Skuffende Pompey-år for Nicolaisen

Danske Rasmus Nicolaisen har returnert til FC Midtjylland etter en skuffende sesong i Pompey.


NYHETER: Det ble totalt 27 kamper og én scoring for Pompey i 2020/21 for Rasmus Nicolaisen. Den 24 år gamle midtstopperen kom på lån fra Midtjylland, hvor han fikk begrenset med spilletid.

Han fikk begrenset med spilletid også det første halvåret i Pompey. Da var han rangert som et tredjevalg, bak Sean Raggett og Jack Whatmough. Samtidig fikk han en del spilletid i løpet av det halvåret og Pompey toppet League One-tabellen. Han kunne avbrutt låneoppholdet i januar, men både Pompey og Nicolaisen ønsket å fortsette samarbeidet. Dermed ble Nicolaisen på lån også ut hele sesongen.

SE OGSÅ: Rasmus Nicolaisens spillerprofil

 

2021 ble en nedtur

Andre halvdel av sesongen skulle bli en nedtur på flere måter. Riktignok ble Nicolaisen far igjen og kunne juble for det, men han fikk enda mindre spilletid og på slutten av sesongen opplevde han å havne bak både Paul Downing og James Bolton i køen til tider. I enkelte kamper var han også helt ute av kamptroppen.

Kombinert med dette gikk det dårlig med Pompey sportslig. Pompey var den første klubben på rundt 50 år som ikke klarte minst en playoff-plass etter å ha toppet tabellen til jul. Det ble en skuffende 8. plass.

I tillegg opplevde Nicolaisen en personlig nedtur da det ble stor mediaoppmerksomhet i forbindelse med at han hadde satset penger på fotballkamper. Han fikk 2.500 pund i bot for ulovlig gambling.

SE OGSÅ: Nicolaisen fikk bot for gambling

 

Hva nå for Nicolaisen?

Nå returnerer Nicolaisen til Midtjylland og Danmark. Hva som skjer videre med midtstopperens karrière vites ikke ennå, men Tipsbladet skriver:

– Rasmus Nicolaisen, udlejet til Portsmouth, skal man enten have tilbage i rotation med den nuværende gardering Daniel Høegh i tilfælde af et midtstoppersalg, eller også skal han sælges.

Vi ønsker Nicolaisen lykke til videre med karrieren. Han leverte flere gode kamper i Pompey-trøya, men dessverre fikk han ikke tillit over tid til å vise hva han er god for.