2023-24: Stevenage-Portsmouth 0-0

Ny rekord men først og fremst et nytt poengtap.


Verken Stevenage eller Portsmouth greide å få ballen i mål og dermed ble det et resultat som ingen av lagene var spesielt fornøyd med. Pompey greide riktignok å forlenge sin rekke med ligakamper uten tap, men det er jo en rekord for de spesielt statistikk-interesserte. For de fotballinteresserte er det viktigere å plukke poeng og dermed gikk begge lag av banen med en følelse av å mistet to heller enn å ha vunnet ett.

Det ble en jevn og tett kamp mellom du godt organiserte lag, og uten de helt store sjansene. Dramatikk ble det imidlertid da begge lagene fikk en spiller utvist. Joe Rafferty og hjemmelagets Jake Forster-Caskey støtte sammen i en takling og det ble litt sparking og knuffing mellom de to i etterkant. Samtlige spillere var imidlertid lettere sjokkert da dommeren dro opp to røde kort. Med en mann mindre på hvert lag åpnet kampen seg litt mer opp men fortsatt uten alt for mange opplagte sjanser. Alt i alt var hjemmelaget best og særlig de lange innkastene ga Pompey hodebry. Ett poeng på bortebane mot et godt lag må vel sies å være godkjent, selv om John Mousinho sine menn nå er utenfor playoff og ligger litt bak skjema med 9 poeng på 5 kamper.

Tradisjonen tro ble dommeren skadet også i denne kampen. Hoveddommer Simon Mather skled i det våte gresset og til tross for behandlingsforsøk måtte han overlate fløyten til sin 4. dommer med drøye 10 minutter igjen. Det må hvile en eller annen forbannelse over Portsmouth for laget har felt tilsammen 4 dommere på få uker.

 

Hva kan vi ta med oss fra kampen?

Rekorden er nevnt, selv om det ikke hjelper stort siden altfor mange av disse kampene er har endt uavgjort. John Mousinho ser ut til å funnet sin startellever, og i hvert fall i det defensive ser det ut til at Portsmouth har løftet seg fra i fjor. Det betyr at en publikumsfavoritt som Sean Raggett har en lang vei å gå for å få plassen sin tilbake til tross for to mål i EFL-trophy. Mousinho ser ut til å prioritere gode pasningsspillere, også i de bakre rekker.

De offensive bidragene fra Pompey så vi lite til, og fortsatt har vi tilgode å bevise at vi er i stand til å styre kamper og skape store sjanser gjennom åpent spill. På den annen side: dette er en type kamp som gjerne hadde endt med tap i fjor, så det går an å håpe på at det er tegn på fremgang.

 

Rapporten fra de offisielle sidene finner du her

https://www.portsmouthfc.co.uk/news/2023/august/match-report-for-stevenage-vs-portsmouth-on-26-aug-23/

 

Portsmouth manager John Mousinho

“We’re disappointed to come away with another draw against an organised Stevenage side who are good at what they do.»

“We just have to do a bit better, particularly towards the end, when there were openings and not enough chances created off the back of it.»

“The red cards were strange because there’s nothing in it. I thought the initial challenge was two-footed and the referee didn’t deal with it.»

“Then there’s a coming together and he decides to send both players off. I can’t see their player doing much to Raffs or anything happening the other way. I think both of them were shocked.”

Du kan lese hele intervjuet her:

https://www.portsmouthfc.co.uk/news/2023/august/mousinho-a-bizarre-afternoon/

 

League One, Lamex stadium, 26. august 2023:

Stevenage – Portsmouth 0-0 (0-0)

Pompey (4-2-3-1): Norris; Rafferty, Poole, Shaughnessy, Ogilvie; Morrell, Pack (c); Kamara (Swanson 77), Whyte (Robertson 69), Sparkes (Lane 65); Bishop

Gult kort: Whyte, Kamara, Swanson

Rødt kort: Rafferty

Ubenyttede reserver: Schofield, Raggett, Devlin, Saydee

Tilskuere: 5,352 (1,384 Pompeyfans)

Høydepunkter fra kampen

https://www.youtube.com/watch?v=GF7xG2ouDaE

Intervjuet med John Mousinho kan du se her

Colby Bishop kom ikke til de store sjansene
Dommeren markerte seg med to røde kort men måtte ut med skade