sondre rossbach liteHan er vår eneste medlem som selv spiller fotball på et høyere nivå enn det Pompey gjør. Les Norges U21-landslagskeeper Sondre Rossbach sine tanker før vår Boxing Day-kamp mot AFC Wimbledon.

 

Sondre Rossbach er 21 år gammel, men har allerede spilt over 100 kamper for det norske eliteserielaget Odd og har over 40 U-landskamper for Norge. Han er førstevalget for Norges U21-landslag og ble i 2017-sesongen kåret til årets Odd-spiller i flere medier. Sist, men ikke minst: Sondre er Pompey-supporter og vår medlem nummer 72.

Aller først, Sondre: Du er selv profesjonell fotballspiller og er keeper for det norske eliteserielaget Odd og det norske U21-landslaget. Hvordan har du opplevd 2017-sesongen for din egen del og hva er dine tanker og mål for 2018-sesongen?
- Odds målsetning foran sesongen 2017 var å ta medalje og kvalifisere seg til Europa. Vi var Eliteseriens beste hjemmelag, mens bortestatistikken var begredelig. Dermed endte det med 6.plass. Helt respektabelt isolert sett, men som nevnt ble det et stykke under vår egen og folkets forventning.

- I Odd liker vi å si at nivået i 2017 var et unntak. I 2018, som i 2016, skal vi være oppe i toppen av Eliteserien. For egen del håper jeg å ta steget opp på A-landslaget neste år, men vi får se hva tiden bringer. Spennende blir det uansett!

Du er jo som nevnt keeper. Har du fått noe inntrykk av våre nye keeper Luke McGee (bildet til høyre)?
luke mcgee94- Det er jo som kjent litt begrensede muligheter til å få med seg hele Pompey-kamper i og med at vi ligger i den divisjonen vi ligger (enn så lenge). Men jeg har allikevel fått sett litt – og det inntrykket jeg har så langt er positivt. Det baserer seg mest på høydepunkter og tall og gir kanskje ikke et helt riktig bilde, men som nevnt syntes jeg det virker som en mann for fremtiden. Totalt 9 nuller på 23 kamper er ikke dårlig til nyopprykket lag å være. Samtidig har vi vært ganske gjerrige bakover i ligaen. 26 baklengs på 23 kamper syntes jeg også er respektabelt, og jeg vil gi en del av ”æren” til vår sisteskanse. At han er et Tottenham-produkt er også positivt syntes jeg, da de har vist de siste årene at de kan lage gode toppkeepere.

Pompey står med elleve seiere, to uavgjorte og ti tap etter 23 kamper. Vi røk ut av ligacupen og FA-cupen i 1. runde, men vi er fortsatt med i Checkatrade. Er du fornøyd med hvordan Pompey har framstått denne sesongen?
- Jeg må si at jeg er positivt overrasket så langt. Foran sesongen hadde jeg trodd at Pompey kom til å merke nivåforskjellen fra League Two mye mer enn det det ser ut til at de har gjort. Foreløpig ligger vi på 8.plass, og vi har en playoff-plass innenfor rekkevidde, noe som er veldig gledelig i og med at vi er nyopprykket. Vi har også vært solide bakover, noe som selvfølgelig er viktig for å henge med.

- Samtidig så syntes jeg ikke årets Pompey-laget har sprudlet så mye offensivt. 27 mål på 23 kamper i ligaen er ikke veldig mye, så jeg håper vi kan se ett enda mer offensiv og målfarlig Pompey-lag etter jul.

- At vi røk ut tidlig av begge cupene tror jeg paradoksalt nok bare har vært sunt for Pompey. Det er ikke enkelt å være nyopprykket, så at vi har hatt muligheten til å ha fullt fokus på ligaen tror jeg har vært bra for klubben. MEN, vi må ikke la det bli en vane - finalen i 2010 var en stor opplevelse, og det er snart på tide at vi er å finne i en ny FA-cupfinale!

Hva er dine tanker og forventninger til denne sesongen?
- Fortsetter vi den gode formen vi har vært i den siste tiden med 3 seire på de 4 siste i ligaen, tror jeg vi kan klare å kapre en av playoff-plassene. Det er ikke en forventning i og med at vi er nyopprykket, og som nevnt tidligere syntes jeg allerede at Pompey har prestert bedre enn forventet. Samtidig ville det vært fantastisk gøy å se Pompey spille kvalifisering til Championship allerede i år. Så la oss håpe!

Hva er ditt inntrykk av vår manager Kenny Jackett?
- Jeg syntes han virker som en solid trener. Han har masse erfaring fra toppnivå som spiller, og har også hatt gode trenerjobber med suksess. Jeg vil være forsiktig med å dømme for mye før sesongen er ferdig og vi ser endelig tabellplassering, men så langt virker det veldig positivt.

- Det har vært bra gjennomtrekk på trenerfronten i Pompey de siste årene, så la oss håpe at Kenny blir værende lenge i klubben slik at vi får den kontinuiteten vi trenger for å hevde oss lengre opp i divisjonene.

Hvordan holder du deg oppdatert på Pompey (kamper og nyheter)?
- Jeg ser mye høydepunkter på nett og bruker en App på telefonen som heter ”The News” football app. Der får jeg kontinuerlig oppdateringer på det som rører seg i og rundt klubben. Samtidig er jeg selvfølgelig støtt og stadig innom vår flotte hjemmeside Pompey.no!

Har du noen favorittspiller(e) i Pompey nå?
- Kyle Bennett!

Hva er din startellever mot AFC Wimbledon?
- Jeg må innrømme at nå i julestria har jeg vært veldig opptatt, så jeg har ikke full oversikt over alle tilegnelige spillere. Jeg tør derfor ikke tippe noen startoppstilling. kenny jackett90Men la oss håpe Kenny Jackett (bildet til høyre) har bedre kontroll og tar ut 11 mann som er klare til å slå AFC Wimbledon. 

Hvordan tror du kampen mot AFC Wimbledon ender?
- Jeg håper vi reiser oss fra tapet mot Shrewsbury og tar tre poeng mot AFC Winbledon. Ut i fra tabellposisjon bør dette absolutt være mulig!

Tenker du deg over på kamp i England for å se Pompey denne sesongen?
- Som profesjonell fotballspiller har vi sjelden fri og tid til å reise, så nei, jeg tviler på at jeg klarer å få sett Pompey i årets sesong, dessverre… Men åpner det seg en mulighet reiser jeg med en gang!

Har du ellers noe du ville sagt til resten av de skandinaviske Pompey-supporterne?
- Riktig god jul og godt nyttår. La oss håpe Pompey fortsetter den gode formen og kaprer en av playoff-plassene til slutt, så kanskje kan vi spille i Championship neste år. Men uansett plassering så støtter vi alltid Pompey. PUP!


Tidligere supporterintervjuer denne sesongen:

Før 23. serierunde (Shrewsbury B): Teodor Kold Knutsen

Før 22. serierunde (Bury H): Luke Moynahan

Før 21. serierunde (Charlton B): David Gunnarsson Lorentzen

Før 20. serierunde (Plymouth H): Håvard Myhre

Før 19. serierunde (Peterborough B): Joakim Ellingsen

Før 18. serierunde (Southend H): Atle Stray

Før 17. serierunde (Blackpool B): Bo Johansen

Før 1. runde FA-cup (Luton Town B): Amanda Lloyd og Fredrik Galaasen

Før 16. serierunde (Bradford City H): Ståle Håheim

Før 15. serierunde (Blackburn Rovers B): Kenneth Johansen

Før 14. serierunde (Doncaster Rovers B): Steen Houman

Før 13. serierunde (MK Dons H): Øyvind Velde

Før 12. serierunde (Gillingham B): Marius Kastet

Før 11. serierunde (Oldham H): Mange Nilsson

Før 10. serierunde (Bristol Rovers H): Pål Alexander Lea

Før 9. serierunde (Scunthorpe Utd B): Torkil Risan

Før 8. serierunde (Fleetwood H): Jean-Robert Tankred

Før 7. serierunde (Northampton B): Asbjørn Stokken

Før 6. serierunde (AFC Wimbledon B): Mathias Eide

Før 5. serierunde (Rotherham H): Christian Knapp

Før 4. serierunde (Wigan B): Trygve Mellvang-Berg

Før 3. serierunde (Walsall H): Lars Håvik

Før 2. serierunde (Oxford B): John Øyvind Polden

Før 1. serierunde (Rochdale H): Bjarte Hope

Under en video av trippelredningen Sondre hadde da hans Odd møtte Borussia Dortmund på bortebane i 2015.