-cupen fortsatt Hva synes du om det Pompey har prestert så langt i sesongen?

– Jeg ser absolutt ingen grunn til å klage. Når vi topper tabellen etter 28 runder anser jeg mulighetene for opprykk som veldig gode. Pompey må kjøre på og holde de andre lagene bak seg (naturlig nok). Vi satser på at guttene klarer å riste av seg de to siste kampene i serien og komme tilbake på vinnersporet igjen. Jeg syntes hvert fall det ser veldig lovende ut så langt. Når det gjelder FA-cupen er det selvsagt gøy at vi fortsatt er med der og får prøvd oss mot lag fra høyere divisjoner. Samtidig legger jeg ikke særlig mye vekt på denne, da hovedfokus må være å opprettholde den gode tabellplasseringen vi har i dag. Når det er sagt så bidrar jo FA-cupen til noen svært etterlengtede TV-kamper, så jeg vil nok sitte lenket til Tv’n når vi møter QPR på lørdag!

Hva var dine tanker og forventninger til denne sesongen før sesongstart? 

– Håpet var selvsagt at vi skulle ligge i toppen og kjempe om opprykk via en play-off plass, så jeg må si at laget har innfridd disse forventningene, og vel så det. Det er veldig jevnt der oppe, men jeg har virkelig troen på at guttene klarer å dra dette i land. Et opprykk hadde vært fantastisk, rett og slett! Plutselig er vi bare ett nivå unna drømmen om Premier League!

Har du tenkt deg over for å se Pompey denne sesongen?

– Jeg har ikke planlagt noen tur ennå da det er litt vanskelig å kombinere dette med fotballsesongen her hjemme, men hvis Pompey fortsatt ligger i toppen mot slutten av sesongen ville det vært utrolig gøy å se et opprykksjagende Pompey på et fullsatt Fratton Park.

Hvordan holder du deg oppdatert på Pompey (kamper og nyheter)?

– Det blir stort sett gjennom Venner av Pompey, Facebook og Twitter. Når Pompey vises på TV prøver jeg selvsagt også å få det med meg.

Er du fornøyd med vår manager Kenny Jackett (bildet)?

– Jeg er veldig fornøyd. Han har fått orden på laget og levert en veldig god sesong så langt. Han har truffet godt med de overgangene han har gjort og jeg syntes han leder kampene klokt og godt. Absolutt en mann jeg håper Pompey får beholde!

Har du noen favorittspiller(e) i Pompey nå?

– Det må bli Jamal Lowe. En kvalitetsspiller som virkelig kan utgjøre forskjellen i kamper. Håper Pompey får beholde denne spilleren fremover og at han utvikler seg til å bli en enda bedre spiller.

Nå venter hjemmekamp mot Championship-laget QPR i serien. Hva er din startellever? Hva er dine tanker om cupkampen hjemme mot QPR og hvordan tror du kampen ender?

– Noen startellever tør jeg ikke gjette på da det er vanskelig å si hvordan Jackett vil prioritere kampen. Bare noen dager etter venter en særdeles viktig kamp mot Luton hvor vi har sjansen til å skaffe oss en liten luke i toppen. Jeg håper selvfølgelig vi biter godt fra oss mot QPR, men samtidig ønsker jeg å se spillere med friske ben mot Luton på torsdag i den uhyre viktige kampen. Uansett resultat mot QPR er det gøy å endelig å få sett Pompey på TV igjen!

Er det ellers noe du vil ha sagt når du nå har de skandinaviske Pompey-supporternes oppmerksomhet?

– PUP! Fortsett den gode jobben som gjøres her i suppoerterklubben. La oss alle krysse fingerne for at guttene holder unna ut sesongen og kroner den med opprykk!


Tidligere supporterintervjuer denne sesongen:

Før 28. serierunde (Oxford United B): Alexander Nilsson

Før 27. serierunde (Blackpool H): Torstein S. Pedersen

Før 3. runde FA-cup (Norwich B): Kenneth Johansen

Før 26. serierunde (AFC Wimbledon H): Trond G. Nedal

Før 25. serierunde (Fleetwood B): Robert Nilsen

Før 24. serierunde (Gillingham B): Torgeir og Mads Nesse

Før 23. serierunde (Sunderland H): Amanda Lloyd

Før 22. serierunde (Barnsley B): Asbjørn Stokken

Før 21. serierunde (Charlton H): Paul Richards

Før 20. serierunde (Southend H): David Gunnarsson Lorentzen

Før 2. runde FA-cup (Rochdale B): Tom Hagen

Før 19. serierunde (Walsall H): Eirik Bøen Gravdal

Før 18. serierunde (Scunthorpe B): Christian Knapp

Før 1. runde FA-cup (Maidenhead United B): Øyvind Velde

Før 17. serierunde (Bradford City B): Torgeir Enerstvedt

Før 16. serierunde (Accrington Stanley B): Erlend Uglem

Før 15. serierunde (Burton Albion H): Trygve Mellvang-Berg

Før 14. serierunde (Fleetwood H): Mange Nilsson

Før 13. serierunde (AFC Wimbledon B): Steen Houman

Før 12. serierunde (Gillingham H): Tom Saunders

Før 11. serierunde (Coventry City B): Lars Håvik

Før 10. serierunde (Rochdale B): Ståle Håheim

Før 9. serierunde (Wycombe H): Alexander Thorsen

Før 8. serierunde (Peterborough B): Torkil Risan

Før 7. serierunde (Shrewsbury H): Joakim Ellingsen

Før 6. serierunde (Plymouth H): Håvard Myhre

Før 5. serierunde (Doncaster Rovers B): Pål Alexander Lea

Før 4. serierunde (Bristol Rovers B): Ed Binks

Før 3. serierunde (Oxford United H): Jon Romuld Håversen

Før 2. serierunde (Blackpool B): Michael Pantling

Før 1. serierunde (Luton Town H): Mathias Eide

Jamal Lowe