2023-24: Opptakt Portsmouth – Shrewsbury Town

Pompey trenger sju poeng. Tre av dem bør komme i dag!


Portsmouth fikk med seg ett viktig poeng i toppkampen mot Derby, et poeng som kan vise seg å være viktig når alt skal telles opp til slutt. Nå venter en motstander som Pompey normalt sett bør slå hjemme, men The Shrews trenger også poeng og vil sloss med nebb og klør. Laget har 46 poeng, og en viss avstand til nedrykk, men enkelte av lagene under streken har en eller to kamper tilgode så Paul Hurst sine gutter trenger noen flere poeng før de kan tenke på nok et år i League One.

Denne kampen er et potensielt bananskall, men samtidig en god mulighet for Pompey til å ta en nytt langt steg mot direkte opprykk. Sju poeng må til for å være matematisk sikret, antagelig holder det med noen færre. Tre poeng på lørdag vil bety at mye av jobben er gjort. Derby og Peterborough spiller ikke denne helgen, deres kamper er utsatt. Bolton spiller borte mot Bristol City. Barnsley møter Charlton borte. Alt annet enn 3 poeng for disse lagene vil bety at de i realiteten er uten mulighet for å ta igjen Pompey, vel og merke hvis vi gjør jobben vår.

Kampen mot Derby tidligere i uken var en mental og fysisk kraftprøve. Spillerne var nok litt utladet etter denne kampen som var hauset voldsomt opp på forhånd. Den blytunge gressmatten må ha sugd krefter ut av dem. Vi får bare håpe at John Mousinho har fått dem godt restituert, og ikke minst mentalt klare for en kamp der vi må regne med å ha ballen mye mot et lag som vil ligge kompakt og forsvare seg.

 

Shrewsbury sin sesong så langt

Det har vært en turbulent sesong for The Shrews. Steve Cotterill – en gammel kjenning – fikk fyken som manager allerede i juni, og det ble en annen tidligere Pompeyhelt – Matt Taylor – som fikk overta da alvoret begynte. Sesongstarten var ikke så verst, med tre seire på de første fem kampene. Deretter gikk det tyngre, og med bare et enkelt poeng i hele september måned sto laget med begge beina i nedrykksstriden. Pilen pekte oppover i oktober og november, og Matt Taylor tenkte kanskje at han begynte å få orden på tingene. Så kom desember med fire strake tap, og da trenden fortsatte på nyåret var det over og ut også for Taylor.

Paul Hurst ble hentet inn i januar for sin andre periode som sjef på The New Meadow. Han hadde stor suksess forrige gang, og var nære på å klare opprykk til Championship, men laget tapte opprykksfinalen mot Rotherham i 2018.

Laget har gradvis begynt å plukke litt mer poeng, og ser ut til å berge plassen i League One. De gjorde også en ok figur i FA-cupen hvor de slo ut Colchester og Notts County, men røk ut i tredje runde mot hardt satsende Wrexham. I ligacupen ble det exit i første runde, men da møtte de Leeds på Elland Road, så det er vel ingenting å si på at den kampen endte med tap 2-1.

Laget er ubeseiret i de siste tre kampene. De slo Carlisle 1-0 hjemme og har spilt uavgjort mot Oxford United og Bristol Rovers i de to siste kampene. Nigerianeren Daniel Udoh er deres toppscorer i år med 7 mål i ligaen og 9 totalt.

 

Litt statistikk

Pompey vant 3-0 sist lagene møttes, etter to mål av Abu Kamara og ett av Marlon Pack. Fjorårets to oppgjør endte begge med 1-1 og poengdeling. Portsmouth har hatt et overtak på Shrewsbury de siste årene, og vi må tilbake til august 2019 for å finne sist seier til The Shrews.  Går vi litt lenger bakover i tid er imidlertid bildet et annet. I perioden fra april 2013 til januar 2018 var Shrewsbury en marerittmotstander og de vant fem kamper på rad mot oss.

 

Skadesituasjonen

Det jobbes på spreng i det medisinske teamet på Fratton Park, og det meldes at Callum Lang og Tom Lowery nærmer seg å bli friskmeldt, men at dagens kamp nok kommer for tidlig. Terry Devlin, Josh Dockerill, Tom McIntyre, Joe Morrell, Regan Poole, Anthony Scully og Alex Robertson er alle skadet og uaktuelle.

George Nurse og Aaron Pierre mangler for gjestene, mens det er usikkert om Jack Price kan bidra. Tilstanden ser altså noe lysere ut for Paul Hurst enn hans kollega Mousinho.

 

Opptakt fra de offisielle sidene

https://www.portsmouthfc.co.uk/news/2024/april/match-preview-for-portsmouth-vs-shrewsbury-town-on-06-apr-24/

 

Portsmouth manager John Mousinho

“It’s impossible not to think about what could happen – you’d be lying if you said otherwise.»

“But we have to take each game as it comes and so we’ll just focus on facing Shrewsbury and trying to win this one.»

“Our opponents are a different side to the one we played a few months ago and have had a change of manager since then, plus a few January signings.»

“They have taken themselves away from the relegation zone because of some decent results in recent weeks.»

“Paul Hurst knows exactly what he’s doing at this level and it’s opposition that we’ll have to be very wary of.”

 

Se hele intervjuet med Mousinho her: