Bondz N'Gala

bodz ngala1Fødselsdato: 13. september 1989

Fødested: Forest Gate, London, England

Høyde: 1,88 m

Posisjon på banen: Midtstopper

Debut for Pompey: Mot Bournemouth i ligacupen august 2013.

Overgangssum til Pompey (antatt): Gratis

Pompey: 27 kamper (3 mål), 2013-14

Tidligere klubber: West Ham United, Weymouth (lån), MK Dons (lån), Scunthorpe (lån), Plymouth, Yeovil, Stevenage og Barnet (lån).

Etter Pompey: Barnet (2014-16), Eastleigh (2016-17), Dover (2017), Dagenham & Redbridge (2017-18), Leyton Orient (lån 2017-18) og Crawley Town (2018-).

Trivia:
- Signerte en korttidskontrakt med Pompey i starten på august 2013 etter å ha blitt frigitt av Stevenage tidligere på sommeren. Spilte en treningskamp for Pompey sommeren 2013 (mot Hawks), men ble signert først da det ble klart at Ricardo Rocha likevel ikke kom.

- Startet sin karriere i West Ham som 13-åring og signert en profesjonell kontrakt i 2008. Det ble derimot med én kamp for West Ham. Han ble lånt ut til flere klubber før han etter 2009/10-sesongen ble frigitt. Han signerte da for Plymouth.

- Han gjorde sine saker greit i Plymouth, men klubben hadde store økonomiske problemer og måtte la blant annet han gå da de havnet under administrasjon. Han signerte da for Yeovil.

- Han spilte 31 kamper og scoret to mål for Yeovil før han ble solgt til Stevenage sommeren 2012. Her var han mye ute av laget første halvdel av sesongen, og han ble lånt ut til Barnet. Han kom derimot tilbake og spilte fast i Stevenages forsvar i andre halvdel av sesongen. Klubben valgte likevel å ikke forlenge sin kontrakt med ham ved sesongslutt.

- N'Gala er født i London, men familien hans er opprinnelig fra Kongo. Han er vokst opp med West Ham som sin klubb, og han regner seg fortsatt som West Ham-supporter. Ledley King skal være hans favorittspiller og forbilde.

- Fikk opprinnelig en korttidskontrakt med Pompey, men den ble forlenget flere måneder slik at den gikk til januar 2014 etter at han spilte flere solide kamper som midtstopper. Høydepunktet var da han scoret to mål i den sterke 3-0-seieren mot Rochdale. Har mistet plassen i midtforsvaret til Joe Devera i starten på Richie Barkers managerkarriere.

- Opprinnelig ble det meldt at N'Gala ble tilbudt ny kontrakt ved slutten av 2013/14-sesongen, men det stemte ikke. Med for mange midtstoppere i klubben var det ikke plass til N'Gala. Signerte for Barnet sommeren 2014. Der var han i to sesonger før han deretter har spilt korte perioder for en rekke klubber.

Her kan du se høydepunktene fra Pompey-Rochdale (3-0) der Bondz N'Gala scoret to nesten identiske mål. 

bondz ngala3