Brandon Haunstrup

Brandon Neil Haunstrup


Fødselsdato: 26. oktober 1996

Fødested: Waterlooville, England

Posisjon på banen: Venstreback

Debut for Pompey: 12.08.15 i ligacupkamp hjemme mot Derby County (seier 2-1).

Overgangssum til Pompey (antatt): Kommer fra eget akademi

Pompey: 57 kamper (1 mål), -2020

Tidligere klubber: Ingen. Utlånt til Bognor Regis Town i 2014/15 og Sutton United i 2016/17.

Etter Pompey: Kilmarnock (2020-)

Trivia:

– Offensiv og løpssterk venstreback som ble belønnet med profesjonell kontrakt ved sesongslutt 2014/15. Han hadde da utmerket seg på akademilaget.

– Spilte fem førstelagskamper for Pompey i 2015/16-sesongen – én i serien og de fire andre i cupkamper. Han klarte seg bra i samtlige kamper, men med Enda Stevens på venstrebacken ble det likevel begrenset med muligheter. Stevens gikk gjennom sesongen uten en skade eller suspensjon. Han var også en av Pompeys beste spillere i sesongen. Haunstrup ble belønnet med en ny ettårskontrakt.

– Det ble lite spilletid på Haunstrup i 2016/17-sesongen. Enda Stevens spilte samtlige kamper – bortsett fra én – på venstrebacken og ble også kåret til årets spiller. Haunstrup spilte én kamp for Pompey og tre på utlån til Sutton United i 2016/17-sesongen. Da Stevens forlot Pompey ved sesongslutt, fikk Haunstrup en ny ettårskontrakt med Pompey.

– Fikk hele 20 kamper i 2017/18-sesongen, 16 av disse i serien. Haunstrup hadde trolig fått enda flere om det ikke var for en skade han pådro seg rundt jul. Dette på et tidspunkt da han spilte fast på venstrebacken. Ved sesongslutt fikk 21-åringen en ny toårskontrakt av Pompey.

– 2018/19-sesongen så Lee Brown etablere seg som Pompeys klare førstevalg på venstrebacken. Haunstrup slet også med skade deler av sesongen. Endte opp med totalt 12 kamper denne sesongen.

– Spilte totalt 19 kamper og scoret ett mål for Pompey i 2019/20-sesongen. Ca. halvparten av disse var i serien. Spilte også høyreback og gjorde sine saker bra. Ved sesongslutt gikk han i forhandlinger med Pompey om ny kontrakt, men partene kom ikke til enighet. Haunstrup fortalte media i etterkant at tilbudet fra Pompey var et klart signal om at han ikke var ønsket med videre. Det var et tilbud kun for å ha rett til kompensasjon når han skulle finne seg ny klubb. Haunstrup valgte å signere for skotske Kilmarnock sommeren 2020.