Supporterintervjuet: Før Oxford United (B)

David Gunnarsson Lorentzen tror på en jevn og spennende kamp borte mot Oxford i kveld.


SUPPORTERINTERVJUET: Da vender vi igjen blikket mot Sverige og David Gunnarsson Lorentzen for et supporterintervju. Det er Pompeys 30. seriekamp for sesongen og vår medlem nummer 30 stiller til en årlig prat:

Det ble 8. plass forrige sesong. Hva er dine tanker om det Pompey presterte i 2022/23?

– Det var en stor besvikelse efter en bra start, men samtidigt ett positivt slut med en lång förlustfri svit. Det var snopet med Morrells utvisning mot Milton Keynes, utan den hade det nog kunnat bli playoff. Jag fick ett gott intryck av Cowleys och tyckte det var tråkigt att de fick sparken på grund av en lång period av skador, men det har ju visat sig vara lyckat att ersätta dem med Mousinho.

Hva var dine tanker og forventninger til denne sesongen?

– Som alltid räknade jag med topp sex, men tänkte att det nog var tio lag som skulle slåss om det. Minst kval och det hade varit en bra säsong, medan en sjundeplats hade varit ett misslyckande, trots konkurrensen.

Hvilke lag tror du rykker opp fra League One denne sesongen?

– Jag tror på oss tillsammans med Bolton och Derby. Peterborough är en stark utmanare dock. Det ser verkligen spännande ut just nu.

Hva synes du om Pompeys sesongstart?

– Blev det sexton raka matcher utan förlust? Det var ju helt fantastiskt faktiskt, och att fortfarande ha ett snitt på minst två poäng per match med så många långtidsskador är otroligt starkt. Jag gillar spelstilen med kontrollerat passningsspel och säkert försvarsspel. Det skapas tillräckligt med chanser för att göra fler mål och det enda man kan klaga på är väl egentligen effektiviteten framför mål.

Har du planer om å få til en tur over for å se Pompey i løpet av 2023/24?

– Nej. Jag har bestämt mig för att sluta flyga och fotboll på plats är en sak jag får offra för närvarande. Jag hoppas på att det kommer bättre och billigare tågmöjligheter framöver. Just nu är det inte aktuellt, men jag hoppas kunna se Pompey live i The Championship någon gång i framtiden.

Hvordan holder du deg oppdatert på Pompey (kamper og nyheter)?

– Twitter, som är hanterbart om man sätter en massa konton på mute, iFollow, The News och Four nil written all over it.

 

Har du noen favorittspillere i dagens Pompey-spillerstall?

– Flera. Jag är svag för Will Norris passningsspel och Conor Shaughnessy är än så länge mitt val som årets spelare. Den störste favoriten är dock Marlon Pack.

 

Hva er dine tanker om John Mousinho og hans trenerteam?

– Jag kunde inte föreställa mig att de skulle bli så bra. Det som mest imponerat på mig var hur de kunde ersätta Poole med Raggett och hitta ett sätt att spela med ett varierat passningsspel. Det var väl lite för mycket fokus på kantspel ett tag, men med Peart-Harris blir det nog ändring på det.

 

Nå er det Oxford på bortebane i serien. Hva er dine tanker om denne kampen, hva er din startellever og hvordan tror du kampen ender?

– Oxford har varit sämre ett tag på grund av mycket skador och har haft svårt att prestera mot seriens bättre lag medan Pompey är bra mot de bästa. Tror trots det på en jämn match som slutar 1-1. Förhoppningsvis är Rafferty och Pack tillbaka och i så fall tror jag på följande elva: Norris – Rafferty, Shaughnessy, Raggett, Ogilvie – Morrell, Pack – Kamara, Peart-Harris, Lane – Bishop.

 

Selv om vi har ei nettside med stor aktivitet og alt som skrives der deles i sosiale medier, har det vært veldig liten aktivitet hos våre medlemmer de siste årene. Hva er dine tanker om det og hva kan gjøres for å få mer aktivitet og samhandling hos våre medlemmer?

– Eftersom jag forskat på Twitter i mer än ett decennium borde jag veta, eller hur? Personligen hinner jag inte hänga kvar på nätet efter att jag sett en match, efter slutsignalen är det familjen som får min uppmärksamhet. Annars tycker jag det är bra att ha Facebook-gruppen för att kunna skriva kring matcherna och jag ska försöka bli bättre på att skriva inlägg, åtminstone under matcherna.

Har du ellers noe du vil si til resten av de skandinaviske Pompey-supporterne?

– Jag försöker intala mig själv att njuta av spänningen och resan som klubben är på. Det är aldrig tråkigt med Pompey. Vi kommer tillbaka till The Championship för eller senare och tills dess får vi försöka se det positiva i att laget vinner oftare än det förlorar.


Tidligere supporterintervjuer denne sesongen:

Før 1. serierunde: Bristol Rovers (H): Joakim Ellingsen 

Før 2. serierunde: Leyton Orient (B): Torkil Risan

Før 3. serierunde: Exeter City (H): Ståle Håheim

Før 4. serierunde: Cheltenham (H): Marius Kastet

Før 5. serierunde: Stevenage (B): Trygve Mellvang Tomren-Berg

Før 6. serierunde: Peterborough (H): Pål Alexander Lea

Før 7. serierunde: Derby County (B): Lars Håvik

Før 8. serierunde: Barnsley (B): Jean Robert Tankred

Før 9. serierunde: Lincoln City (H): Anton Jonasson

Før 10. serierunde: Wigan (B): Steen Houman

Før 11. serierunde: Wycombe (H): Kenneth Johansen

Før 12. serierunde: Port Vale (H): Per Gustavsson

Før 13. serierunde: Carlisle United (H): Knut Magne Ellingsen

Før 14. serierunde: Cambridge United (B): Sigbjørn Tjetland

Før 15. serierunde: Reading (B): Paul Richards

Før 16. serierunde: Charlton Athletic (H): Duncan Griffin

Før 17. serierunde: Blackpool (H): Mange Nilsson

Før 18. serierunde: Burton Albion (B): Torgeir Melvær Nesse

Før 19. serierunde: Northampton (B): Øyvind Velde

Før 20. serierunde: Bolton (H): William Tomren-Berg

Før 21. serierunde: Shrewsbury (B): Asbjørn Stokken

Før 22. serierunde: Fleetwood (H): Håvard Myhre

Før 23. serierunde: Bristol Rovers (B): Ed Binks

Før 24. serierunde: Exeter (B): Mathias Eide

Før 25. serierunde: Stevenage (H): Arman Vestad

Før 26. serierunde: Cheltenham (B): Bjarte Hope

Før 27. serierunde: Leyton Orient (H): Jon Romuld Håversen

Før 28. serierunde: Fleetwood (B): Martin A. Grimstvedt

Før 29. serierunde: Port Vale (B): Bo Gareth Johansen

Conor Shaughnessy.