Supporterintervjuet: Før Peterborough United (H)

Pål Alexander Lea tror Colby Bishop ordner tre poeng for Pompey mot Peterborough lørdag.


SUPPORTERINTERVJUET: Medlem 1, 2, 3, 48 og 5 har stilt til supporterintervju så langt denne sesongen. Nå er vi kommet til serierunde seks. Da stiller medlem nummer 6, Pål Alexander Lea, som også er med i redaksjonen her på pompey.no.

Det ble 8. plass forrige sesong. Hva er dine tanker om det Pompey presterte i 2022/23?

– Forrige sesong var en skuffelse. Vi begynte bra, og jeg håpet på en positiv utvikling under The Cowleys. Utviklingen gikk derimot feil vei og til slutt var det ingen vei utenom sparking av trenerne. Så får vi se over tid om det var lurt.

 

Hva er dine tanker og forventninger til kommende sesong?

– Jeg håper selvfølgelig på opprykk, eller i det minste hederlig playoff-innsats. Jeg vil også se en tydeligere spillestil, særlig i det offensive. Til sist håper jeg at det vokser frem noen nye skikkelige profiler i laget. Jeg synes det har vært litt for mye gråstein de siste sesongene.

 

Hvilke lag tror du rykker opp fra League One denne sesongen?

– Derby og Bolton, tett fulgt av Peterborough og Barnsley, kanskje også Pompey. Men jeg synes det er vanskelig å spå så tidlig i sesongen.

 

Hva synes du om Pompeys sommer og hva synes du om sesongstarten?

– Jeg applauderer den nye måten å handle spillere på. Nesten alle nykommerne har kontrakter på minst 2 år, kun noen få lånespillere. Så får vi bare håpe at de er gode nok. Sesongstarten har vært god, men det bekymrer meg at vi ser ut til å fortsette trenden med altfor mange uavgjorte kamper. Defensivt ser vi bra ut, men det spørs om vi er gode nok til å spille ut de lagene som legger seg kompakt.

 

Har du planer om å få til en tur over for å se Pompey i løpet av 2023/24?

– Hvis vi er med og kjemper om opprykk eller playoff vil jeg prøve å få til en tur mot slutten av sesongen. April/mai kanskje. Men hvis vi ligger og vaker midt på tabellen så spørs det..

 

Hvordan holder du deg oppdatert på Pompey (kamper og nyheter)?

– pompey. no gir meg (nesten) alt jeg trenger! Men jeg følger jo med på de offisielle sidene, og nå også vårt nye forum. Håper det kan bli kjekt. The News har jeg mer eller mindre gitt opp.

 

Har du noen favorittspillere i dagens Pompey-spillerstall?

– Colby Bishop og Marlon Pack er det nærmeste vi kommer, men jeg håper jo at noen av de nye skal blomstre skikkelig i løpet av sesongen. Kanskje blir Yengi den neste store? Jeg håper i hvert fall at vi kan få en skikkelig driblefant på hver av kantene sånn at vi kan få utnyttet Bishop bedre enn vi har gjort så langt i sesongen.

 

Hva er dine tanker om John Mousinho og hans trenerteam?

– Jeg er foreløpig positiv til Mousinho, han virker som en moderne trenertype med en fersk spillerkarriere. Jeg ser tydeligere hvordan han ønsker vi skal opptre, med fokus på godt pasningsspill. Spørsmålet er om spillerne er gode nok til denne typen fotball. Det må også kriges i League One, og her er jeg usikker på om vi er robuste nok. Denne sesongen har han fått hentet inn egne spillere så han bør levere med en gang.

 

Nå er det 6. serierunde og vi møter Peterborough på hjemmebane. Hva er dine tanker om denne kampen, hva er din startellever og hvordan tror du kampen ender?

– Det er ofte tette oppgjør mellom oss og Posh, og det blir sjelden uavgjort. Jeg er optimist og tipper 2-1 til oss. Bishop scorer begge.

– Lagoppstilling: det er ingen grunn til å endre noe i de bakre rekkene. Bishop og Pack må selvfølgelig spille. Så håper jeg å se Sparkes på banen, for han ser ut til å ha en glimrende innleggsfot. Forøvrig må han gjøre som han vil, den godeste Mousinho

 

Selv om vi har ei nettside med stor aktivitet og alt som skrives der deles i sosiale medier, har det vært veldig liten aktivitet hos våre medlemmer de siste årene. Hva er dine tanker om det og hva kan gjøres for å få mer aktivitet og samhandling hos våre medlemmer?

– Jeg er ikke så aktiv på sosiale medier selv, så det er kjekt at vi har fått et eget forum igjen. La oss bruke det flittig! Og så håper jeg vi kan treffes igjen når Pompey spiller TV-kamp.

 

Har du ellers noe du vil si til resten av de skandinaviske Pompey-supporterne?

– PUP! Og ikke mist troen.


Sesongens tidligere supporterintervjuer:

Før 1. serierunde: Bristol Rovers (H): Joakim Ellingsen 

Før 2. serierunde: Leyton Orient (B): Torkil Risan

Før 3. serierunde: Exeter City (H): Ståle Håheim

Før 4. serierunde: Cheltenham (H): Marius Kastet

Før 5. serierunde: Stevenage (B): Trygve Mellvang Tomren-Berg

Marlon Pack.