Nicolaisen fikk bot for gambling

Vår danske midtstopper Rasmus Nicolaisen har fått en bot på 2.500 pund for å ha brutt gamblingreglene i Storbritannia.


NYHETER: Den 24 år gamle dansken er på lån fra Midtjylland og har ikke fått så mye spilletid som han hadde håpet på. Han står så langt med 21 kamper, mange av dem fra benken, og ett mål så langt denne sesongen.

Den store midtstopperen har stort sett vært et tredjevalg som stopper, bak Sean Raggett og Jack Whatmough, og også under vår nye hovedtrener Danny Cowley har Nicolaisen startet kampene på innbytterbenken.

I dag kom nyheten om at Nicolaisen har fått en bot på 2.500 pund. Denne boten har Nicolaisen godtatt. Han skal ha spilt på en rekke fotballkamper, men ikke noen kamper som involverte Pompey. I sin forklaring har Nicolaisen opplyst at han ikke var klar over at det var forskjeller mellom dansk og britisk lovgivning på dette punktet.

SE OGSÅ: Rasmus Nicolaisens profil

 

Pompeys pressemelding

I november skal Ramsus Nicolaisen ha hatt totalt 53 spill på fotballkamper. Ingen av disse kampene involverte Pompey og kun én av dem inkluderte en turnering Pompey deltok i (FA-cupen).

I en pressemelding skriver klubben.

– Portsmouth Football Club tror på spilleren i at han har handlet i god tro og at dette skyldtes en misforståelse ettersom det er ulike regler i England og Danmark. Rasmus har vært profesjonell på alle områder siden han kom til Fratton Park i fjor sommer.

– Klubben har gjort det klart til alle spillere og ansatte at de ikke har lov å gamble – verken direkte eller indirekte – på noen fotballkamper eller konkurranser som tar del noe sted i verden. 

 

– Har ikke et gamblingproblem

FA ble kontaktet by bookmakerselskapet Ladbrokes etter at de hadde identifisert Pompey-spilleren og mistenkte at han hadde brutt gamblingreglene.

Ifølge The News har Nicolaisen spilt for over 40.000 pund. Han har vunnet over 35.000 pund, slik at netto tap for dansken er på noe under 5.000 pund.

I sin forklaring til FA skal Nicolaisen ha fortalt at de danske reglene er at en har lov til å satse penger på fotballkamper så lenge det ikke er kamper hvor en er involvert – enten det er egne kamper eller en turnering en deltar i.

Nicolaisen skal også ha forklart at han spilte ettersom han bodde alene i England, men at han ikke har noe gamblingproblem. 

Kommisjonen som har vurdert saken og konkludert med at Nicolaisen skal ha en bot på 2.500 pund, mistenker ikke Nicolaisen for å være del av noe kampfiksing. Det ble også lagt vekt på at han ikke prøvde å spille under skjult identitet og at det derfor kanskje er snakk om at spilleren ikke har fått den nødvendige opplæringen i hva som er lov og ikke lov etter sin overgang til England.

Nicolaisen får dermed en bot på 2.500 bot, samt en advarsel om å ikke gjenta dette. Det ble konkludert at det holdt med en økonomisk straff for 24-åringen. Det er ikke aktuelt med noen sportslig karantene.

Rasmus Nicolaisen i aksjon for Pompey.