connor ronan93Connor Ronan (bildet) og Bondz N'Gala spiller denne sesongen mot oss. Det er noen av oppdateringene du bør få med deg.

 

Med ujevne mellomrom ser vi på hvordan det går med våre tidligere spillere. Vi har også en liste med spillerprofiler over tidligere spillere. Her er blant annet samtlige som har spilt førstelagskamper for oss dette tiåret. Vi ser i denne artikkelen på hva seks av våre tidligere spillere gjør nå.

LES OGSÅ: Hvor er de nå? 1/2018


alex grantOm du ikke husker den australske u-landslagsspilleren Alex Grant, er det forståelig. Han fikk aldri noen ligakamper for Pompey etter at han ble hentet til vårt akademi som talentfull unggutt i 2010. I stedet ble han lånt ut til lokale Eastleigh og Havant & Waterlooville.

Han gjorde det bra her, men Pompey valgte sommeren 2013 å frigi forsvarsspilleren.  Både Stoke og Everton var interesserte, men han valgte Stoke. Han forlot dermed Pompey etter kun én ligacupkamp for Pompeys førstelag.

I Stoke ble det ingen førstelagskamper. Han var utlånt til Macclesfield i Conference. Her spilte han 28 kamper og scoret tre mål før han i 2015 vendte tilbake til Australia.

Siden 2015 har Grant spilt for Perth Glory. Han blir neppe en spiller vi vil høre mye om i årene som kommer heller. Han er i stedet en av flere australienere som har vært i Pompey uten å gjøre seg bemerket.

SE OGSÅ: Alex Grant sin spillerprofil


bondz ngala2Den store midtstopperen Bondz N'Gala er en spiller vi har møtt flere ganger etter at han forlot oss i 2014. Han spilte 27 kamper og scoret tre mål for oss i 2013/14-sesongen. Etter å ha blitt frigitt sommeren 2014, signerte han for Barnet. 

Som Barnet-spiller har han møtt Pompey-flere ganger, og nå blir det trolig et nytt møte med gamleklubben ettersom han på augusts siste dag signerte for League Two-klubben Crawley Town. Crawley er som kjent i vår gruppe i Checkatrade Trophy. Vi skal spille borte mot Crawley tirsdag 9. oktober. N'Gala sto uten klubb etter forrige sesong og signerte 31. august kun en måneds kontrakt med Crawley i første omgang. Han har derimot spilt fem kamper og scoret ett mål for dem i september. Det vil derfor være overraskende om han ikke får forlenget den kontrakten.

N'Gala var i Barnet fra 2014-16. Deretter har han spilt for Eastleigh, Dover, Dagenham & Redbridge og Leyton Orient før han nå altså spiller for Crawley. 

SE OGSÅ: Bondz N'Gala sin spillerprofil


caolan lavery jubler2Den hurtige spissen Caolan Lavery hadde et vellykket opphold i Pompey i League Two i 2015/16-sesongen. Faktisk gjorde han sine saker så bra at han var ønsket permanent. Han spilte 13 kamper og scoret fire mål for oss på utlån fra Sheffield Wednesday i første halvdel av sesongen. Pompey prøvde både å forlenge lånet i januar 2016 og kjøpe ham sommeren 2016, uten hell. 

Dessverre for Lavery har han ikke vært den store hiten noe sted etter dette. Det endte med at han sommeren 2016 signerte for byrival Sheffield United. Han er fortsatt deres spiller, men han har ikke fått mye til her. Han står med fire mål på 30 seriekamper og var forrige sesong lånt ut til Rotherham. Det endte med opprykk for Rotherham, men Lavery var ikke veldig delaktig og ble ikke med dem opp i Championship igjen. Nå har Sheffield United igjen lånt ut spissen. Denne gangen til League Two-klubben Bury. Dermed spiller Lavery denne sesongen på et lavere nivå enn Pompey.

SE OGSÅ: Caolan Lavery sin spillerprofilgreg halford87Er det en spiller som er anvendelig, ei potet, så er det Greg Halford. For oss spilte 33-åringen mest back eller midtstopper, men han var også midtbanespiller. Han dannet i Pompey først og fremst et solid stopperpar sammen med Ricardo Rocha i Championship. Han var først på lån hos oss fra Wolverhampton før Pompey faktisk betalte 1 million pund for ham sommeren 2011. Det ble derimot med en sesong til før Pompey solgte ham tll Nottingham Forest da det ble nedrykk til League One. 

I Forest var Halford enda mer anvendelig. Her spilte han i alle posisjoner fra keeper (!) til spiss. Etter tre sesonger for Forest, hvor han også hadde en sesong på utlån til Brighton, ble han frigitt sommeren 2015. Han signerte da for Rotherham. Her var han fram til sommeren 2017, inkludert et låneopphold til Birmingham. I 2017/18 var han en del av Cardiff-laget som rykket opp til Premier League under Neil Warnocks ledelse. Han spilte 16 kamper og scoret ett mål for dem i opprykkssesongen. Sommeren 2018 ble han derimot frigitt og fikk ikke være med i Premier League. Han er i skrivende stund fortsatt klubbløs. I sommer uttalte han på twitter at han gjerne ville returnere til Pompey, men Kenny Jackett og hans trenerteam har ikke valgt å hente Halford som nå altså har blitt 33 år. Halfrord spilte også under Jackett i Jacketts svært korte periode som Rotherham-manager.

SE OGSÅ: Greg Halford sin spillerprofil


glen johnson20En annen forsvarsspiller som står uten klubb nå i slutten på september, er den tidligere engelske landslagsspilleren Glen Johnson. Johnson kom til Pompey fra Chelsea for 4 millioner pund i 2006. Etter 84 kamper (4 mål) for Pompey, og flere landskamper for England i denne perioden, solgte Pompey ham til Liverpool for en overgangssum på rundt hele 17,5 millioner pund i 2009. Han er den nest dyreste spillersalget Pompey har hatt noen gang (etter Lassana Diarra). 

Etter seks år i Liverpool gikk Johnson til Stoke City. Han har spilt Premier League-fotball for Stoke helt fram til sommeren 2018. Da rykket Stoke ned og Johnsons kontrakt gikk ut. 

Glen Johnson er i dag 34 år gammel og står uten klubb. Han har blitt linket til blant annet Leeds United, men er i skrivende stund fortsatt uten klubb.

SE OGSÅ: Glen Johnson sin spillerprofil


connor ronan91Forrige sesong hentet vi flere spillere på lån i januarvinduet. En av disse var unggutten Connor Ronan fra Wolverhampton. Den lille teknikkeren gjorde sine saker greit for oss forrige sesong, men han imponerte ikke i stor nok grad til at Kenny Jackett prøvde å hente ham tilbake denne sesongen.

Wolverhampton er nå i Premier League og Ronan virker enda lenger fra en plass i startelleveren der. Wolves har derfor bestemt seg for å låne ham ut igjen. Det er denne gangen Walsall som har sikret seg Ronan - og det på en kontrakt fram til januar i første omgang.

Walsall er som kjent i samme divisjon som oss. Laget har fått en fin start på sesongen og ligger i skrivende stund på 7. plass, målforskjell på Barnsley og Charlton på plassene like foran. 20-åringen Ronan har startet meget bra for Walsall og han omtales i rosende ordelag på sosiale medier. La oss håpe at han ikke sprudler, slik han utvilsomt har potensial til å gjøre, når vi skal møte dem. Pompey møter Walsall på hjemmebane 27. november.

SE OGSÅ: Connor Ronan sin spillerprofil


Under ser vi et drømmemål signert Glen Johnson da han var Pompey-spiller. Denne scoringen ble kåret til årets mål i Premier League i 2008/09-sesongen.