Supporterintervjuet: Før Doncaster (B)

Etter fire strake seiere i seriestarten, tror Pål Alexander Lea det nå sier stopp. Takket vært Brett Pitman, spår bergenseren at vi unngår tap i lørdagens bortekamp dog.

 

Pål Alexander Lea er vår medlem nummer sju og skribent på vår webside. Obersvante leser har lagt merke til hans navn både på forhåndssaker og kampreferat. Pål var også blant medlemmene som var over på siste serierunde forrige sesong, og før kampen fikk han sammen med Steen Houman dele ut pris for årets spiller til Brett Pitman.

Pompey har startet sesongen med å vinne de fire første seriekampene, men tape hjemmekampen mot AFC Wimbledon i første runde av ligacupen. Hva synes du om det Pompey har prestert så langt i sesongen?

– Poengfangsten har i hvert fall vært bedre enn noen kunne drømme om. Spillemessig synes jeg fortsatt de har mye å gå på, og så var det selvsagt skuffende å ryke ut i første runde av ligacupen. Men totalt sett veldig bra

Hva var dine tanker og forventninger til denne sesongen før sesongstart?

– Jeg forventet at vi skulle kjempe om direkte opprykk eller playoff og være med der oppe hele sesongen. Jeg forventet også å se at vi i større grad var i stand til å kontrollere kampene også mot de beste lagene, noe vi sjelden greide i fjor. Til sist hadde jeg et håp om at vi kunne bli et lag som overrasket stort i en av cupene, og det er jo fortsatt mulig selv om kampen mot AFC var begredelig.

Tenker du deg over på kamp denne sesongen?

– Det var jo veldig kjekt i fjor, så kanskje det kan bli en årlig tradisjon å reise over på sesongens siste kamp?

Nå venter bortekamp mot Doncaster i 5. serierunde. Hva tenker du om den?

– Doncaster er et lag vi pleier å slite mot. De har vel slått oss i 3 av de siste 4 oppgjørende. Det er typisk at en mann som John Marquis plutselig finner ut at han skal lage trøbbel for oss. Før eller senere ryker seiersrekken vår og jeg ser ikke bort fra at det skjer på Keepmoat Stadium. Jeg vil si meg rimelig fornøyd om vi ikke taper. Jeg tipper 1 – 1.

Hvordan holder du deg oppdatert på Pompey (kamper/nyheter)?

– Pompey.no, de offisielle sidene / iFollow og The News. Jeg er selvsagt oftest innom pompey.no

Er du fornøyd med vår manager Kenny Jackett (bildet til høyre)?

– Jeg er godt fornøyd med Kenny Jackett, men må levere et bedre ligaresultat i år enn i fjor. Han fremstår med autoritet og utstråler seriøsitet. Han er ingen stor entertainer men jeg vil heller ha en manager som plukker poeng.

Har du noen favorittspiller(e) i Pompey nå?

– Pitman var en åpenbaring i fjor og jeg har tro på at han snart leverer varene igjen. Jamal Lowe er den jeg synes har det største potensialet og jeg tror han kan blomstre skikkelig i år. Gareth Evans er en annen spiller jeg har sansen for. Og så ser det ut til at vi har fått en keeper som er bedre enn på lenge.

Du er Pompey-manager mot Doncaster. Hva er din startellever?

– Det sies at man ikke skal endre på et lag som vinner, men jeg ville faktisk spilt med Lowe og Pitman på topp, og latt Hawkins komme innpå hvis det blir nødvendig. Laget mitt ville altså blitt: McacGillivray – Walkes – Whatmough – Clarke – Brown. Evans – B. Thompson – Naylor – Curtis. Pitman og Lowe.

Hvordan tror du kampen ender?

– Jeg tror seiersrekken stopper men at vi berger uavgjort. Pitman scorer mot slutten.

Er det ellers noe du ville sagt når du nå har de skandinaviske Pompey-supporternes oppmerksomhet?

– Bevar roen og troen. Det blir opprykk i år. Play up Pompey!


Tidligere supporterintervjuer denne sesongen:

Før 4. serierunde (Bristol Rovers B): Ed Binks

Før 3. serierunde (Oxford United H): Jon Romuld Håversen

Før 2. serierunde (Blackpool B): Michael Pantling

Før 1. serierunde (Luton Town H): Mathias Eide

Gareth Evans