– Vil gi oss mer fleksibilitet i kontrakten

Pompey valgte å ikke benytte seg av opsjonen de hadde på å forlenge med Zak Swanson (bildet) og Joe Morrell. Klubben håper likevel å bli enige om at de to skal fortsette i klubben.


NYHETER: Det var kun Conor Ogolvie og Marlon Pack som fikk tilbud om ny kontrakt av de mange Pompey-spillerne som var på utgående kontrakt. Dette til tross for – eller kanskje er det mest på grunn av – at Pompey hadde en strålende sesong som endte med at vi vant League One.

Mens mange av spillerne er blitt frigitt, var det to spillere Pompey uttrykte at de likevel ønsket å forhandle med: Joe Morrell og høyreback Zak Swanson. Det er to spillere som har vært mye utilgjengelige for John Mousinho denne sesongen. For Morrells del har det vært karantener og deretter langvarig skade. For Swansons del har det vært flere skader, samt familiære årsaker.

Pompey hadde opsjon på å automatisk forlenge kontrakten med disse to med ytterligere ett år, men valgte å ikke gjøre det. I stedet ønsker Pompey å forhandle med spillerne om en ny kontrakt. Det skal være snakk om en kontrakt som er basert på hvor tilgjengelige de er/hvor mye de spiller.

Om spillerne velger å slå til på dette gjenstår å se, ettersom de ikke får den samme økonomiske sikkerheten. Pompeys hovedtrener John Mousinho kommenterte Zak Swansons situasjon nylig, men det han sier her om Swanson gjelder også Morrell.

 

Mousinhos kommentarer

«We could have taken the option in Zak’s contract and fully protected ourselves and we’re fully aware of the fact Zak could now speak to other football clubs. The rationale behind the decision is to make sure we have a bit more flexibility in the contract, to offer what we think will work with both parties.

That’s what we’ve decided to do with Zak, so that is now with Zak, his agent and the football club and we’ll see how that progresses.

The most important thing for Zak is making sure he stays fit, I think everyone knows that.’

SE OGSÅ: Zak Swansons spillerprofil

SE OGSÅ: Joe Morrells spillerprofil

Zak Swanson.

Joe Morrell.