Supporterintervjuet: Før Oxford United (H)

Jon Romuld Håversen dømmer ofte selv samtidig som Pompey spiller, men sørlendingen følger godt med og har tro på seier til Pompey i ettermiddag.

Jon Romuld Håversen, vår medlem nummer 68, bruker mer tid på fotball enn de fleste av våre medlemmer. 21-åringen er fotballdommer.

Aller først, Jon: Hva er status på dømmingen nå? Dømmer du fortsatt mye og hvor høyt i systemet dømmer du?

– Angående dømmingen er statusen at jeg fremdeles er aktiv! Er på min 4. sesong som hoveddommer i 2. divisjon, og er med som 4. dommer i Eliteserien og Obos-ligaen. Trives fremdeles med reisinga, miljøet og selvsagt fotballen!

Pompey har startet sesongen med å vinne de to første seriekampene, men tape hjemmekampen mot AFC Wimbledon i ligacupen. Hva synes du om det Pompey har prestert så langt i sesongen?

– Mine tanker om Pompey sine prestasjoner er at vi skal man selvsagt være fornøyd med full pott poengmessig. Å få en god start er viktig og jeg håper spillerne klarer å spille på seg selvtillit nok til å fortsette poengfangsten. Samtidig har jeg forstått at det ikke bare var dyktighet som gav oss disse poengene, men at marginene var for oss også. Jeg fikk dessverre ikke med meg kampene live, siden jeg dømte kamp selv. Men ble fortalt at vi er heldige som står med 6 poeng, noe som også gjenspeiles i de høydepunktene jeg har sett.

Hva var dine tanker og forventninger til denne sesongen før sesongstart?

– Mine forventninger: Jeg er evig optimist og tror hvert år at “dette er året”, så det er uunngåelig at jeg svarer noe annet enn at jeg tror dette er året hvor vi tar et steg opp. Det skal bli utfordrende, fordi det er flere lag i serien som bør være aktuelle for opprykk. Sunderland, Barnsley og Charlton blir nok vanskelige utfordrere om opprykksplassene. Kan på ingen måte si meg fornøyd om vi ikke når opp til en av play-off plassene iallfall!

Tenker du deg over på kamp denne sesongen?

– Ja, jeg kommer til å reise på minst en kamp denne sesongen. Den som er mest konkret planlagt er mot Barnsley i Februar. Da drar jeg med meg deler av guttegjengen (som forholdsvis heier på lag i PL), for å se Pompey. Det blir moro!

Er du fornøyd med vår manager Kenny Jackett?

– Ja, jeg har troen på Jackett. Han har rutinen nok til å kunne lede laget på en god måte.

Har du noen favorittspiller(e) i Pompey nå?

– Angående favorittspillere så syntes jeg Whatmough har vært bra. Det samme vil jeg si om Lowe – så holder en knapp på de to, samtidig som jeg forstår at dette kjapt kan endre seg i løpet av sesongen. Vår nye keeper virker stødig, samt at jeg har forhåpninger om at Curtis skal fortsette å banke inn mål.

Du er Pompey-manager mot Oxford. Hva er din startellever?

– Startellever: MacGillivray – Thompson – Whatmough – Clarke – Brown – Haunstrup – Close – Lowe – Naylor – Hawkins – Curtis

Hvordan tror du kampen ender?

– Jeg tror det blir 2-1-seier


Tidligere supporterintervjuer denne sesongen:

Før 2. serierunde (Blackpool B): Michael Pantling

Før 1. serierunde (Luton Town H): Mathias Eide