2023-24: Wigan-Portsmouth 1-2

Pompey tok på seg arbeidshanskene og fikk med seg 3 nye poeng.

Portsmouth beholdt serieledelsen etter å ha fått med seg alle poengene fra bortemøtet med Wigan. Hjemmelaget tok ledelsen etter en knapp halvtime da Martial Godo fant en åpning og scoret sitt første seriemål for The Latics. Få minutter senere utlignet Portsmouth på en corner som først ble stusset videre av Colby Bishop og deretter fikk forsvarskollegene Conor Shaughnessy og Regan Poole tilsammen kranglet ballen over streken. 5 minutter senere hadde Pompey snudd kampen da Paddy Lane fikk ballen på halvspretten inne i 16-meteren og fikk presset skuddet ned og forbi hjemmelagets gode keeper Sam Tickle.

Andre omgang startet med at Wigans toppscorer Charlie Wyke fikk direkte rødt kort etter en takling. Med overtall både på banen og i målprotokollen kunne Pompey dermed kontrollere resten av kampen, og de tre poengene var aldri veldig truet. Samtidig hadde man hele tiden en litt ekkel følelse av at Wigan kunne score dersom ikke Portsmouth greide å øke ledelsen. Og sjansene var der for Pompey, men ballen ville ikke i mål. Dermed ble det litt neglebiting gjennom 7 min tilleggstid før jubelen kunne slippes løs. Prestasjonen var kanskje ikke fabelaktig med tanke på at de spilte med en mann mer, men det viktigste er at ikke poengene ble rotet bort. Det er lett å se for seg at en tilsvarende kamp i fjor kunne ha endt uavgjort.

 

En liten titt på tabellen

Det er tidlig i sesongen, men akkurat nå er det såpass hyggelig å se på tabellen at vi gjør det likevel. Pompey topper fortsatt med sine 22 poeng, selv om Oxford kan gå forbi hvis de vinner sin hengekamp. Oxford vant 3-1 borte mot Stevenage og ser ut som en reell utfordrer pr idag. Bolton og Peterborough vant også, dette er lagene som antagelig vil være med oppe i toppen. Barnsley og Port Vale tapte, men det vanskelig å si idag om dette vil ha noe å si for Pompey sine opprykksambisjoner når vi skriver april/mai 24.

Nå venter et tøft kampprogram med ny match allerede på tirsdag mot Wycombe, med nye oppgjør på løpende bånd mot Port Vale, Gillengham og Northampton. Heldigvis er de 3 første kampene alle på Fratton Park, og dermed bør det være gode muligheter for at Pompey kan klamre seg fast til sin serieledelse i hvert fall en stund til.

 

Kamprapport fra de offisielle sidene

https://www.portsmouthfc.co.uk/news/2023/september/match-report-for-wigan-athletic-vs-portsmouth-on-30-sep-23/

 

Portsmouth manager John Mousinho

“I’m thrilled to come to a place like this, face a really decent side and come away with the win.»

“When we went behind it didn’t feel like there was any panic. We just addressed a couple of issues and I was confident we’d get back into it.»

“It was a tough, well-earned three points and now all our focus goes to the next game against Wycombe.

“The unbeaten run is irrelevant for us – we just want to keeping going out there and winning football matches.”

 

League One, DW stadium,30.09.23:

Wigan – Porstmouth 1-2 (1-2)

27 min 1-0 Godo

31 min 1-1 Poole

37 min 1-2 Lane

Pompey (4-2-3-1): Norris; Rafferty, Poole, Shaughnessy, Sparkes; Morrell, Pack (c) (Saydee 61); Lane (Whyte 66), Robertson, Kamara (Devlin 87); Bishop
Gule kort: Kamara, Morrell
Ubenyttede reserver: Schofield, Swanson, Raggett, Anjorin

Tilskuere: 10,358 (1,601 Pompeyfans)

 

Se hele intervjuet med John Mousinho

 

Paddy Lane har nå scoret i 3 kamper på rad. Du kan se intervjuet med ham her

 

Høydepunkter fra kampen ser du her

Regan Poole fikk æren for utligningsmålet
Mer enn 1600 bortefans hadde tatt den lange turen nordover