kyle bennett72Pompey valgte å frigi både Kyle Bennett og Milan Lalkovic på Deadline Day.

 

Han skrev under på en ny treårskontrakt etter forrige sesong og var klar for å kjøpe seg i hus i Portsmouth-området. Etter at Kenny Jackett overtok som manager, forsto derimot Kyle Bennett at det ville bli lite spilletid. Han har vært linket til flere klubber i løpet av sesongen, men da Pompey ikke kom til enighet med noen av dem endte det med at Pompey og Bennett ble enige om å avslutte kontrakten 2 1/2 år før tiden. Allerede noen timer senere signerte han for vår divisjonskollega Bristol Rovers.

Det har Pompey fått en del kritikk for på sosiale medier, men Rovers var tydeligvis ikke interessert i å kjøpe Bennett fri. I stedet kunne de gå med på å overta hans kontrakt. Dermed får ikke Pompey noen overgangssum for vingen som var en de mest rutinerte i Pompey-stallen, men det frigjøres lønnskostnader.

SE OGSÅ: Kyle Bennett sin spillerprofil

Bennett kom til Pompey fra Doncaster sommeren 2015. Etter to sesonger under Paul Cook i League Two, ble det opprykk til League One. Vingen scoret seks mål i opprykkssesongen - deriblant ett av målene i 6-1-seieren i siste serierunde. Nå er han derimot ferdig i klubben. Etter 117 kamper (13 mål) fortsetter han karrieren i Bristol Rovers.

- Vi har mange kantspillere i klubben og Kyle fikk ikke den spilletiden han ønsket. Men vi takker ham for alt han har gjort for klubben og ønsker ham lykke til videre, sier Pompey-manager Kenny Jackett til Pompeys offisielle webside.

Til The News utdyper han:

- Det er fire kantspillere som har vært foran Kyle i køen i det siste. Det er Jamal Lowe og Gareth Evans på høyre og Kal Naismith og Matty Kennedy på venstre. Dette var en sjanse for Kyle til å finne seg en ny klubb hvor han kunne få spille mer. Samtidig gir det oss muligheten til å frigi lønnsmidler slik at vi kan slå til om det skulle dukke opp muligheter for oss.

Skadeplaget
Slovaken Milan Lalkovic kom til Pompey sommeren 2016 fra League One-klubben Walsall. Vingen ble sett på som en solid forsterkning foran 2016/17-sesongen, men selv om det skulle bli en jubelsesong for Pompey, ble det en skuffende sesong for Lalkovic. Vingen spilte kun 16 kamper (1 mål) etter å ha vært mye plaget med skader.

SE OGSÅ: Milan Lalkovic sin spillerprofil

Om 2016/17-sesongen var kjip for Lalkovic, ble 2017/18-sesongen enda verre. Enda mer skadeproblemer sørget for at det kun ble to kamper før han 31. januar 2018 altså ble frigitt av Pompey. Da var Pompey og spilleren blitt enig om å avslutte kontraktsforholdet et halvt år før tiden.

- Milan har vært uheldig med skader denne sesongen, men han har vært profesjonell gjennom hele perioden vi har jobbet sammen. Vi har nå mange spillere i de aktuelle posisjonene og vi ble derfor enige om at det var best for begge parter om han prøver seg i en ny klubb. Men vi takker ham for jobben han har gjort for Portsmouth FC og vi ønsker ham lykke til videre i karrieren, sa Pompey-manager Kenny Jackett til Pompeys offisielle webside.

25 år gamle Lalkovic startet sin karriere i Chelsea og var på utlån fra Pompey til skotske Ross County deler av forrige sesong. I sommer fortalte manager Kenny Jackett at han var imponert over Lalkovic, men han har vært nesten konstant skadet denne sesongen.

milan lalkovic jubler 
Milan Lalkovic var mer skadet enn spilleklar i sin tid i Pompey. Nå frigis han av Pompey.