Fra Millwall til WBA

En rekke tidligere Pompey-spillere har allerede skiftet klubb i sommer.


NYHETER: Pompey-gutten Jed Wallace har vært linket til flere Premier League-klubber i år, men det endte med at 28-åringen i juni skrev under på en fireårskontrakt med West Bromwich Albion (WBA). Etter 260 kamper for Millwall, de fleste av disse i Championship, blir det dermed en ny Championship-klubb på den målfarlige midtbanespilleren.

Wallace scoret 30 mål på 121 kamper for Pompey etter å ha kommet opp fra eget akademi. Han scoret hele 14 seriemål for Pompey i League Two i 2014/15 og var årets spiller i klubben. Han var da altfor god til at Pompey kunne holde på ham. Wolverhampton møtte utkjøpsklausulen på 275.000 pund og hentet ham dit. Her fikk han ikke så mye spilletid som han ønsket seg og turen gikk videre til Millwall, som da var et League One-lag.

Med Millwall ble det opprykk og Wallace har utviklet seg til å bli en av London-klubbens nøkkelspillere. Millwall skrev også på sin offisielle webside at han forlater klubben som en Lions legende. Nåværende manager i WBA, Steve Bruce, forteller at han to ganger tidligere har prøvd å signere Wallace, uten hell. Nå var han en av de beste Bosman-spillerne på markedet og han er svært glad for å ha sikret seg Wallace.

SE OGSÅ: Jed Wallace sin spillerprofil

 

Fra Rotherham til Sheffield Wednesday

Det ble kun to mål på 23 kamper for Bury etter at Kenny Jackett lot han gå gratis fra Pompey i 2017, men han ble likevel kjøpt av Rotherham.

I Rotherham ble det 61 mål på 210 kamper, to av sesongene i Championship, før han nå velger å gå som Bosman-spiller til Sheffield Wednesday i League One i stedet for å bli med Rotherham opp i Championship.

Overraskende med tanke på at han var Rotherhams toppscorer i opprykkssesongen 2021/22. Smith scoret 25 mål for Rotherham forrige sesong, 19 av disse i serien. Nå blir det altså nok en sesong Smith skal spille mot Pompey, denne gangen i Sheffield Wednesday-drakt.

SE OGSÅ: Michael Smiths spillerprofil

 

Fra Sheffield Wednesday til Derby County

Nathaniel Mendez-Laing spilte i League One for Sheffield Wednesday i 2021/22 og var tilbudt kontrakt med videre der. Takket nei til dette og skrev i stedet under for Derby County sommeren 2022. Derby rykket som kjent ned fra Championship til League One i 2021/22-sesongen. Mendez-Laing har skrevet under på en toårskontrakt med Derby og vingen er med det en av de tre første signeringene til Derby etter at de nettopp fikk nye eiere.

SE OGSÅ: Nathaniel Mendez-Laings spillerprofil

 

Fra Hartlepool til Newport

Omar Bogle huskes av mange best for sin straffemiss i den svært viktige toppkampen i League One mot Barnsley (kampen endte 0-0) da han var på lån i Pompey fra Cardiff i 2019. Han scoret fire mål på tolv kamper i utlånsperioden, og selv om han ikke imponerte spesielt vurderte daværende manager Kenny Jackett å hente ham permanent til Pompey sommeren 2019.

Etter dette har Bogle spilt for fire andre klubber, deriblant Charlton og Doncaster i League One. Forrige sesong spilte han for League Two-laget Hartlepool. Han kom dit gratis fra Doncaster, men selges nå videre til divisjonskollega Newport etter bare et halvt år i Hartlepool.

SE OGSÅ: Omar Bogles spillerprofil

 

Fra Doncaster til Ross County

Etter fattige tre mål (ingen av dem i serien) for Pompey i 2020/21-sesongen, ble det enda færre scoringer i hans neste klubb. Jordy Hiwula scoret kun ett mål på 25 kamper for Doncaster Rovers i 2021-22. Hele 23 av disse 25 kampene var også fra start. Hiwula var med andre ord en stor fiasko for Doncaster forrige sesong, og det endte også med nedrykk til League Two.

Nå er han solgt for et mindre beløp til skotske Ross County. Her har Hiwula skrevet under på en toårskontrakt.

SE OGSÅ: Jordy Hiwulas spillerprofil

 

Fra Rotherham til Harrogate

32 år game Joe Mattock spilte 27 kamper for Rotherham da de sikret seg opprykk fra League One forrige sesong, men i likhet med Michael Smith blir han ikke med videre. Mattocks kontrakt ble ikke fornyet og han har nå valgt å skrive under for League Two-laget Harrogate Town.

SE OGSÅ: Joe Mattocks spillerprofil

 

Fra Morecambe til Rochdale

Han spilte kun åtte Pompey-kamper, på utlån fra Brentford, i 2014, og er derfor ikke noen legende akkurat på Fratton Park. Men han er en tidligere Pompey-spiller og vi tar med hans overgang i sommer også.

Toumani Diagouraga ble frigitt av Morecambe etter 2021/22-sesongen og har nå skrevet under på en ettårskontrakt med League Two-klubben Rochdale. Han kom til Morecambe fra Swindon i 2020 og var med på opprykk til League One i sin første sesong og bidro til at klubben berget plassen i League One forrige sesong. Nå skal 35-åringen altså spille for League Two-klubben Rochdale kommende sesong.

SE OGSÅ: Toumani Diagouragas spillerprofil

 

Fra Oxford United til Perth Glory

Ryan Williams har spilt i Pompey i to perioder. Australieneren kom til Pompeys akademi og gjorde sine saker så bra at han i 2012 ble solgt til Fulham. I 2019 hentet Pompey han tilbake og han kom da fra Rotherham. Han spilte for Pompey i to sesonger i League One fram til han i fjor sommer valgte å gå til vår League One-rival Oxford United da hans kontrakt gikk ut.

I Oxford ble det 36 kamper og to mål forrige sesong. Til tross for en god sesong i Oxford valgte han å gå til sin hjembys klubb Perth Glory i juni. Han forteller lokalavisen i Oxford at han trivdes veldig godt i Oxford, men at dette var en unik sjanse til å spille for klubben i sin hjemby Perth.

Williams er for øvrig ikke mer enn 28 år gammel og kunne hatt flere gode år foran seg i engelsk fotball, men skal altså spille hjemme i Australia framover.

SE OGSÅ: Ryan Williams sin spillerprofil

 

Fra Gillingham til Peterborough

Ben Thompson har vært ønsket tilbake til Fratton Park hvert eneste transfervindu etter at han imponerte på lån fra Millwall i 2018/19. Da han ble frigitt fra Millwall i januar i år, ble det derfor møtt med en del reaksjoner at han endte opp i Gillingham i stedet for Pompey.

Thompson var trolig en dyr mann for Gillingham, men han klarte ikke å hindre at det ble nedrykk til League Two. Ved sesongslutt ble han frigitt igjen og han har nå i juni signert for Peterborough, som rykket ned fra Championship til League One.

Dermed skal Ben Thompson spille mot Pompey kommende sesong, og det er for en klubb som trolig vil være i toppen av League One. Han kunne muligens fortsatt gjort en god jobb for Pompey, men han har de siste sesongene vist lite som tyder på at han er bedre enn de sentrale midtbanespillerne Pompey har i klubben nå.

SE OGSÅ: Ben Thompsons spillerprofil

 

Fra Luton til Bristol City

Kal Naismith var vår toppscorer da vi rykket opp fra League Two i 2016/17. 2017/18-sesongen i League One var ikke like vellykket og da han ikke kjapt kom til enighet med Pompey om ny kontrakt, valgte han sommeren 2017 å gå til Wigan.

Han har spilt i Championship med Wigan og senere Luton Town de fleste av sesongene etter at han forlot oss. Her har han gjort det meget godt, og i Luton har han imponert som midtstopper. Der gjorde han det så godt at han spilte fast i midtforsvaret til et lag som snuste på opprykk til Premier League.

I sommer overrasket han Luton med å ikke skrive under på ny kontrakt, men heller signere for divisjonskollega Bristol City. Kal Naismith skal dermed spille Championship-fotball også i 2022/23.

SE OGSÅ: Kal Naismiths spillerprofil

 

La opp i mars

Vi tar til slutt med at Jermain Defoe bestemte seg for å legge opp i mars i år. Defoe er den med niende flest Premier League-mål i historien med 162 mål på 496 kamper. 15 av disse målene kom for øvrig på 31 Premier League-kamper for Pompey.

Endte karrieren med sju målløse kamper for Sunderland i starten på 2022, men da han innså at han ikke lenger hadde det som skulle til for å hjelpe Sunderland i opprykkskampen bestemte han seg i mars for å legge opp.

SE OGSÅ: Jermain Defoes spillerprofil

Kal Naismith har imponert i Championship etter å ha forlatt Pompey.