Pompey frigir mange av opprykksheltene

Sean Raggett er en av flere opprykkshelter som ikke får fornyet kontrakt med Pompey. 


NYHETER: Som kjent har Pompey en rekke spillere med kontrakt som går ut nå i juni. Inkludert flere spillere som var sentrale i å sikre Pompey opprykk.

Nå har Pompey offentliggjort hvem som er tilbudt ny kontrakt og hvem som frigis. Det er brutal lesning.

Marlon Pack og Conor Ogilvie er de eneste spillerne som er tilbudt ny kontrakt av Pompey.

Pompey hadde opsjon på å forlenge kontraktene med Joe Morrell og Zak Swanson, men har valgt å ikke gjøre dette. Det betyr at disse spillerne i utgangspunktet er Bosman-spillere nå, men Pompey skriver på sin offisielle nettside at de er i forhandlinger med dem.

Selv om det ikke står skrevet er det naturlig å tro at Pompey ønsker en mer prestasjonsrettet kontrakt for begge. Det har Pompey også ønsket med andre spillere som har vært en del skadet tidligere. Både Morrell og Swanson er meget gode spillere, men de har begge stått over mange kamper med skade denne sesongen. Morrell har også stått over mange kamper med karantene de to siste årene.

 

Disse er ferdige i Pompey

Pack og Ogilvie blir altså. Morrell og Swanson er uavklart. Hva så med resten? De er ferdige i Pompey. Det gjelder alle disse: Sean Raggett, Joe Rafferty, Lee Evans, Josh Martin, Matt Macey, Ryan Schofield, Haji Mnoga, Harry Jewitt-White, Liam Vincent og Josh Dockerill.

Mest oppsiktsvekkende her er at Raggett og Rafferty er ferdige. De spilte veldig mye denne sesongen, men Pompey mener altså at de ikke skal være med videre på et høyere nivå. Det er trist ettersom det er to spillere som har prestert meget bra over tid. Samtidig gir det mening.

Raggett var egentlig ute av laget denne sesongen, men har fått sjanser når Poole og deretter McIntyre har blitt langtidsskadet. Når Mousinho i utgangspunktet ikke regnet Raggett som god nok for Pompeys startellever, er han heller ikke regnet som god nok til å spille for Pompey i Championship.

Rafferty er i likhet med Raggett 30 år gammel og har ikke alderen på sin side. Han har også vært i Championship tidligere, men måtte ned i League One og Pompey for å spille fast. Med å frigi Raggett og Rafferty ser trolig Mousinho mulighetene som gode for å finne nye spillere på et høyere nivå.

Colby Bishop, Terry Devlin, Paddy Lane, Callum Lang, Tom Lowery, Tom McIntyre, Owen Moxon, Will Norris, Regan Poole, Christian Saydee, Anthony Scully, Conor Shaughnessy, Jack Sparkes, Ben Stevenson, Toby Steward, Ryley Towler, Gavin Whyte og Kusini Yengi har alle kontrakt videre også neste sesong.

 

Mousinho kommenterer

«It’s always tough to tell players that they’re not going to receive new contracts and the fact this team has been so successful makes it doubly difficult. There are guys who certainly deserve to get a deal because of the instrumental role they’ve played in helping us secure the League One title.

That’s particularly true for Sean Raggett and Joe Rafferty, who have both been excellent, but I have no doubt there will be a lot of interest in them, as there will for the other guys who are leaving. But it’s important that we separate the sentiment from the reality of competing in the Championship next season.

For that reason we have needed to make some incredibly tough decisions and I get on with all the lads, so I wish them nothing but the best moving forward.»

 

Kommer noen av dem tilbake?

I tillegg til disse har Tino Anjorin, Abu Kamara, Myles Peart-Harris og Alex Robertson returnert til sine klubber etter låneopphold i Pompey. Alle disse har uttrykt seg positive til mulighetene for å returnere til Pompey.

Det gjenstår å se om deres klubber er positive til det. Det gjenstår også å se om Mousinho og hans team mener de kan gjøre en god jobb for Pompey også i Championship.

Også Joe Rafferty er ferdig i Pompey etter å ha levert meget bra på høyrebacken for Pompey denne sesongen.