ben thompsonPompey har sikret seg Ben Thompson på lån fra Millwall for hele sesongen. Lørdag var han banens beste i sin debut.

 

Pompey har sikret seg den 22 år gamle midtbanespilleren Ben Thompson på lån fra Millwall. Dermed er konkurransen om midtbaneplassene meget god. I tillegg til Thompson har vi også Danny Rose, Ben Close, Tom Naylor, Andy May og Gareth Evans som aktuelle der. Også våre to høyrebacker Anton Walkes og Nathan Thompson har blitt brukt på sentral midtbane.

Thompsons kontrakt med Pompey gjelder for hele 2018/19-sesongen og Thompson kommer med masse rutine fra nettopp League One. Han har to sesonger med mye spilletid for Millwall i League One bak seg. Det har blitt mindre spilletid etter opprykket til Championship, og det har gjort at han nå var tilgjengelig for utlån til Pompey. 

SE OGSÅ: Ben Thompsons spillerprofil

Lørdag debuterte han fra start med å bli kåret til banens beste i 4-1-seieren mot Oxford United hjemme på Fratton Park. Hna viste seg som en hardtarbeidende midtbanespiller som bidrar både offensivt og defensivt.

- Jeg elsket hvert minutt utpå der
- Jeg har ikke spilt mye førstelagsfotball det siste året, så å endelig komme utpå der og få bidra i en kamp som faktisk betyr noe var veldig godt. Supporterne støttet oss gjennom hele kampen og det var deilig å sikre oss tre poeng. Jeg elsket hvert minutt utpå der. 

- Jeg har jobbet hardt på trening og løpt mye for å holde meg klar til jeg skulle få sjansen til å spille kamper igjen. Jeg fikk krampetendenser mot slutten og kom meg gjennom kampen kun på adrenalinet, men jeg tror nok jeg vil være klar til neste kamp, sa Thompson til Pompeys offisielle webside etter kampen.

Pompey er sammen med Peterborough det eneste laget med full pott etter tre kamper. Thompson tror Pompey kan være med i opprykkskampen helt inn denne sesongen.

- Jeg har to sesonger bak meg i League One og begge sesongene kom vi til play off med Millwall. Med de ferdighetene vi har i dette Pompey-laget ser jeg ingen grunn til at ikke vi skal klare det samme - eller kanskje også direkte opprykk, fortsetter Thompson.

Snakket med Wallace og Robinson
Thompson har aldri tidligere spilt for noen andre klubber enn Millwall. Det var to tidligere Pompey-spillere som overtalte ham til å signere for Pompey.

- Jeg snakket med Jed Wallace (nåværende Millwall-spiller, journ. anm.) og han sa at dette ville være en veldig god overgang for meg. Han snakket veldig varmt om både klubben og supporterne. Han sa jeg kom til å elske å spille her.

- I tillegg snakket jeg med Paul Robinson. Han er jo en Millwall-legende. Han snakket med meg om det å spille foran så engasjerte supportere. 

- Kan kommer flere nykommere
Thompson har fått draktnummer 32 i Pompey. Manager Kenny Jackett er veldig fornøyd med å ha sikret seg midtbanemannen.

- Han kommer hit revansjesugen - veldig lysten på å vise seg fram. Han er en god allround midtbanespiller som har litt av det meste. Framfor alt har han mye energi og er veldig full av innsats. Jeg ser fram til å jobbe med ham og han gir oss mer konkurranse i en lagdel hvor vi trengte mer konkurranse.

- Det er fortsatt to uker igjen hvor det kan skje ting på spillersiden. Du vet aldri hva som kan skje, og dukker det opp muligheter til å forsterke oss ytterligere gjør vi gjerne det, sier Jackett.