2023-24: Opptakt Stevenage – Portsmouth

Vanskelig bortekamp mot tabellnabo Stevenage.


Pompey spilte en litt rotete kamp mot Fulham i EFL Trophy på tirsdag, det endte til slutt med uavgjort 3-3 og et bonuspoeng etter seier i straffesparkkonkurransen. Nå er det ligakamp igjen, denne gang mot Stevenage, en motstander vi har lite erfaring med da lagene ikke så ofte har vært i samme divisjon de siste årene. The Boro var nære ved å rykke ned fra League Two våren 2022. Etter ansettelsen av skotten Steve Evans som manager har imidlertid alle piler pekt i riktig retning. Laget berget plassen og slo kraftig tilbake i fjorårssesongen da det ble opprykk til League One etter andreplass i serien. Samtidig slo de ut Aston Villa og tok seg til 4. runde i FA-cupen.

De gode prestasjonene har fortsatt også i starten av årets sesong, og Stevenage er med sin 5. plass en plassering foran Pompey på tabellen. Laget vant sine første 3 ligakamper før det ble tap 0-2 borte mot Reading sist helg. I denne kampen spilte Stevenage med 10 man mesteparten av kampen ettersom Nathan Thompson – en gammel kjenning – pådro seg to gule kort innen halvspilt førsteomgang. Underveis har Boro også slått ut Watford fra divisjonen over i ligacupen, så det blir ikke lett for Portsmouth å forlenge rekken med kamper uten tap i ligaen.

Møte med en rekke gamle kjenninger

Stevenage kan mønstre nesten et halvt lag med tidligere Pompeyspillere. Nathan Thompson er allerede nevnt, men han soner karantene etter sitt røde kort. Det kan imidlertid bli gjensyn med to andre med etternavn Thompson. Lillebror Louis Thompson gikk som mange vil huske fra Portsmouth til Stevenage etter fjorårssesongen. Ben Thompson var en meget god lånespiller for oss i 2018-19 men ble desverre hentet tilbake av moderklubben Milwall og dette bidro muligens til en aldri så liten kollaps. Nå blir han å se på «feil» lag etter at The Boro hentet ham fra Peterborough i sommer. Dan Butler var bare 18 år da han fikk sin Pompeydebut på Fratton Park i 2013, men han klarte aldri å etablere seg på førstelaget. Etter noen utlån og spill i lavere divisjoner har han fått en fin karriere med mer enn 100 kamper for både Newport og Peterborough.

The Boro er først og fremst et velfungerende lag, men noen enkeltspillere skal vi ha et ekstra øye med. I fjorårssesongen var det tre spillere som delte toppscorertittelen med 10 ligamål hver. Luke Norris er siden solgt til Tranmere, men Jamie Reid og Jordan Roberts er der fortsatt og leverer brukbart med målpoeng også denne sesongen. Skotten Aaron Pressley er hentet inn, og med sine 193 cm kan han være en mann å bryne seg på for våre midtstoppere. Ben Thompson viste at han kunne score flotte mål da han spilte for oss, men forhåpentligvis venter han litt med å finne tilbake til storformen fra 2018/19.

 

Skadesituasjonen

Josh Dockerill, Tom Lowery og Kusini Yengi er alle skadet og må stå over kampen. Stevenage har også sine problemer, med blant annet skader på Harry Anderson, Luther James-Wildin, Kane Smith, Dan Sweeney og Terence Vancooten. Dessuten er Nathan Thompson som kjent ute med karantene.

 

Tidligere oppgjør

I fjor vant Pompey 3-0 da de to barket sammen i EFL – trophy. Lagene møttes også i ligacupen i 2020. Det sto 3-3 ved ordinær tid etter scoringer av Ronan Curtis, Gareth Evans og John Marquis, og Portsmouth gikk videre etter 3-1 på straffer. Ellers må vi tilbake til League Two-sesongen 2016/17 for å finne den forrige obligatoriske kampen mellom de to. I den sesongen vant Stevenage begge kampene. I perioden 2010 til 2017 var det langt flere oppgjør mellom dem og 5 av dem har endt med seier til Stevenage, mot 3 til Portsmouth. Statistisk sett bør altså hjemmelaget være knepne favoritter selv om de fleste vil mene at dette er en helt åpen kamp.

 

Opptakten fra de offisielle sidene finner du her

https://www.portsmouthfc.co.uk/news/2023/august/match-preview-for-stevenage-vs-portsmouth-on-26-aug-23/

 

Portsmouth manager John Mousinho

Mousinho er – i motsetning til mange andre – ikke spesielt opptatt av om Pompey setter ny rekord i antall ligakamper uten tap. Med poeng mot Stevenage vil denne rekken bli forlenget til 16 kamper. Han er mer opptatt av å få flere seire, som jo er det Pompey har manglet for å utfordre opprykkslagene.

“The record doesn’t matter in a lot of ways because it’s just another game, although there are a lot of positives we can take from the run.»

“We’re pretty satisfied with where we are at the moment and it does show that we’re pretty solid and hard to beat.»

“But we want to convert a lot of those results into wins – it was four draws over the Easter period last season that really did for our promotion chances.»

“Ultimately, avoiding defeat won’t be the name of the game for us on Saturday and we’ll be trying to win.»

Les hele intervjuet her:

https://www.portsmouthfc.co.uk/news/2023/august/mousinho-records-not-important/

 

Pompey manager John Mousinho