Sommerens største signering

Pompey henter vingen Marcus Harness fra Burton. For et “ikke ubetydelig beløp”.


NYHETER: Før Jamal Lowe har forlatt Pompey, noe han trolig gjør i løpet av uka, omtales allerede Marcus Harness som Jamal Lowes erstatter. Den hurtige vingen fra Burton imponerte stort i kampene mot Pompey og han scoret seks mål på 39 kamper for Burton forrige sesong.

Nå har 23-åringen skrevet under på en treårskontrakt med Pompey, som også har opsjon på et fjerde år. Som vanlig offentliggjøres ikke overgangssummen, men The News-journalister på Twitter skrev torsdag kveld at det er snakk om et ikke ubetydelig beløp. Det er sannsynligvis snakk om sommerens største overgang for Pompey, og det trengs. Både for å være klar for reell kamp om opprykk til Championship i år, og for å roe supportere som nå er misfornøyde med at våre to beste spillere fra forrige sesong (Matt Clarke og Jamal Lowe) ikke blir med videre.

LES OGSÅ: Marcus Harness sin spillerprofil

 

– Kan spille i flere posisjoner

Pompey-manager Kenny Jackett var veldig tilfreds med signeringen da han snakket med pressen onsdag kveld.

– Marcus Harness ble bedre og bedre utover sesongen i fjor, og han gjorde en veldig god sesong for Burton. Han kan spille i alle de tre posisjonene bak spissen i vår 4-2-3-1-formasjon. Han er en veldig spennende signering.

– Han er veldig rask, god med ballen og han er veldig flink til å komme seg forbi motstanderen. Det gir oss flere variasjoner i angrepsspillet, kommenterer Jackett.

 

– En mulighet en ikke kan si nei til

Harness kom til Burton fra Coventry som tenåring og etter å ha fått erfaring fra låneopphold i andre klubber (sist i Port Vale) spilte han totalt 83 kamper for Burton før han nå ble solgt til Pompey. Det siste han gjorde i Burton-drakten var å score et vakkert mål mot Premier League-laget Sheffield United i en treningskamp tirsdag.

– Jeg har vært i Burton siden jeg var 14 år gammel, og det er fint å kunne ta et nytt steg i min karrière. Jeg elsket tiden min i Burton, men av og til får en muligheter en ikke kan si nei til. Jeg har spilt på Fratton Park tidligere og jeg vet hvor stor klubb dette er.

– Supporterne er fantastiske her, og jeg husker godt da jeg som barn så Pompey på TV da de spilte i Premier League, sier Harness til Pompeys offisielle webside.