Hvem er årets spiller 2023/24?

2023/24-sesongen er snart over. Onsdag 10. april er siste frist for å stemme på hvem du mener har vært Pompeys beste denne sesongen.


VAP-NYHETER: Forrige sesong var det Colby Bishop som ble stemt fram som årets spiller av oss i Venner av Portsmouth. Marlon Pack var nærmeste utfordrer, men Bishop vant suverent.

Når det gjaldt årets unge spiller, var det Jay Mingi som ble kåret. Kyle Swanson var hardeste utfordrer.

Oddvar Lie var på plass på Fratton Park og delte ut prisen, en flaske akevitt, til Bishop.

Portsmouth FC har i en e-post bedt om at alle supporterklubber leverer navn på hvem de har kåret som årets spiller 2022/23 torsdag 11. april, men helst før. Vi har derfor satt frist til onsdag 10. april.

SE OGSÅ: Tidligere årets spiller i Venner av Portsmouth

 

Slik stemmer du

Som tidligere år får hver medlem muligheten til å stemme én gang. Du stemmer slik:

– Gi tre poeng til den du mener var vår beste spiller, to poeng til den nest beste og ett poeng til den du mener var vår tredje beste spiller forrige sesong.

– Skriv navnet på den unge spilleren du mener fortjener å bli kåret til årets unge spiller. Kriteriene finner du lenger nede i artikkelen.

– Send dine stemmer til undertegnede på epost: joakim.ellingsen at gmail.com, eller skriv det inn som kommentar på vår facebookside.

 

Kandidatene

Du står fritt til å velge hvem du vil, men her er kandidatene som trolig vil få flest stemmer:

Will No

Keeper Will Norris har fått noe kritikk for sitt feltarbeid og han har ikke hatt samme mengde spektakulære redninger som vi har hatt med for eksempel David James eller Gavin Bazunu, men Norris har vært veldig stabil, har sluppet inn få mål og er god i igangsetting. En god keeper.

Connor Ogilvie har stort sett spilt venstreback denne sesongen, og det har blitt gjort et poeng ut av at Pompey ikke har tapt med Ogilvie på banen hele sesongen. Ogilvie har vært skadet deler av sesongen, og det er i denne perioden alle cuptapene og de fire serietapene har kommet. Ogilvie er virkelig en mann å stole på og leverer både defensivt og offensivt.

Høyreback Joe Rafferty har vært stødigheten selv. Den rutinerte backen kom til Pompey fra Championship-fotball og holder fortsatt nivået. Levert jevnt og stabilt – uten å stjele overskriftene – gjennom hele sesongen.

Sean Raggett var ute av laget og gikk mot en sesong på reservebenken, men etter at Regan Poole ble skadet overtok Raggett stopperplassen hans. Ble erstattet av nykommer McIntyre i januar, men McIntyre ble skadet i sin første kamp og etter det har Raggett beholdt plassen. Er en spiller med begrensede ferdigheter, men har stort hjerte og er en herlig duellspiller.

Conor Shaughnessy har hatt flere forskjellige partnere i midtforsvaret denne sesongen, men han har vært den stabile som har spilt fast hele sesongen. Har også scoret noen viktige mål og stått fram som en av divisjonens beste midstoppere.

Kaptein Marlon Pack har også vært stabiliteten selv. Fra sin sentrale midtbaneposisjon har han vist klasse gjennom hele sesongen. En leder både på og utenfor banen, i tillegg til at han er en veldig god spiller på dette nivået. Er som eneste Pompey-spiller nominert som årets spiller i League One 2023/24.

Den walisiske midtbanespilleren Joe Morrell er en kvalitetsspiller på dette nivået. Han har vært god også denne sesongen, men har vært ute med skade siden januar og hadde også to suspensjoner på grunn av to ganger rødt kort før skaden.

Alex Robertson var en åpenbaring i sin offensive sentrale midtbanerolle. Svært kreativ og Pompey så ut til å ha skutt gullfuglen med denne lånesigneringen fra Manchester City. Han var så god at andre Premier League-klubber begynte å vise interesse for å hente ham. Dessverre ble også han langtidsskadet, så det ble med en halv sesong på Robertson.

Fra Norwich City har vi Abu Kamara på lån denne sesongen. Kantspilleren har blitt bedre og bedre, og har kanskje vært Pompeys beste spiller de siste ukene. Ni scoringer, sju av dem i serien, og elleve assists. De elleve målgivende pasningene hans er flest av alle i Pompey denne sesongen.

Vi kommer naturligvis ikke unna vår toppscorer Colby Bishop dette året heller. 18 scoringer har det blitt på Bishop så langt, alle i serien. Han har fått noe kritikk, men han binder opp forsvarsspillere – som er svært oppmerksomme på han – i tillegg til alle scoringene sine. Alfie May i Charlton er eneste spiller med flere mål i League One denne sesongen.

Siste aktuelle kandidat, i undertegnedes øyne, er Paddy Lane. Kantspilleren har elleve seriemål og sju målgivende. Rett og slett imponerende av 23-åringen som kom fra Fleetwood sommeren 2023.

 

Årets unge spiller

Kriteriet for å bli kåret til årets unge spiller er at kandidaten ikke kan være eldre enn 21 år ved sesongstart. Det er litt flere kandidater i år enn i fjor. De er:

Midtstopper Ryley Towler kom inn som et friskt pust i januar 2023. Spilte 20 seriekamper og scoret to mål den våren, men har kun spilt to seriekamper denne sesongen. Han har rett og slett ikke blitt sett på som god nok av Mousinho og hans team, men ettersom han er en ung spiller som har spilt for førstelaget er han en kandidat til å bli årets unge spiller.

Han er nettopp tilbake fra skade, men har rukket å spille en del for oss på lån fra Chelsea denne sesongen, midtbanespiller Tino Anjorin. Står med ni kamper og to mål for Pompey denne sesongen, sju av kampene i serien.

Alex Robertson og Abu Kamara er kandidater til å bli årets spiller, men har også alderen til å bli årets unge spiller. Med mindre du synes det blir feil å gi prisen til spillere på lån, er dette naturlig nok to meget sterke kandidater til å bli årets unge spiller.

Også Myles Peart-Harris oppfyller kriteriene for å bli årets unge spiller. Han er på lån fra Brentford og har levert noen gode kamper. Står med ti kamper og ett mål, men var helt ute av kamptroppen mot Derby denne uka selv om han var skadefri. Prestasjonene har vært varierende.

Terry Devlin er en av flere spillere som forsvant med langtidsskade. Unggutten fra Nord-Irland rakk å spille tolv kamper og scoret to mål før skaden. Sju kamper og ett mål i serien.

Siste kandidat til å bli årets unge spiller er Christian Saydee. Han kom fra Bournemouth før sesongen og har variert i prestasjonene. De siste ukene har han med sin enorme fysikk vært viktig. Det har også blitt noen scoringer på angrepsspilleren.

 

Svarfrist

Siste frist for å stemme er altså onsdag 10. april.

 

Tidligere vinnere

Lista over tidligere vinnere av årets spiller, sett med skandinaviske øyne er:

2021/22: Sean Raggett (Årets unge spiller: Gavin Bazunu)

2020/21: Craig MacGillivray (Årets unge spiller: Haji Mnoga)

2019/20: Christian Burgess (Årets unge spiller: Alex Bass)

2018/19: Matt Clarke (Årets unge spiller: Ben Close)

2017/18: Brett Pitman (Årets unge spiller: Matt Clarke)

2016/17: Enda Stevens (Årets unge spiller: Conor Chaplin)

2015/16: Ben Davies (Årets unge spiller: Conor Chaplin)

2014/15: Jed Wallace (Årets unge spiller: Conor Chaplin)

2013/14: Ricky Holmes (Årets unge spiller: Jack Whatmough)

2012/13: Johnny Ertl (Årets unge spiller: Jed Wallace)

2011/12: David Norris (Årets unge spiller: Ashley Harris)

2010/11: Liam Lawrence og Jamie Ashdown (Årets unge spiller: Joel Ward)

2009/10: David James

2008/09: Glen Johnson

2007/08: David James

2006/07: David James

2005/06: Gary O’Neil

2004/05: Dejan Stefanovic

2003/04: Yakubu Aiygebeni

2002/03: Paul Merson

2001/02: Peter Crouch

2000/01: Nigel Quashie

* = I årene 97-00 hadde ikke Pompey supporterklubb i Norge. Leder før og etter, Joakim Ellingsen, var opptatt med studier og militærtjeneste. Ingen andre var villige til å drive supporterklubben i disse årene.

1996/97: Lee Bradbury

1995/96: Alan McLoughlin

1994/95: Alan Knight

1993/94: Darryl Powell

1992/93: Alan McLoughlin

Matt Clarke var vår årets spiller i 2018/19. Bo Johansen til høyre.