Skal spille mot Pompey denne sesongen

Flere tidligere Pompey-spillere har skiftet klubb den siste måneden. Noen av dem har signert for våre League One-konkurrenter.


NYHETER: I starten på juli laget vi en oversikt over tidligere Pompey-spillere som hadde skiftet klubb den siste tiden.

Jed Wallace, Michael Smith, Nathaniel Mendez-Laing, Omar Bogle, Jordy Hiwula, Joe Mattock, Toumani Diagouragas, Ryan Williams, Ben Thompson, Kal Naismith og Jermain Defoe var spillerne vi omtalte den gangen i artikkelen linket under. Nå kommer en liten oversikt over tidligere Pompey-spillere som har skiftet klubb siden den gangen.

SE OGSÅ: Fra Millwall til WBA

 

Tilbake i League One fra skotsk fotball

Etter 57 kamper (1 mål) for Pompeys førstelag etter å ha gått gradene i vårt akademi, gikk venstrebacken Brandon Haunstrup til skotske Kilmarnock.

To sesonger senere returnerer 25 år gamle Haunstrup til England og League One. Nå skal venstrebacken spille for Cambridge United, hvor han blir lagkamerat med en annen spiller som gikk gradene i Pompey: Adam May.

Til Cambridges webside sier Haunstrup: «Being back playing in the EFL is something I’ve really wanted to do since leaving Portsmouth. After the conversations I’ve had with the boss and the way he wants to play, I’m just really excited to get going.»

SE OGSÅ: Brandon Haunstrups spillerprofil

 

Fra skotsk fotball til League One

Etter å ha vært Pompeys førstevalg på høyrebacken i 2020/21, havnet Callum Johnson på benken i 2021/22. Det endte med at han ble lånt ut til divisjonskollega Fleetwood. Her ble det 39 kamper og fire mål før han returnerte til Pompey ved sesongslutt.

Danny Cowley bestemte seg i sommer for å frigi Johnson, og han valgte da å skrive under på en toårskontrakt med skotske Ross County.

«He is a player that our recruitment department have spent time tracking and we feel he is coming into the prime of his career,» sa Ross County-manager Malky Mackay til BBC etter at Johnson hadde signert kontrakten med klubben.

SE OGSÅ: Callum Johnsons spillerprofil 

Fra en League One-klubb til en annen

Etter å ha blitt solgt til Lincoln City for et mindre beløp i januar, gikk John Marquis videre til Bristol Rovers i sommer. Både Lincoln og Bristol Rovers er divisjonskollegaer med Pompey i League One.

Marquis skrev kun under på en korttidskontrakt med Lincoln i januar, og etter fem mål på 20 kamper lot Lincoln ham gå. Trolig ettersom han var blant lønnsadelen i klubben. Dermed ble det i stedet Bristol Rovers på Marquis i sommer. Her har han skrevet under på en toårskontrakt.

«I’m looking forward to starting a new challenge with Bristol Rovers and, after speaking to the manager, and seeing the training ground, I knew this was the right place to play football for the next couple of years,» sa Marquis til BBC.

SE OGSÅ: John Marquis sin spillerprofil

 

Også fra en League One-klubb til en annen

Ellis Harrison ble aldri den store suksessen etter at Pompey hentet han fra Ipswich i 2019 for en solid overgangssum. Det endte med 20 mål på 84 kamper før Pompey solgte ham til League One-rival Fleetwood januar 2022.

I Fleetwood ble han kun en halv sesong. Tidligere denne måneden ble den store spissen solgt videre til nok en League One-klubb. Nå er det nyopprykkede Port Vale Harrison skal spille for. Her gjenforenes han med manager Darrell Clark, som også var Harrisons manager da han slo gjennom i Bristol Rovers tidlig i sin karriere.

«I know a lot about Ellis because I made him, no disrespect to him, but Ellis would tell you that himself. He’s a physical presence, he can run, and he has a lot of excellent elements to his game, especially once we have the hunger back into his game and he’ll be a very good talent for us.

When I had him at Bristol Rovers, we ended up selling him for a large fee to Ipswich, so I know very well about all his strengths, his character, how he is around the dressing room and that he is a winner», sier Clark til Port Vales webside.

SE OGSÅ: Ellis Harrisons spillerprofil

 

Det går nedover

Bryn Morris ble aldri noen suksess i Pompey. Skader var en ting, men han presterte heller ikke bra når han fikk sjansen. Det ble totalt 29 kamper for Pompey på to år. Det var ikke overraskende at Pompey valgte å frigi ham sommeren 2021. Da hadde han allerede vært utlånt til Northampton siste halvåret.

Etter å ha blitt frigitt fra Pompey, gikk Morris til Burton Albion. Det ble kun ti kamper, sju av dem i serien, for Burton – og han var utlånt til Hartlepool i perioder av forrige sesong. Nå har Burton latt han gå, og karrieren går nedover.

Bryn Morris har nå signert en ettårskontrakt med League Two-klubben Grimsby Town.

SE OGSÅ: Bryn Morris sin spillerprofil

 

Vil jakte opprykk til Premier League

Den 25 år gamle kraftstopperen Matt Clarke ble en favoritt blant Pompey-fansen etter at han kom til Fratton Park fra Ipswich. Han var med opprykket til League One, men sommeren 2019 solgte Pompey han til Brighton for rundt 3 millioner pund. Clarke hadde da nettopp gjennomført en sesong hvor han ble kåret til årets spiller i Pompey.

Nå selger Premier League-klubben Brighton Matt Clarke videre uten at han får ett eneste minutt i Premier League. I stedet har Clarke vært på lån i Championship de tre siste sesongene. De to første sesongene spilte han for Derby County. Her ble det 81 kamper. Forrige sesong spilte han 33 kamper for WBA.

Middlesbrough jakter i likhet med WBA opprykk til Premier League og skal nå ha betalt rundt 2,5 millioner pund for Clarke. Ettersom dette beløpet er lavere enn hva Brighton selv betalte for Clarke da de kjøpte ham fra Pompey, får ikke Pompey noen prosenter av dette beløpet.

SE OGSÅ: Matt Clarkes spillerprofil

 

Fransk fotball

Til slutt tar vi turen til Frankrike der det er verdt å merke seg to ting.

Christope Galtier var assistentmanager under Alain Perrin i Portsmouth i 2005. Det ble en kort og lite vellykket periode i Portsmouth for den franske duoen.

Perrin har senere hatt en bra trenerkarriere i blant annet Lyon, St. Etienne, Nice og for det kinesiske landslaget. Hans assistent på Fratton Park, Christophe Galtier har nå fått en enda større jobb. Etter å ha vært hovedtrener i blant annet St. Etienne, Lille og Nice er han nå blitt hovedtrener for Paris St. Germain. Han er med andre ord sjefen til spillere som Messi, Neymar og Mbappe og blir å se på sidelinjen i Champions League i høst.

Denne sesongen skal Paris St. Germain spille mot Toulouse. Der finner vi den danske midtstopperen Rasmus Nicolaisen. Nicolaisen spilte for Pompey på utlån fra Midtjylland i 2020/21. Sesongen gikk ikke helt som forventet for Nicolaisen. Etter hjemkomst til Danmark ble han solgt til franske Toulouse. I sin første sesong der ble det opprykk til øverste divisjon og Nicolaisen var meget god på stopperplass. Nå skal han altså spille på øverste nivå i Frankrike.

SE OGSÅ: Rasmus Nicolaisens spillerprofil

Rasmus Nicolaisen.