Signeringen alle er fornøyd med

Pompey har hentet Doncasters toppscorer John Marquis for nærmere to millioner pund. 


NYHETER: Han scoret to mål for oss da han var utlånt fra Millwall den gangen vi var i League Two, men endte opp med å signere permanent for Doncaster Rovers. Etter å ha blitt kåret til årets spiller i League Two i 2016/17-sesongen, har han fortsatt å score mye for Doncaster i League One. Han har også hatt en lei tendens til å score mot Pompey. Totalt scoret han 67 mål på tre sesonger i Doncaster – altså godt over 20 mål i snitt per sesong.

Forrige sesong ble det 21 ligamål i League One på John Marquis (kun Luton Towns James Collins med 25 hadde flere). Det var ventet at han ville bli signert av en Championship-klubb i sommer, men i går la Pompey nok penger på bordet til at Doncaster takket ja. Overgangssummen er ikke offentliggjort, men det rapporteres om bortimot 2 millioner pund totalt (med visse klausuler inkludert). Det er i tilfelle Pompeys dyreste kjøp siden Premier League-årene.

SE OGSÅ: John Marquis sin spillerprofil

Kjøpet skjedde samtidig som Pompey lot Jamal Lowe dra til Wigan for å forhandle om sin personlige kontrakt, og sannsynligvis er det Lowe ut og Marquis inn nå like før seriestart. Som flere supportere har påpekt er dette bra business av Pompey uansett. For pengene vi får for Lowe, har Pompey hentet en erstatter i Harness og den målscoreren vi trenger for å rykke opp. For det er nettopp det John Marquis er: En målscorer. Sannsynligvis trenger vi en spiss som scorer minst 20 seriemål for å rykke direkte opp. En bedre kandidat enn Marquis kunne vi realistisk sett ikke bedt om.

Marquis har signert en treårskontrakt med Pompey. Når den går ut sommeren 2022 har Pompey opsjon på et fjerde år. På sosiale medier jubler supporterne. For en gangs skyld har Pompey signert en spiller det er bred enighet om er en klar forsterkning.

 

– Vil være på toppen av karrieren sin i Pompey

Pompey-manager Kenny Jackett var naturligvis en glad mann etter å ha sikret seg storscorer Marquis.

– Jeg er veldig glad for å få jobbe med John igjen. Det var også jeg som ga ham debuten i Millwall i sin tid. Han er en spiss som har vist sesong etter sesong at han presterer, og han er nå i en alder hvor han vil være på toppen av karrièren sin i Pompey. 

– John har vist seg som en strålende målscorer, men han er en allround spiss som også gjør en veldig god arbeidsinnsats for laget, sier Jackett til Pompeys offisielle webside.

 

– Geografi, Jackett og opprykksmuligheter

Marquis forteller selv at han ikke trengte lange betenkningstiden da han fikk høre at Pompey ville ha ham.

– Det er seks år siden jeg var her sist, og det er godt å være tilbake – selv om mye er forandret her på disse årene. Klubbens tilstand er åpenbart mye bedre nå enn sist jeg var her, og det er gode muligheter til fortsatt framgang her. 

– Geografi spilte åpenbart også inn for meg ved denne overgangen. Min forlovedes familie er fra Brighton, og vi venter vårt andre barn neste uke. Det var også mange andre årsaker til at jeg ønsket å skrive under for Pompey. En av dem var at jeg får jobbe med Kenny Jackett igjen. Han ga meg min debut og lot meg spille i Championship for Millwall. Det vil jeg alltid være takknemlig for, og jeg har alltid håpet at jeg ville få sjansen til å spille under ham igjen.

– Dette er også en klubb og et lag med ambisjoner om å fortsatt forbedre seg. Pompey vil videre til neste nivå. Jeg håper å bidra med scoringer slik at det blir opprykk kommende sesong, sier Marquis til Pompeys offisielle webside.

 

– Rett for alle parter

Tidligere Pompey-spiller Darren Moore er nå manager i Doncaster. Han innrømmer at han svært gjerne skulle beholdt Marquis, men at avtalen var riktig for alle parter. 27 år gamle Marquis hadde kun ett år igjen av sin kontrakt med Doncaster og ønsket å flytte lenger sør, nærmere sin familie, nå som de hadde fått et nytt barn.

– Vi var klare med John på at vi ønsket å beholde ham, vi ønsket at han skulle forlenge sin kontrakt med oss. Men han var også klar på at han ikke ønsket å forlenge kontrakten ettersom han ville flytte sør igjen. Han har vært fantastisk for denne klubben i tre år, men nå ønsket han å flytte på seg og det var rett tid og en rett overgang for alle. 

– Nå får vi et betydelig beløp fra Portsmouth for en spiller som bare hadde tolv måneder igjen av kontrakten. Disse pengene vil vi bruke på å forsterke spillerstallen vår, sier Moore til Doncaster Rovers egen webside.