Vant nesten alle kåringer

Marlon Pack vant nesten samtlige kåringer av årets Pompey-spiller 2023/24. Nå går hans kontrakt med Pompey ut.


NYHETER: Det var ingen tvil om at Marlon Pack var vår årets spiller denne sesongen. Pompeys kaptein de to siste sesongene var også valget til de aller fleste supporterklubber. Det ble tydelig da prisene ble delt ut før kampstart mot Wigan lørdag.

Paddy Lane fikk prisen fra Clan Pompey og Conor Shaughnessy fikk prisen fra Chichester Supporters Club. Marlon Pack vant alle andre. I tillegg fikk Pack prisen som regnes som hovedprisen. Lokalavisa The News sin kåring. Det er den prisen han får utdelt på bildet over.

En pris som ikke ble delt ut på Fratton Park lørdag var prisen for spillernes årets spiller. Den ble vunnet av Conor Shaughnessy.

Her er hele listen over prisene som ble delt ut før kampstart:

 

– Det vil ta litt tid å la synke inn

Marlon Pack, som også kom på årets lag i League One sammen med lagkameratene Conor Shaughnessy og keeper Will Norris, var naturligvis veldig glad og takknemlig for alle prisene han mottok.

Samtidig understreket han at det var enda større å få løfte trofeet som vinner av League One ettersom det var en laginnsats som lå bak det å vinne serien og rykke opp.

«These achievements are fantastic, but they are going to take a little while to properly sink in. Guys like Arjan de Zeeuw and Linvoy Primus have been Player of the Season and these are people I watched over the years.

To be there among some of those names is amazing. Anyone of us could have received the award and it does give you a nice fuzzy feeling. I’d like to thank everyone who voted for me and tell them that it’s an honour playing for this great football club. The supporters see us on the pitch week in, week out and they’re clearly a very good judge of character!

But the best thing about the day was definitely lifting the League One trophy because it was a real team effort. We’ve been getting closer and closer to the finish line over the past few week, so it was nice to be able to celebrate the achievement with all our fans. Tuesday night was all a bit of a blur – it was chaos. But this time it was nice to walk around the pitch with our families and share the moment with them.”

Kontrakten går ut

Men hva skjer videre nå? Marlon Pack er en av flere Pompey-spillere som har kontrakt som går ut ved sesongslutt.

En skulle tro at det er en selvfølge at Pompey-supporter, kaptein og årets spiller Marlon Pack forlenger kontrakten nå som opprykket er i boks, men det har blitt spekulert i at Pack kanskje spiller sin siste kamp for Pompey kommende helg mot Lincoln.

Pompey skal spille i Championship kommende sesong. Marlon Pack er 33 år gammel nå – kan han levere på høyt nivå i Championship i 2024/25? Bør Pompey jakte en midtbanesjef på enda høyere nivå nå som det blir Championship?

Undertegnede håper uten tvil på at Pack forlenger og blir med videre. Samtidig er det ikke tvil om at det må hentes forsterkninger. Kanskje så gode at Pack ikke er selvskreven på laget neste sesong. Men Pack er «en av oss» og det vil bety mye for fansen å ha Pack med videre – i tillegg til at en ikke skal undervurdere Packs enorme engasjement for klubben og byen. Han elsker klubben og byen, og han er en utmerket leder både på og utenfor banen.

Personlig håper jeg også å se flere Pompey-gutter tilbake i klubben. Kanskje Matt Ritchie og Joel Ward også kan lokkes tilbake?

Sam Manton (t.v.) og Jon Romuld Håversen delte ut vår pris (en flaske akevitt) til Marlon Pack.
(Vi får tilsendt bilde fra offisiell fotograf senere)

Øyvind Velde (t.v.) var sammen med Jake Payne og delte ut prisen til Marlon Pack på vegne av den amerikanske supporterklubben.