Beholder Joe Gallen

Det var ventet at Joe Gallen måtte forlate Fratton Park sammen med Kenny Jackett, men Danny Cowley har bestemt seg for at han vil ha Gallen i sitt trenerteam.


NYHETER: Joe Gallen var assistentmanager under Kenny Jackett. Da Jackett måtte forlate managerjobben på Fratton Park etter finaletapet mot Salford, var det ventet at Gallen også ville forsvinne.

Riktignok ledet han Pompey i bortekampen mot Peterborough (tap 0-1) få dager etterpå, mens Pompey var managerløse. Så snart Danny Cowley ble ansatt som manager, var det derimot ventet at Gallen var ferdig. Danny Cowley kom med sin bror Nicky som assistent og de aller fleste managere ønsker sitt eget trenerteam.

SE OGSÅ: Joe Gallens profil

 

Både Gallen og Wigley blir

Det hører med til historien at brødrene Cowley kun har korttidskontrakt. Selv om Danny Cowley er sitert på at han jobber som om han skal være her i ti år, er han kun ansatt ut sesongen i første omgang.

Med to seire på to kamper, ligger han nok meget godt an til å få fortsette som Pompey-manager også utover denne sesongen, men den beslutningen blir trolig ikke tatt på en stund ennå. Det er trolig derfor begrenset hvor mange nye personer han kan få med seg inn i Pompey.

Begge Kenny Jacketts to nærmeste, assistentmanager Joe Gallen og førstelagstrener Jake Wigley, forblir dermed en del av trenerteamet til Pompey. Cowley-brødrene kunne selvsagt valgt å kvitte seg med dem, men begge forblir i Pompey ut sesongen. Hva som eventuelt skjer ved sesongslutt om Danny Cowley får ny kontrakt, gjenstår å se. Ut sesongen forblir derimot Gallen og Wigley som en del av trenerteamet. De er begge førstelagstrenere.

– Vi vet at når det kommer en ny manager inn i en klubb, så er det forbundet med en del usikkerhet og engstelse for de som allerede er i klubben. 

– Da vi hadde vår første dag som ansatt i Pompey, prioriterte vi å bli kjent med de som var her fra før. Bygge relasjoner og prøve å skape et trygt arbeidsmiljø. Vi ønsker et miljø hvor alle kan være seg selv. Da får en også det beste ut av alle, forteller Danny Cowley til The News.

 

– Joe imponerer oss og gir oss energi

At brødrene Cowley beholder forrige managers nærmeste mann, forteller oss at det her er snakk om en duo som er trygge på seg selv. De er også fulle av lovord om Gallen i sitt intervju med The News:

– Alle vi har snakket med, snakker veldig varmt om Joe. Vi har også fått et veldig godt inntrykk av ham. Han er full av entusiasme, for både fotball generelt og Pompey spesielt. 

– Det er spesielt imponerende med tanke på at det helt sikkert har vært tøffe uker for ham. Han var med å tape en finale på Wembley og mannen han jobbet tett med i mange år – og som er hans venn – fikk sparken. Joe imponerer oss og han gir oss energi.

– Vi har bestemt oss for å beholde hele trenerteamet som var her fra før. Planen er at vi skal jobbe sammen. Jeg har med meg min bror Nicky. Selv om vi er brødre, er vi først og fremst to mennesker som elsker å jobbe sammen med andre mennesker som har denne fotballklubbens beste som sitt fokus. Det handler om at vi alle som jobber i klubben har og får ansvar. At alle får roller som kommer Portsmouth Football Club til gode, kommenterer Danny Cowley.

SE OGSÅ: Jake Wigleys profil

Så gjenstår det å se hva som skjer når Kenny Jackett får seg ny managerjobb. Henter han da Joe Gallen med seg? Og hva om/når brødrene Cowley får en lengre kontrakt med Pompey – vil de likevel beholde det eksisterende trenerteamet, eller henter de da nye folk inn?

Også Jake Wigley forblir en del av trenerteamet til Danny Cowley.