Supporterintervjuet: Før Stevenage (B)

Tøff bortekamp i dag, men Trygve Mellvang Tomren-Berg har troen på seier.


SUPPORTERINTERVJUET: Medlem 1, 2, 3 og 48 har stilt til supporterintervju så langt denne sesongen. Nå er vi kommet til serierunde fem. Da stiller medlem nummer 5, Trygve Mellvang Tomren-Berg.

 

Det ble 8. plass forrige sesong. Hva er dine tanker om det Pompey presterte i 2022/23?

– Det var rett og slett ikke bra nok, med altfor mange unødvendige poengtap. Jeg er vanligvis ikke med på trener’n-må-gå-kampanjer, men det var åpenbart et riktig managerbytte. Og bra å satse på en langsiktig løsning med å hente et trenertalent istedenfor å hente noen fra den etablerte karusellen.

 

Hva er dine tanker og forventninger til kommende sesong?

– Jeg forventer minst play off. Etter de første kampene, hvor tydeligvis alle slår alle, tror jeg vi kan ha muligheter på topp to, hvis laget setter seg ganske fort. Samtidig har vi allerede skader og spesielt at super-sub Yengi er ute i seks til åtte uker er bekymringsfullt. Vi er ganske avhengig av at Colby Bishop leverer varene. Men det tror jeg han gjør.

 

Hvilke lag tror du rykker opp fra League One denne sesongen?

– Fryktelig vanskelig å spå, men jeg kliner til og sier Bolton og Pompey på de første plassene – og så skal jeg være litt djerv og si Wigan, som har imponert voldsomt så langt, tross sine åtte minuspoeng.

 

Hva synes du om Pompeys sommer og hva synes du om sesongstarten?

– Det var ganske deilig å se de planlagte signeringene tikke inn allerede i starten av overgangsvinduet. Det vitner om at det er en plan, at spillere hentes inn i et system og at det vi har dekning på de fleste plassene. Sesongstarten har vært positiv, men er litt bekymret for manglende killer-instinkt mot Cheltenham sist. Det er sånne kamper som må vinnes for å bygge momentum. Samtidig er vi en av bare tre klubber som ikke har tapt ennå. Og det er godkjent.

 

Har du planer om å få til en tur over for å se Pompey i løpet av 2023/24?

– Det er lenge siden sist, så det kribler jammen skikkelig nå. Så hvis sjansen byr seg kan det muligens bli en tur.

 

Hvordan holder du deg oppdatert på Pompey (kamper og nyheter)?

– Via pompey.no, så klart, og Venner av Portsmouth på Facebook. Ellers The News og diverse andre Facebook-grupper – og klubbens egne hjemmesider.

 

Har du noen favorittspillere i dagens Pompey-spillerstall?

– Det er vanskelig ikke å ha Colby Bishop som favoritten. At vi fortsatt har ham i stallen er fantastisk. Han fortjener et opprykk i år!

 

Hva er dine tanker om John Mousinho og hans trenerteam?

– Jeg synes Mousinho har imponert så langt og det kan ha vært en genistrek å hente ham. Han har fersk divisjonserfaring som spiller og har vært med på opprykk før. I tillegg har han åpenbart hatt en manager i magen ganske lenge – og det betegnende at Oxford-fansen gjerne skulle ha sett ham bli i klubben og ta over der. Sammen med en framoverlent sportsdirektør som skjønner overgangsmarkedet kan dette blir veldig bra.

 

 

Nå er det 5. serierunde og vi møter Stevenage på bortebane. Hva er dine tanker om denne kampen, hva er din startellever og hvordan tror du kampen ender?

– Det er overraskende for meg at Stevenage, i likhet med Cambridge, har åpnet så bra som de har. Og de har jo vunnet sine tre første kamper, før de tapte mot nettopp Cambridge i forrige runde. Men i den kampen spilte de med ti mann i nesten hele kampen etter at en gammel Pompey-kjenning, Nathan Thompson, ble utvist. Det var ikke opprykksfavoritter de slo i de første kampene, men de ligger foran på tabellen og kan bli en lei nøtt å knekke.

Jeg stoler likevel på at Mousinho tar ut en ellever (skal ikke blande meg i uttaket!) som tar seieren med hjem.

 

Selv om vi har ei nettside med stor aktivitet og alt som skrives der deles i sosiale medier, har det vært veldig liten aktivitet hos våre medlemmer de siste årene. Hva er dine tanker om det og hva kan gjøres for å få mer aktivitet og samhandling hos våre medlemmer?

– At det opprettes en Facebook-gruppe hvor flere kan poste egne innlegg (som nå er gjort) tror jeg er veien å gå. Ikke å spre seg over enda flere plattformer.

 

Har du ellers noe du vil si til resten av de skandinaviske Pompey-supporterne?

– Sørg for å like og kommentere på stoff i gruppa på Facebook! Fortell gjerne om dere skal på kamp – eller se kamper på pub. Vi er jo ikke så mange, men plutselig byr anledningen seg til å treffes. Ellers: PUP!


Sesongens tidligere supporterintervjuer:

Før 1. serierunde: Bristol Rovers (H): Joakim Ellingsen 

Før 2. serierunde: Leyton Orient (B): Torkil Risan

Før 3. serierunde: Exeter City (H): Ståle Håheim

Før 4. serierunde: Cheltenham (H): Marius Kastet

Colby Bishop.