Endelig solgt

Det tok to måneder før overgangen gikk i orden, men forrige sesongs toppscorer Jamal Lowe ble torsdag solgt til Wigan.


NYHETER: Det har siden starten på juni vært klart at Wigan ønsket Jamal Lowe og Jamal Lowe ønsket å gå til Wigan. Sjansen til å spille i Championship var en mulighet Lowe ikke ønsket å gå glipp av, og i Wigan er Paul Cook manager. Mannen som hentet han tilbake til ligasystemet og ga ham sjansen i League Two.

Lowe hadde kun ett år igjen av sin kontrakt med Pompey, og selv om Pompey hadde opsjon på å forlenge kontrakten med ett år var dette trolig siste mulighet for å få så mye penger for Lowe som Pompey endte opp med å få. Pompey har stått knallhardt på at de vil ha 3 millioner pund gjennom hele sommeren. Wigan har ikke villet betale det, og måten Championship-klubben har opptrådt på skal ikke ha imponert Pompey-ledelsen.

Nå endte det med at Pompey lot Lowe gå for 2,5 millioner pund + en god prosentandel ved et eventuelt videresalg. Det som skal ha vært avgjørende for at Pompey lot Lowe gå for en lavere sum enn 3 millioner pund, skal ha vært at Pompey allerede har sikret seg erstatteren i Harness fra Burton pluss at de sikret seg Doncaster Rovers sin toppscorer John Marquis timer før Lowe fikk gå til Wigan.

SE OGSÅ: Jamal Lowe sin spillerprofil

 

Kritiserer Pompey-sjefene

Lowe scoret 29 mål på 129 kamper for Pompey etter overgangen fra Hampton & Richmond i januar 2017. Han huskes aller best for sine to mål da vi sikret opprykket fra League Two borte mot Notts County samme vår, samt 2018/19-sesongen da han ble toppscorer. Vi skal heller ikke glemme hans flotte mål i eksstraomgangene da Pompey slo Sunderland i finalen i Checkatrade Trophy på Wembley i vår.

Lowe var godt likt på Fratton Park, og de aller fleste ønsker ham lykke til videre i Wigan. Måten overgangen har skjedd på har derimot irritert en del supportere. Støyet rundt Lowe i sommer har ikke vært bra, og da han i sin avskjedsmelding på Twitter (se bildet til høyre) ikke bare takket Pompey-fansen for støtten, men også kom med et stikk til Fratton Park-sjefene ble ikke godt mottatt. Uten å nevne navn skrev han at det skjedde mye bak lukkede dører som gjør at han stiller spørsmål ved integriteten til enkelte i Pompey.

Både manager Kenny Jackett og daglig leder Mark Catlin har blitt konfrontert med Lowe sine uttalelser, og ut fra reaksjonene i sosiale medier er det Jackett, Catlin og Pompey som får støtten i denne saken. Synd for Lowe å forlate Pompey på en slik måte etter to og et halvt strålende år i Pompey-drakten, men vi ønsker ham lykke til i Championship.

 

– Også spillerne må forholde seg til kontrakter

Manager Kenny Jackett var klar på at han har god samvittighet, både på egne og klubbens vegne, når det gjelder Lowe-overgangen.

– Alle har rett til å ha sin mening, men på vegne av alle i klubben har vi god samvittighet med tanke på hvordan vi har håndtert denne situasjonen. Det er ikke nødvendigvis noe jeg ønsker å kommentere ytterligere, sa Jackett til BBC torsdag.

Daglig leder Mark Catlin var mer snakkesalig, og sendte et stikk tilbake til Lowe:

– Alle som er eller har vært ansatt i klubben, har rett til å mene noe om hvordan klubben drives. Men jeg må si at i de seks-sju årene jeg har vært i klubben, ikke har opplevd å få en slik kritikk rettet mot oss. 

– Jeg snakker ikke om Jamal spesielt her, men generelt når en spiller signerer en kontrakt så forventer klubben at spilleren forholder seg til kontrakten. Det fortjener supporterne, det fortjener klubben. Hvis en spiller for eksempel blir langtidsskadet kort tid etter å ha skrevet under på en kontrakt, forventer spilleren at klubben fortsetter å betale full lønn. De forventer ikke at kontrakten skal reforhandles. 

– På samme måte forventer vi – på vegne av både klubb og supportere – at spillerne forholder seg til kontrakten. De som ikke gjør det, mangler integritet.