Supporterintervjuet: Før Leyton Orient (B)

Torkil Risan ser lyst på livet og spår 3-1-seier til Pompey i dagens bortekamp mot Leyton Orient.


SUPPORTERINTERVJUET: Etter at medlem nummer én ble supporterintervjuet før den første serierunden, er det rett og rimelig at medlem nummer 2, Torkil Risan, stiller til supporterintervju før serierunde 2. Her er Torkils tanker før Pompeys bortekamp i London mot Leyton Orient.

 

Det ble 8. plass forrige sesong. Hva er dine tanker om det Pompey presterte i 2022/23?

– Alt i alt så var det skuffende målt mot forventningene. Et litt vedvarende problem var rett og slett fraværet av målsjanser. Det var altfor sjeldent at det som var kampplanen førte til mål. Tilfeldigheter, dørballmål og generelt trykk foran mål når vi er desperate eller gode enkeltmannsprestasjoner (Bishop, frispark fra Pack osv).

Grunnspillet vårt var svakere enn de beste lagene i divisjonen. Vi fortjente ikke mer enn en 8. plass.

 

Hva er dine tanker og forventninger til kommende sesong?

– Jeg forventer en høyere plassering, men jeg har null tro på direkte opprykk. Jeg håper på play off. Et krav er at vi makter å holde høyere kvalitet på det som er vårt grunnspill.

Vi bør etablere oss som et av de beste lagene i divisjonen sånn at vi jevnt klarer å spille ut de svakeste. Det er lenge siden noen kan si at de har blitt utspilt av Portsmouth. Vi er alltid sårbare mot alle lag, virker det som.

 

Hvilke lag tror du rykker opp fra League One denne sesongen?

– Jeg tror Charlton (et lag vi ALDRI slår), Derby og Bolton. Mulig Blackpool kan melde seg på.

 

Hva synes du om Pompeys sommer – både med tanke på treningskamper, spillere inn/ut og de to første kampene (Bristol Rovers og Forest Green Rovers)?

– Jeg synes det har vært en fruktbar sommer. Godt å få inn spillere tidlig, virker som transferpolicyen er å slutte å være avhengig av lånespillere. Det liker jeg. Jeg liker også at det virker som det legges ned mye arbeid i å identifisere potensielle spillere, det hele fremstår seriøst og ryddig.

Når det kommer til hvilke spillere vi faktisk har hentet så er jeg bare middels fornøyd. Alltid mest spent på spillere som ikke har vært i ligaen før, derfor er særlig Yengi, men også Devlin de mest interessante. Mulig Gavin Whyte og Anthony Scully gjør en fremragende jobb for oss, men de kommer aldri til å bli så store stjerner som jeg lengter etter at Pompey skal ha igjen.

Åpningskampen mot Bristol Rovers var som forventet en skuffende affære. Det er akkurat disse lagene jeg savner at vi finner en forutsigbarhet i å slå. De blir nok en middelhavsfarer i divisjonen, og jeg synes vi så ut som vi var på samme nivå.

Vanskelig å trekke noen konklusjoner etter cupseieren mot FGR, men fra radiodekningen jeg måtte nøye meg med så fikk jeg i hvert fall ikke dempet mine forhåpninger til Yengi. Positivt med avansement uansett. Liker at det er mange kamper.

 

Har du planer om å få til en tur over for å se Pompey i løpet av 2023/24?

– Jeg har planer om en tur på nyåret/våren. Håper det går i orden.

 

Hvordan holder du deg oppdatert på Pompey (kamper og nyheter)?

– Jeg er innom The News fortsatt og ser overskriftene, men det er en så ekkel og stygg nettavis at jeg ikke orker å være der inne så lenge. De har noen gode journalister, men det utrolig irriterende annonsekjøret på nettsidene sammen med innloggings-maset gjør at jeg holder meg unna sakene.

Jeg bruker Portsmouths underside på samlenettstedet newsnow.co.uk for en grei oversikt over nyhetssaker om laget.

Ellers er jeg fortsatt stor fan av iFollow. Glimrende tjeneste, og jeg har blitt veldig glad i kommentator-teamet Andrew Moon og Guy Whittingham. Litt mye prat om hvor kaldt og surt de har det på bortekampene (heldiggrisene!), men trivelig banter og faglig godt nivå.

 

Har du noen favorittspillere i dagens Pompey-spillerstall?

– Jeg er ikke så glad i Sean Raggett som mange andre. Nei, det er kanskje fort Colby Bishop (var nesten undervurdert god i fjor) og Marlon Pack (særlig i de første ukene av fjorårssesongen) som kan kalles favorittspillere.

 

Hva er dine tanker om John Mousinho og hans trenerteam?

– Han vinner mye på å ha et vinnende vesen og en sympatisk fremtoning. I en av hans første kamper så klarte laget å virkelig vise det han snakker om, høy intensitet og kollektivt press. Det var veldig oppløftende. Men jeg synes for ofte at vi havner i de samme spillsekvensene som Cowley.

Noe småspill med høyreback+indreløper+høyreving som skal ende med et innlegg. Altfor ofte ender dette spillsystemet med at en pasning blir upresis og brutt og motstanderne kontrer på oss, har store rom og enkelt kan spille seg til større sjanser enn oss. Hvis vi lykkes og innlegget kommer så er motstanderne godt organisert og det skal mye til å score. I tillegg har innleggskvaliteten vært svak i mange år, føles det som.

Jeg savner mer spill gjennom midten av banen. Jacobs hadde noen fine tilløp i fjor, la oss håpe Alex Robertson er denne playmakeren.

 

Nå er det 2. serierunde og vi møter Leyton Orient på bortebane. Hva er dine tanker om denne kampen, hva er din startellever og hvordan tror du kampen ender?

– Leyton Orient gjorde nok lurt i å sparke Kenny Jackett, tok ikke lange tida før det ble opprykk da. Hjemmekamp i ny divisjon, blir vanskelig å håndtere den entusiasmen. Jeg er allikevel litt positiv her. La oss håpe de kjører på, og vi kan være de som kontrer. Jeg tror det kler oss bedre. Jeg knaller på med en 3-1 til oss.

Jeg ønsker følgende startellever:

Norris

Rafferty, Poole, Towler, Sparkes

Scully, Pack, Morrell, Whyte

Yengi, Bishop

 

Selv om vi har ei nettside med stor aktivitet og alt som skrives der deles i sosiale medier, er det veldig liten aktivitet hos våre medlemmer. Hva er dine tanker om det og hva kan gjøres for å få mer aktivitet og samhandling hos våre medlemmer?

– Tja, det er vanskelig å vite. Kan egentlig bare snakke for min egen del. Da vi hadde et litt mer aktivt forum på våre egne nettsider så var det mer fristende å bidra. Jeg er ikke så stor fan av Facebook sånn egentlig, så det blir ikke til at jeg engasjerer meg like mye der som jeg ville gjort på supporterklubbens egen plattform.

Så er terskelen for å lage et langt og gjennomarbeidet innlegg (som de gode innleggene som ligger der nå) mye høyere enn å lire av seg et kort følelsesutbrudd etter nok en tam forestilling.

(Oppdatering: Vi har etter dette intervjuet med Torkil opprettet et diskusjonsforum igjen for å se om det kan bli litt aktivitet. Du finner det her.)

 

Har du ellers noe du vil si til resten av de skandinaviske Pompey-supporterne?

– Håper alle får glede av sesongen som endelig er i gang. Vi er tross alt heldige som har dette laget å gledes og frustreres av!


Sesongens tidligere supporterintervjuer:

Før 1. serierunde: Bristol Rovers (H): Joakim Ellingsen 

Marlon Pack.