Supporterintervjuet: Før Wigan (B)

Steen Houman (t.v.) tror det blir tøft borte mot Wigan, men han har likevel troen på tre poeng i dag.


SUPPORTERINTERVJUET: Vi er top of the league, men nå venter en av sesongens tøffeste bortekamper: Wigan. Det er serierunde nummer ti og medlem nummer ti, Steen Houman, stiller til supporterintervju. Steen er også en av skribentene her på pompey.no.

 

Det ble 8. plass forrige sesong. Hva er dine tanker om det Pompey presterte i 2022/23?

– Siden vi er rykket op League One, har vi hver sæson haft en periode med udfald, som har kostet dyrt for os, og hvad der gik galt med The Cowleys er svært at sige. Men 8.pladsen var ikke godkendt, Pompey skal med i Play Off, men når der ikke er stabilitet, så koster det desværre.

 

Hva var dine tanker og forventninger til denne sesongen?

– Jeg tror på at Pompey slutter i top 4, så mindst play off, så kommer det an på hvor stabile er Pompey under hele sæsonen og hvad med de nærmeste modstandere. Skal vi op skal vi holde et pointsnit på 2,00.

 

Hvilke lag tror du rykker opp fra League One denne sesongen?

– Portsmouth og Bolton som direkte, og i play off bliver det mellem Oxford, Derby, Barnsley og så en klub blandt resten.

 

Hva synes du om Pompeys sesongstart?

– Aldeles fremragende, vi er svære at score i mod og laver mål nok til at hive point, vi er ubesejret og det at der hele tiden kommer point ind er vigtigt. Det virker til vi er særdeles godt dækket ind, så holdet kører bare!

 

Har du planer om å få til en tur over for å se Pompey i løpet av 2023/24?

Jeg håber det, men lad os nu se.

 

Hvordan holder du deg oppdatert på Pompey (kamper og nyheter)?

– Jeg læser altid optakterne her, det er godt arbejde fra dem der laver optakterne. Ellers er det siden newsnow, hvor de samler nyhederne og her kan jeg så plukke det jeg finder interessant. Endelig skal det nævnes der findes flere gode youtubekanaler der dækker Pompey godt, og faktisk også deres kvindehold.

 

Har du noen favorittspillere i dagens Pompey-spillerstall?

– Marlon Pack selvfølgelig, local boy og jeg mødte ham faktisk i Danmark da han var med akademiet på lejr her.

 

Hva er dine tanker om John Mousinho og hans trenerteam?

– Han var en overraskelse da han blev valgt som manager, men vores sportsdirektør Richard Hughes ved hvad han laver, og under JM har vi ikke tabt i League One! Det skal så nok komme når dette er skrevet. Men det virker til vi har en homogen gruppe der gør det godt og arbejder for holdet.

 

Nå er det Wigan på bortebane. Hva er dine tanker om denne kampen, hva er din startellever og hvordan tror du kampen ender?

– Wigan er svær, for de har stadig gode spillere såsom Charlie Wyke og norske Aasgaard, men Wigan har været i store udfordringer med deres ejerskab og økonomien, hvilket har betydet flere profiler har forladt klubben, da de for mange gange i sidste sæson ikke fik løn til tiden. Jeg tror faktisk vi hiver en sejr hjem, men Wigan er dark horse, trods pointstraf, til at komme med i Play off, hvis de kan holde den resterende trup intakt.

 

Selv om vi har ei nettside med stor aktivitet og alt som skrives der deles i sosiale medier, har det vært veldig liten aktivitet hos våre medlemmer de siste årene. Hva er dine tanker om det og hva kan gjøres for å få mer aktivitet og samhandling hos våre medlemmer?

– Jeg tror mange nok læser en del på nettet, men afstår fra at kommentere, og det er ikke kun på vores side. Der er desværre en del internetkrigere derude, som ødelægger meget, og det tror jeg gør at flere afholder sig fra at debattere.

 

Har du ellers noe du vil si til resten av de skandinaviske Pompey-supporterne?

– Håber at vi får en TV kamp som jeg kan komme til Kbh og se, og mødes med de danske fans der, og ellers må vi se om der kan komme en dato til en fællestur til Portsmouth, eller invitere fruen på en ’romantisk’ tur til SydEngland…


Sesongens tidligere supporterintervjuer:

Før 1. serierunde: Bristol Rovers (H): Joakim Ellingsen 

Før 2. serierunde: Leyton Orient (B): Torkil Risan

Før 3. serierunde: Exeter City (H): Ståle Håheim

Før 4. serierunde: Cheltenham (H): Marius Kastet

Før 5. serierunde: Stevenage (B): Trygve Mellvang Tomren-Berg

Før 6. serierunde: Peterborough (H): Pål Alexander Lea

Før 7. serierunde: Derby County (B): Lars Håvik

Før 8. serierunde: Barnsley (B): Jean Robert Tankred

Før 9. serierunde: Lincoln City (H): Anton Jonasson

Marlon Pack.