Supporterintervjuet: Før Southend (H)

David Gunnarsson Lorentzen driver selv egen Pompey-nettside. I dag tror han Pompey slår Southend 2-1.


David Gunnarsson Lorentzen, vår medlem nummer 32, er redaktør og skribent på Svenskafans.com sin Pompey-side. Han stiller på denne rundens supporterintervju.

Aller først: Kan du fortelle litt om SvenskaFans.com og Pompey-siden du styrer der?

– SvenskaFans.com samlar lagsidor i många serier och i olika sporter. Englands klubbar är välrepresenterade, men i League 1 och nedåt är aktiviteten låg. Det är Wimbledon och vi som står för det mesta. Vi startade vår sida sommaren 2003 och har sedan dess skrivit rapporter inför och efter matcherna, samt nyheter, även om det numera blir nästan bara matchrapporter och bevakning av transferfönstren. Idag är det Anton och jag som är mest involverade, men Mange bidrar också när han kan.

Så resten: Pompey står med 13 seiere, fem uavgjort og ett tap, og topper tabellen, etter 19 serierunder. I ligacupen ble det exit i 1. runde, mens vi er med videre i både FA-cup og Checkatrade Trophy. Hva synes du om det Pompey har prestert så langt i sesongen?

– Absolut över förväntan. Kanske har det gått lite bättre än vad prestationerna visat, men Pompey är bättre än motståndaren i nästan varje match. Vi får se om laget klarar av att hantera en formsvacka, för det vore konstigt om det inte kom en sådan under säsongen.

Hva var dine tanker og forventninger til denne sesongen før sesongstart

– Jag hade räknat med topp 6, precis som jag gjorde inför förra säsongen. Tycker att Jackett värvade väldigt klokt. Efter ett par matcher kunde vi se att Naylor (bildet) var den sista viktiga pusselbiten, egentligen den spelaren vi ville ha i januari, men jag kan nu se att Jackett väntade tills rätt spelare blev tillgänglig. Inför säsongen trodde jag att Barnsley och Sunderland skulle bli lite för svåra att utmana, men dessa båda är inte lika bra som Wigan och Blackburn, så det är klart möjligt att Pompey kan nå direktuppflyttning.

Tenker du deg over på kamp denne sesongen?

– Inget planerat ännu, men jag utesluter inget.

Hvordan holder du deg oppdatert på Pompey (kamper og nyheter)?

– Jag tittar dagligen in på Twitter och matcherna följer jag där också, samt via Flashscore. Ser på så många matcher jag kan på iFollow.

Er du fornøyd med vår manager Kenny Jackett?

– Ja, det går inte att vara annat än mycket nöjd. Jag vet att många tycker att fotbollen inte är speciellt underhållande, men jag tycker att det blir allt mer varierat anfallsspel. Det kunde bli mycket långbollar på Hawkins i början på säsongen, men ju längre säsongen har gått desto mer fart och variation har det blivit. Pompey skapar chanser på många olika sätt för närvarande.

Har du noen favorittspiller(e) i Pompey nå?

– Hawkins, Clarke och Whatmough.

Du er Pompey-manager mot Southend på lørdag. Hva er din startellever?

– Jag tror det är dags för Lowe och Evans att vila en omgång. Båda såg slitna ut mot Rochdale, och jag blev väldigt imponerad av Green och Dennis mot Arsenal. Jag tror inte att Jackett gör någon annan ändring än att han sätter in Naylor igen, och jag skulle vara nöjd med det, men helst ser jag följande elva: MacGillivray – N Thompson, Whatmough, Clarke, Brown – Naylor, B Thompson – Green, Dennis, Curtis – Hawkins

Hva er dine tanker om kampen og hvordan tror du kampen ender?

– Jag förmodar att det blir en jämn match och oavgjort är nära till hands. Southend såg väldigt bra ut i början under Chris Powell, men har väl inte riktigt motsvarat förväntningarna den här säsongen. Just mot topplagen har de haft svårt att plocka poäng, även om de borde fått med sig ett omspel mot Barnsley i FA-cupen då de enligt uppgift fick ett mål felaktigt bortdömt vid 2-3 i 90e minuten. Sedan vann de borta mot Luton i Checkatrade efter straffar, men det är vanskligt att dra några slutsatser från den turneringen. Samtidigt ser det inte ut som att Portsmouth är nära en formsvacka heller, även om andra halvlek mot Rochdale inte såg bra ut, men då var ju Naylor borta. 2-1 till Pompey?

Er det ellers noe du vil ha sagt når du nå har de skandinaviske Pompey-supporternes oppmerksomhet?

– Efter allt vi gått igenom de senaste tio åren är det bara att passa på att njuta. Play up Pompey!


Tidligere supporterintervjuer denne sesongen:

Før 2. runde FA-cup (Rochdale B): Tom Hagen

Før 19. serierunde (Walsall H): Eirik Bøen Gravdal

Før 18. serierunde (Scunthorpe B): Christian Knapp

Før 1. runde FA-cup (Maidenhead United B): Øyvind Velde

Før 17. serierunde (Bradford City B): Torgeir Enerstvedt

Før 16. serierunde (Accrington Stanley B): Erlend Uglem

Før 15. serierunde (Burton Albion H): Trygve Mellvang-Berg

Før 14. serierunde (Fleetwood H): Mange Nilsson

Før 13. serierunde (AFC Wimbledon B): Steen Houman

Før 12. serierunde (Gillingham H): Tom Saunders

Før 11. serierunde (Coventry City B): Lars Håvik

Før 10. serierunde (Rochdale B): Ståle Håheim

Før 9. serierunde (Wycombe H): Alexander Thorsen

Før 8. serierunde (Peterborough B): Torkil Risan

Før 7. serierunde (Shrewsbury H): Joakim Ellingsen

Før 6. serierunde (Plymouth H): Håvard Myhre

Før 5. serierunde (Doncaster Rovers B): Pål Alexander Lea

Før 4. serierunde (Bristol Rovers B): Ed Binks

Før 3. serierunde (Oxford United H): Jon Romuld Håversen

Før 2. serierunde (Blackpool B): Michael Pantling

Før 1. serierunde (Luton Town H): Mathias Eide

Oliver Hawkins