2018-19: Portsmouth – QPR 1-1 (4. runde FA-cup)

Uavgjort og omkamp i FA-Cupen.


I en innholdsrik kamp hvor det så ut til å gå mot hjemmeseier og avansement endte det til slutt uavgjort på Fratton Park.

Dermed må begge lag ut i omkamp for å avgjøre hvem som skal være med videre i verdens eldste cup-turnering.
Fjerde runde er siste runde hvor det spilles omkamper, så skulle man ta seg videre vil man ved uavgjort i femte runde måtte spille ekstraomganger og eventuelt duellere i straffesparkkonkurranse.
Kenny Jackett gjorde tre endringer på laget som tapte mot Oxford. Brett Pitman kom inn og var dagens kaptein, mens Dion Donohue og Louis Dennis også var å finne i startelleveren. Det ble forøvrig holdt ett minutts stillhet før kampen for å vise respekt for savnede Cardiff-spiss Emiliano Sala og flypiloten David Ibbotson.

 

Kampen:

Første omgang var sjansefattig men dog underholdende da det var mye trøkk og dueller på midtbanen spesielt. Uten det helt store spillet var det gøy å se to lag knive om ballen og vise skikkelig guts i duellene. Selv om QPR holder til i en divisjon over Portsmouth, var det ingen som kunne hevde at det var divisjonsforskjell på lagene lørdag ettermiddag. Noen halvsjanser til begge lag, men det sto uavgjort til pause etter at ingen av lagene klarte gjøre mål.

Andre omgang bydde på både mål og mange sjanser, og Portsmouth gikk rett i strupen på gjestene fra start av andre omgang.

Spesielt Louis Dennis, som var nokså anonym før hvilen, viste seg fra en helt annen side og var en konstant trussel for forsvaret til QPR. En rekke gode sjanser ble skapt, og det var en følelse av at målet måtte komme. Og målet kom, men det var en QPR spiller som scoret målet. Heldigvis dreide det seg om et selvmål. Lee Brown var med i angrep, og fikk ballen ut på sin venstre flanke. Slo så et hardt innlegg inn foran QPR målet, hvor det sto to Pompey spillere på bakre stolpe klare til å sette ballen i mål. Joel Lynch prøvde febrilsk å hindre nettopp dette, og kom først på ballen i et forsøk på å klarere, men ballen traff han urent og skled inn i lengste hjørne. Dermed fikk Portsmouth lønn for det harde presset de hadde kjørt etter pause, og Fratton Park som fra før av var elektriske skapte en atmosfære som omtrent bare Fratton Park kan. Men gjestene svarte umiddelbart og kampbildet snudde. En heroisk klarering fra Jack Whatmough hindret utligning, men kvarteret før slutt fikk de scoringen sin da en godt slått corner havnet i feltet, og ble kontant satt inn av Nakhi Wells fra kort hold. Wells, som er på lån fra Premier League klubben Burnley, er QPRs topscorer denne sesongen, og var en av de man på forhånd fryktet kunne finne nettmaskene i denne kampen.

Kort tid etter tente det skikkelig til da et sammenstøt mellom Ronan Curtis og Josh Scowen, hvor Scowen klarerte ballen i en nokså hard takling, og Curtis ble tatt med i den taklingen og i landingen ser ut til å ha gitt Scowen et kakk i hodet med foten. Dette førte til et skikkelig basketak hvor nesten hele lagene var involvert, og det oppsto også noe knuffing blant lagenes managere og en opphetet diskusjon. Det hele endte meg gult kort til Curtis og Scowen. Luke Freeman hadde en brukbar sjanse rett før slutt, men skuddet var ikke noe som Craig MacGillivray trengte bekymre seg for.

Dermed endte det uavgjort, og Portsmouth må spille nok en kamp i et allerede hektisk kampprogram. Med en allerede tynn tropp får man virkelig håpe at Eisner og Jackett sammen kan bli enige om forsterkninger før Januar-vinduet stenger. Jackett har innrømmet at de er på søken etter flere spillere, men at kvalitet foran kvantitet er viktig på dette stadiet av sesongen.

 

Kenny Jackett om kampen og det tette kampprogrammet:

“It’s a busy schedule, but we should be looking forward to the game ahead. It’s something we should enjoy and thrive on. 

“There are big challenges in every competition and we never want to get beaten. Our attitude is very good and that should always be the case.

“If you think it’s going to be a problem and tell yourself that you’re tired then that’s exactly what will happen.

“We’re in a decent position and there’s nothing but positives at the moment. Things are never going to be perfect, so you just have to apply yourself properly.”


“We got the first goal and there was a period during the second half when we were on top.

“I felt we deserved the lead and QPR ultimately equalised from a set-piece when they hadn’t created many clear-cut chances during the game.

“So we were disappointed with that because we got ourselves into sixes and sevens at the front post, with opportunities to clear it.

“We were very solid and competitive, getting into good wide areas – particularly down the left with Brown.

“Louis Dennis grew into the game after a tough first half, showing some good ability and turns that he should be encouraged by.”

 
Kampfakta:

4. runde FA-cupen, Fratton Park, 26. januar 2019


Portsmouth – Queens Park Rangers 1-1 (0-0)

63 min 1-0 Joel Lynch (selvmål)

74 min 1-1 Nakhi Wells

Pompey (4-2-3-1): MacGillivray; Walkes, Whatmough, Clarke, Brown; Naylor, Donohue (Close 80); Evans, Dennis, Curtis; Pitman (c)

Benken: Bass, Burgess, Haunstrup, Morris, May, Maloney, Close

Gule kort: Whatmough, Curtis, Brown

Tilskuere: 19,378 (2,881 bortefans)