fratton parkDen tidligere norske landslagsspilleren André Bergdølmo fortalte i et intervju før jul hvor nær han var en overgang til Pompey for noen år siden.

 

Den populære fotballpodkasten Heia Fotball har jevnlig spennende gjester med gode historier på besøk. I siste episode i 2017 var André Bergdølmo på besøk. Backen med 63 A-landskamper for Norge har spilt for blant annet Ajax, Borussia Dortmund og FC København, i tillegg til Champions League med Rosenborg. I podkasten fortalte han om hvor nær han var overgang til Portsmouth den gangen Pompey var i Premier League.

- Veldig nær
Lytterspørsmålet, som kom fra undertegnede, var "Hvor nær var du en overgang til Pompey under ledelse av Harry Redknapp, den gangen Pompey var en fersk Premier League-klubb?". Her er svaret til Bergdølmo:

- Det var veldig nære faktisk. Dette var rett før Dortmund. Jeg var ferdig i Ajax. Harry Redknapp og assistenten hans.. han som var i Derby og trente dem (Jim Smith er mannen Bergdølmo tenker på, journ. anm.).. , ja ja, det spiller ingen rolle hva han heter. Det var i alle fall kommet så langt at Erik (Solér, Bergdølmos agent, journ. anm.) hadde forhandlet fram en avtale med Harry Redknapp. En avtale som var veldig bra. 

- På en fridag var jeg så på stranda i Nederland. Da ringer det til meg fra et nummer i England som jeg ikke vet hvem er. Det er da agenten til styreformannen i Portsmouth. De har egne agenter hele gjengen, tror jeg. Han sier da til meg "André, dette her går ikke. Du kommer til å tjene bedre enn spissene våre." Jeg svarer at dette må han ta med Erik, men han sier "Nei, jeg vil ikke snakke med Erik". Der var det litt interne greier, tror jeg. Så det var veldig, veldig nære, men da gikk det i vasken og det ble Dortmund. 

- Så Erik var for god til å forhandle rett og slett? spør programeleder Sven B. Sundet.

- Ja, rett og slett. Han forhandlet meg ut av Pompey. Det var veldig close, svarer Bergdølmo.

Du kan høre hele episoden her (praten om Portsmouth kommer etter drøyt 1 time og 12 minutter). 

heiafotball 
Sitatene til André Bergdølmo er hentet fra NRK-podkasten Heia Fotball.