stuart okeefe922017/18-sesongen og alle våre innleide spillere har returnert til sine klubber. Spørsmålet er om noen av dem vil returnere.

 

Som alltid med lånespillere er det noen som slår til, noen er ok og noen er rett og slett fiaskoer. Vi har denne sesongen hatt innleide spillere i alle kategorier. Noen har forsvunnet underveis, men vi tar her for oss de spillerne som var med oss ut sesongen. De er alle nå tilbake i sine klubber, med unntak av Anton Walkes som har valgt å bli i Portsmouth for opptrening etter skaden han pådro seg mot slutten av sesongen. 

Keeper
På keeperplass lånte vi Stephen Henderson i januar. Han kom på lån fra Nottingham Forest og danket umiddelbart ut Luke McGee - den unge keeperen Kenny Jackett hentet fra Tottenham før årets sesong. Det kom som en overraskelse på de fleste at Jackett prioriterte å hente inn en ny keeper i januar, men McGee har vært ustabil og han kostet oss også noen poeng i sesonginnspurten - kanskje ville en frisk Henderson vært nok til at vi hadde klart play-off?

Det blir naturligvis bare spekulasjoner, men det som skjedde i vinter var at Henderson ble skadet i sin første kamp. Skaden var så alvorlig at han var ute av spill resten av sesongen. Dermed returnerte McGee til keeperplassen umiddelbart. Henderson har ikke spilt mer og returnerer nå til Nottingham Forest etter et lite vellykket låneopphold. 

SE OGSÅ: Stephen Hendersons spillerprofil

Det er ikke utenkelig at Kenny Jackett vil prøve å hente Henderson tilbake til Fratton Park i sommer. Neste sesong er det trolig et krav med minst play-off for Pompey og Jackett. Da spørs det om han kjører på med McGee som førstekeeper, eller om han vil ha mer rutine mellom stengene. Om det i tilfelle blir Henderson avhenger selvsagt om når han er frisk og spilleklar, men også hvilke andre keepere som eventuelt er tilgjengelige. Henderson har ett år igjen av sin kontrakt med Championship-laget Nottingham Forest.

Forsvar
Tareiq Holmes-Dennis skadetVel så uheldig som Stephen Henderson var venstreback Tareiq Holmes-Dennis. Han ble hentet på et sesonglangt utlån fra den ferske Premier League-klubben Huddersfield, men allerede i sin debut måtte han ut med skade før pause. Skaden viste seg å være så alvorlig at han var ute for resten av sesongen.

Pompey hadde signert ham for hele sesongen, uten muligheter for å avslutte låneoppholdet før den tiden. Pompey har dermed betalt lønna til Holmes-Dennis gjennom hele sesongen, selv om han faktisk ikke har vært her. Han dro tilbake til Huddersfield og har vært der på gjenopptrening etter skaden. Veldig surt for alle parter, og venstrebacken var lange posisjonen hvor vi hadde størst problemer denne sesongen. En rekke spillere ble prøvd, men ofte ble de som spilte der skadet. Om Holmes-Dennis var/er så god at han kunne erstattet Enda Stevens (som var årets spiller i Pompey 2016/17) fikk vi aldri sett, men vi ønsker i alle fall fall Holmes-Dennis lykke til videre i karrieren uansett. 2017/18-sesongen vil han helt sikkert glemme fortest mulig. 

Om han returnerer til Pompey neste sesong, er nok tvilsomt. Det vil være gambling å hente inn en venstreback som har vært skadet i et helt år. Kenny Jackett uttaler derimot denne uka at han ikke utelukker at han vil prøve å hente ham tilbake til Pompey, men da må han i tilfelle vise seg å være helt restituert og klar.

SE OGSÅ: Tareiq Holmes-Dennis sin spillerprofil

anton walkes98The News melder at Tottenham-spilleren Anton Walkes (bildet til høyre) er den av lånespillerne manager Kenny Jackett aller helst vil ha tilbake hit neste sesong. Walkes er ung og har glidd veldig fint inn i spillergruppen. Han har også vist seg veldig anvendelig og har spilt bra både som høyreback og defensiv midtbanespiller. Jackett skal også se på Walkes som et alternativ på høyre midtstopperplass.

Walkes har ett år igjen av sin kontrakt med Tottenham, men skal være ivrig selv etter å komme til Pompey permanent. Han har tre spillere foran seg i køen om høyrebackplassen hos Premier League-klubben, og han skal trives veldig godt på sørkysten. Han er også den eneste spilleren som fortsatt er i Portsmouth ettersom han har valgt å bli der for å fortsette opptreningen etter skaden han pådro seg på slutten av sesongen. 

Selv om Walkes ønsker seg til Pompey og Jackett gjerne vil ha ham, understreker Pompey-manageren at det er Tottenham som sitter med kortene. 

SE OGSÅ: Anton Walkes sin spillerprofil

Sylvain Deslandes kom til Pompey på utlån fra Wolverhampton i januar, og selv om manager Jackett snakket veldig varmt om den franske forsvarsspilleren har han nesten ikke fått spille. Mot slutten av sesongen var han heller ikke med i kamptroppene. Jackett innrømmer at Deslandes var frustrert og lite fornøyd med låneoppholdet, men forklarer hans manglende spilletid med at Donohue gjorde det bra da han fikk sjansen på venstreback og at Brandon Haunstrup kom sterkt tilbake fra skade. 

Han forteller videre at han vurderte han som midtstopper, og tror kanskje han har en enda bedre framtid som venstre midstopper enn venstreback, men at Matt Clarke har vært så stabil og god at det ikke ble aktuelt å sette ham ut.

SE OGSÅ: Sylvain Deslandes sin spillerprofil

Midtbane
matty kennedy jubler1Vingen Matty Kennedy (bildet til høyre) har vært på lån fra Cardiff nesten hele sesongen. Han har hatt noen veldig gode kamper, men det har blitt lengre og lengre mellom dem. Ustabil er det best dekkende ordet for hans prestasjoner for Pompey. 

Nå er Cardiff klar for Premier League og Wales, og lokalavisene i Wales melder at han ikke har noen framtid i klubben. Det vil sikkert være gode muligheter for å få ham gratis på permanent overgang, men spørsmålet er om han er god nok til å løfte oss ut av League One. Vi snakker om en spiller som på sitt beste er en matchvinner i League One, men utover i sesongen var det langt mellom de gode kampene og han var stort sett ute av startelleveren. Han ble heller ikke regnet som god nok for Cardiff i Championship denne sesongen, og skal vi ha som mål å rykke opp til Championship er neppe Kennedy annet enn en kortsiktig løsning. Det er lite trolig at Jackett henter ham tilbake.

SE OGSÅ: Matty Kennedy sin spillerprofil

Stuart O'Keefe kom sammen med Kennedy på et sesonglangt utlån fra og med slutten på august. Han har vært jevnere i prestasjonene, men han har hatt et par skadeperioder som har holdt ham ute av spill. Av våre sentrale midtbanespillere denne sesongen, rangeres han også bak både Danny Rose og Ben Close. 

Selv om også han meldes å ikke ha noen framtid i Cardiff etter deres opprykk til Premier League, er det lite trolig at manager Jackett vil bruke ressurser på å hente inn en 27-åring som trolig kun styrker bredden i stallen. De forsterkningene som hentes i sommer bør enten være unggutter en kan utvikle selv, eller rutinerte spillere som kan ta oss et steg videre. O'Keefe er ikke i noen av kategoriene og det vil overraske om han hentes tilbake i sommer.

SE OGSÅ: Stuart O'Keefe sin spillerprofil

connor ronan9520 år gamle Connor Ronan regnes som et stort talent, og han viste også glimtvis at han kan bli en meget god spiller. Ikke stor fysisk, men veldig god med ballen. Han har startet noen kamper for oss siden han kom på lån i januar, men han har vel så ofte startet på benken - og i enkelte kamper sittet på benken hele kampen.

Han er i utgangspunktet en spiller Wolverhampton ønsker å beholde, men med opprykk til Premier League spørs det hvor mye spilletid han kan få der neste sesong.

Kenny Jackett har vært åpen om at han gjerne henter Ronan tilbake. Han er ung og kan utvikle seg enda videre, men Wolverhampton vil trolig se ham i sommer før de bestemmer seg for om de vil låne ham ut igjen. I tillegg er det meget sannsynlig at om de kan ordne ham spilletid i en Championship-klubb i stedet for League One, vil det være å foretrekke.

SE OGSÅ: Connor Ronan sin spillerprofil

Oppsummert
Så sju lånespillere er nå ferdige med sine kontrakter med Pompey. Anton Walkes er det meget mulig vi ser igjen. Stephen Henderson og Tareiq Holmes-Dennis kan bli aktuelle igjen om de blir helt restituert etter sine skader før sesongoppkjøringen starter. De fire andre er det lite trolig vi ser igjen kommende sesong. Skulle det bli en av dem, er det mest sannsynlig Connor Ronan.

stephen henderson100 
Stephen Henderson smilte fornøyd da han returnerte til Pompey i januar, men han ble skadet i sin comebackkamp og var ute resten av sesongen.