Supporterintervjuet: Før Lincoln City (H)

Anton Jonasson tror en gammel kjenning scorer mot Pompey på lørdag, men at det likevel ender med tre poeng til Pompey.


SUPPORTERINTERVJUET: Pompey leder League One etter tirsdagens sterke borteseier mot Barnsley. Dermed har Pompey sju poeng på de tre siste kampene. En rekke med kamper mot tre lag som er ventet å være med i kampen om de øverste plassene: Peterborough, Derby og Barnsley.

Nå er det igjen hjemmekamp mot et lag Pompey i utgangspunktet skal slå på hjemmebane. Vår medlem nummer 52, Anton Jonasson, stiller til supporterintervjuet før denne hjemmekampen:

 

Det ble 8. plass forrige sesong. Hva er dine tanker om det Pompey presterte i 2022/23?

– Självklart är en 8:e plats inte godkänt. Jag tycker mig känna igen samma mönster i många av våra säsonger i League One. Vi har perioder där vi går bra men det är de där långa sviterna utan vinster som ställer till det. Jag gillade verkligen Cowleys, men så som det såg ut efter jul är inte okej för ett lag av vår standard. Mousinho gjorde det bra under avslutningen, men skadan var redan skedd.

 

Hva er dine tanker og forventninger til denne sesongen?

– Vi måste bara nå en play off-plats denna säsong. Vi har en trupp som definitivt ska klara av det och med tanke på att det i övrigt inte är så många stora drakar som harvar runt i League One så finns alla förutsättningar.

 

Hvilke lag tror du rykker opp fra League One denne sesongen?

– Bolton & Derby, sen kniper vi den sista platsen via play off.

 

Hva synes du om Pompeys sesongstart?

– Vi känns väldigt stabila bakåt och vi är bevisligen svåra att slå. Truppen verkar ha tro enda in på slutvisslan vilket gjort att vi fått in ett par bollar sent känns det som. Vissa matcher så hackar offensiven något, men det lossnar förhoppningsvis med tiden.

 

Har du planer om å få til en tur over for å se Pompey i løpet av 2023/24?

– Jag ska faktiskt över om 2 veckor för att se Wycombe hemma på tisdagkvällen. Just Wycombe hemma var faktiskt min första match på Fratton Park för nästan exakt 9 år sedan. Då blev det 1-1 genom Johnny Ertl, vi får hoppas på vinst denna gång.

 

Hvordan holder du deg oppdatert på Pompey (kamper og nyheter)?

– Främst Twitter, flera olika poddar och youtube.

 

Har du noen favorittspillere i dagens Pompey-spillerstall?

– Så länge Sean Raggett finns i truppen så kommer han alltid vara min favoritspelare.

 

Hva er dine tanker om John Mousinho og hans trenerteam?

– Man märker att han är gammal mittback då det främst är defensiven som har imponerat under den tid han varit i klubben. Han verkar ödmjuk och klok i de intervjuer som jag hört och han kan nog vara med att lyfta den här klubben så länge han får förutsättningarna för det.

 

Nå er det 9. serierunde og vi møter Lincoln på hjemmebane. Hva er dine tanker om denne kampen, hva er din startellever og hvordan tror du kampen ender?

– Jag tror på samma elva som mot Barnsley och Lincoln hemma är en match vi bör vinna om vi vill vara med i toppen. Poole mot Reeco Hackett blir intressant på förhand (visst bombar han in en vänsterslägga?). Jag säger 2-1 efter mål från Bishop, Robertson & Hackett.

 

Selv om vi har ei nettside med stor aktivitet og alt som skrives der deles i sosiale medier, har det vært veldig liten aktivitet hos våre medlemmer de siste årene. Hva er dine tanker om det og hva kan gjøres for å få mer aktivitet og samhandling hos våre medlemmer?

– Jag själv är inte så mycket på ”webben” så det blir ju främst twitter och facebook som jag använder för att läsa och interagera. Jag tycker den nya facebook-gruppen är ett bra alternativ, men roligast är ju om man skulle få till någon resa som för några år sedan.

 

Har du ellers noe du vil si til resten av de skandinaviske Pompey-supporterne?

– Play up Pompey och heja Raggett.


Sesongens tidligere supporterintervjuer:

Før 1. serierunde: Bristol Rovers (H): Joakim Ellingsen 

Før 2. serierunde: Leyton Orient (B): Torkil Risan

Før 3. serierunde: Exeter City (H): Ståle Håheim

Før 4. serierunde: Cheltenham (H): Marius Kastet

Før 5. serierunde: Stevenage (B): Trygve Mellvang Tomren-Berg

Før 6. serierunde: Peterborough (H): Pål Alexander Lea

Før 7. serierunde: Derby County (B): Lars Håvik

Før 8. serierunde: Barnsley (B): Jean Robert Tankred

Sean Raggett.