Supporterintervjuet: Før Norwich City (B) i FA-cupen

Kenneth Johansen tror Brett Pitman blir dagens mann på Carrow Road.


SUPPORTERINTERVJUET: Kenneth Johansen, vår medlem nummer 13, har stilt opp på supporterintervjuer hver sesong siden vi begynte med dette. Nordlendingen følger fortsatt godt med og deler her sine tanker før cupkampen borte mot Norwich i kveld.

Pompey står med 17 seire, seks uavgjort og tre tap, og topper tabellen, etter 26 serierunder. I ligacupen ble det exit i 1. runde, mens vi er med videre i både FA-cup og Checkatrade Trophy. Hva synes du om det Pompey har prestert så langt i sesongen?

– Jeg er strålende fornøyd med det Pompey har prestert så langt denne sesongen, og synes vi har fått på plass et slagkraftig lag. Jeg håper den gode formen vi har nå fortsetter slik at det forhåpentligvis blir opprykk til Championship. Er også kjempefornøyd med å komme til 3.runde i FA-cupen,men synd vi ikke fikk hjemmekamp. Synd med en tidlig exit i ligacupen, men opprykk denne sesongen er det viktigste tross alt. Checkatrade Trophy er ikke en viktig cup synes jeg, men en fin arena for spillere som ikke får så mye spilletid ellers I tillegg kan akademispillere få prøve seg der.

Hva var dine tanker og forventninger til denne sesongen før sesongstart?

– Mine forventninger denne sesongen var å gjøre det bedre enn i fjorårets sesong, og at vi ser en positiv utvikling både på og utenfor banen slik at vi på sikt kan etablere oss i Championship, noe som forhåpentligvis fører til et opprykk til våren. FA-cupen har vært skuffende de senere årene, men jeg håper vi kan gjøre det godt der denne sesongen. Kunne vært moro å trukket et storlag hjemme foran et fullsatt og entusiastisk Fratton Park.

Tenker du deg over på kamp denne sesongen?

– Begynner å bli noen år siden jeg var på kamp på Fratton Park, så det hadde vært utrolig gøy med en tur til våren for å feire et forhåpentligvis opprykk til klubben i mitt hjerte.

Hvordan holder du deg oppdatert på Pompey (kamper og nyheter)?

– Jeg følger Pompey gjennom sosiale medier som Snapchat, Instagram, Facebook og Twitter. I tillegg er newsnow.co.uk ei bra side for nyheter.

Er du fornøyd med vår manager Kenny Jackett (bildet)?

– Jeg er veldig fornøyd med vår manager og synes at han gjør en kjempejobb. Han er en veldig rutinert fyr som vet hva League One går ut på. Vi spiller en enkel, men effektiv form for fotball som skaper oss resultater. Synes også at han har klart å få inn en god moral og kjemi i spillergruppa. Hvis vi skal etablere oss i Championship tror jeg han må utvikle en litt mer ballbesittende spillestil.

Har du noen favorittspiller(e) i Pompey nå?

– Mine favorittspillere i Pompey nå er de to stopperne våre Matt Clarke og Jack Whatmough, i tillegg er Gareth Evans en favoritt. Spesielt Matt Clarke spiller sjelden svake kamper for oss og har vært en veldig viktig spiller de siste årene. Godt å se Jack Whatmough som kom gjennom akademiet spille kamper igjen etter mye skadetrøbbel.

Nå venter bortekamp mot Norwich i 3. runde av FA-cupen. Noen vil at Pompey skal stille sitt sterkeste lag, noen vil hvile spillere i cupkampene. Hva er din startellever?

– Laget mitt er: MacGillivray, Walkes-Whatmough-Clarke-Haunstrup, Thompson-Naylor, Lowe-Evans-Curtis, Pitman i en 4-2-3-1 formasjon.

Hva er dine tanker om cupkampen mot Norwich og hvordan tror du kampen ender?

– Jeg tror på en meget tøff kamp borte mot et godt Norwich-lag som spiller en teknisk fotball, men likevel har jeg trua på at det blir 0-1 til oss etter mål av Brett Pitman. Dette blir også en fin test for oss mot et godt lag fra Championship.

Er det ellers noe du vil ha sagt når du nå har de skandinaviske Pompey-supporternes oppmerksomhet?

– Play Up Pompey! Pride of the South Coast!