Supporterintervjuet: Før Bristol Rovers (H)

Joakim Ellingsen (nummer to fra høyre) både tror og forventer tre poeng til Pompey i ettermiddagens seriestart på Fratton Park.


SUPPORTERINTERVJUET: Forrige sesong slet vi med å få tak i nok medlemmer til å stille til supporterintervju til alle kampene. Vi dropper derfor cupkampene denne sesongen og har kun supporterintervju før de 46 seriekampene. Førstemann ut er medlem nummer én, Joakim Ellingsen.

Det ble 8. plass forrige sesong. Hva er dine tanker om det Pompey presterte i 2022/23?

– Det ble for ustabilt også forrige sesong. I enkeltkamper liknet Pompey et opprykkslag, mens det i andre perioder så veldig svakt ut. Alt i alt ble det en skuffende sesong nok en gang. Sesongen startet så bra, men slik det utviklet seg ble det riktig at brødrene Cowley måtte gå. Mousinho gjorde det greit da han kom inn, men det ble altfor mye uavgjort til at play-off ble oppnådd. Colby Bishop innfridde på topp med sine mange scoringer, men ellers var det for få spillere som var stabilt gode.

 

Hva er dine tanker og forventninger til kommende sesong?

– Play-off er et absolutt minimum, men med tanke på kvaliteten på lagene som rykket opp (Ipswich, Plymouth og Sheffield Wednesday) sammenliknet med de tre som rykket ned (Reading, Blackpool og Wigan) er dette en sesong hvor det ikke er så mange knallharde opprykkskonkurrenter som tidligere sesonger. Dette er en sesong hvor Pompey bør rykke opp. Det som gjør at det er vanskelig å si om det er et realistisk mål med opprykk, er at jeg i liten grad kjenner til kvaliteten på de mange nykommerne. Pompey har hentet tolv nye spillere, men de fleste av dem er for meg ubeskrevne blad. Men John Mousinho har fått støtte av eierne til å forsterke laget og da må vi bare stole på at kvaliteten på nykommerne er god.

 

Hvilke lag tror du rykker opp fra League One denne sesongen?

– Jeg velger å være optimist og sier at Pompey rykker opp sammen med Bolton og Derby.

 

Hva synes du om Pompeys sommer – både med tanke på treningskamper og spillere inn/ut?

– Resultatene i treningskampene legger jeg liten vekt på, selv om jeg gjerne skulle sett våre angrepsspillere score litt mer. Men det har vært svært mange nye spillere, og det trengtes nok også. Jeg skulle gjerne beholdt en frisk Michael Jacobs, men ellers var det helt greit at resten av spillerne som forsvant er i andre klubber nå. Jeg har likt godt at de nye spillerne har kommet tidlig og dermed fått være med laget på sesongoppkjøringen. Det lover godt.

 

Har du planer om å få til en tur over for å se Pompey i løpet av 2023/24?

– Det har jeg. Reiser over til sjette serierunde, hjemmekampen mot Peterborough. Det blir bra. Ser ikke bort fra en tur til våren også, men skal i alle fall nå første helgen i september.

 

Hvordan holder du deg oppdatert på Pompey (kamper og nyheter)?

– Følger den offisielle siden og The News i sosiale medier og får det meg det meste der. Følger også en rekke supportere i sosiale medier og har jevnlig kontakt med venner i England. I tillegg leser jeg alt som skrives på pompey.no – deriblant de flotte forhåndssakene mine kollegaer her på pompey.no leverer.

 

Har du noen favorittspillere i dagens Pompey-spillerstall?

– Colby Bishop er en spiss jeg har sansen for, men jeg liker også Marlon Pack godt. Stort pluss at han er lokal, vokst opp som Pompey-supporter og nå tilbake i barndomsklubben. Jeg håper også spillere som Matt Ritchie, Joel Ward, Adam Webster, Jack Whatmough og Conor Chaplin kommer tilbake. Blir det opprykk denne sesongen, er det kanskje ikke helt urealistisk at minst én av dem spiller for Pompey i 2024/25.

 

Hva er dine tanker om John Mousinho og hans trenerteam?

– Alltid gambling å ansette unge managere uten tidligere erfaring, men han framstår som fotballfaglig klok og en god kommunikator. Nå gjenstår det å se hvor godt han og teamet hans har klart å sette sammen en spillerstall som er konkurransedyktig helt i toppen av League One. Fansen er utålmodige og om han ikke leverer minst play-off denne sesongen, er han trolig ferdig. Håper og tror at han leverer.

 

Nå er det seriestart og vi møter Bristol Rovers på hjemmebane. Hva er dine tanker om denne kampen, hva er din startellever og hvordan tror du kampen ender?

– Egentlig en fin serieåpning og det gjør ingenting at Bristol Rovers-manager Joey Barton har karantene og ikke står på sidelinjen. Rovers er et lag vi skal slå hjemme og gjør vi det får Mousinho og laget hans den starten på sesongen de trenger. Jeg tror vi vinner 2-0 etter scoringer av Bishop og Scully. Det er vanskelig å mene så mye om en startellever ettersom det er så mange nye, men jeg tar utgangspunkt i startelleveren i generalprøven mot Bristol City forrige helg:

Norris; Rafferty, Poole, Shaughnessy, Ogilvie; Lowery, Pack, Morrell; Whyte, Bishop, Scully.

Det er en god ellever. Litt usikker på Shaugnessy. Mulig jeg heller ville hatt Raggett der.

 

Har du ellers noe du vil si til resten av de skandinaviske Pompey-supporterne?

– Jeg vil først og fremst takke Jean Robert, Steen og Pål som sammen med meg fyller pompey.no med masse lesestoff uke etter uke. Vi er en liten supporterklubb, men jeg skulle ønske det var mer engasjement fra resten av dere medlemmer. Når vi deler våre artikler i sosiale medier er de fleste likes og kommentarer fra oss i redaksjonen. Vi hører svært lite fra dere andre medlemmer. Vi forventer ikke at alle skal kommentere på alt som legges ut, men noen likes og kommentarer bidrar til at vi føler det er verdt å bruke tid på dette.

Colby Bishop var den eneste Pompey-spilleren som leverte jevnt bra gjennom hele sesongen i 2022/23.

Fra venstre mot høyre: Øyvind Velde, Jake Payne, Steve Kingsley, Joakim Ellingsen og Martin Grimstvedt.