Hiwula ute i 4-6 uker

Jordy Hiwula er skadet og ute av spill i fire til seks uker. Det betyr at vi ikke har noen tilgjengelige spisser de neste tre kampene.


NYHETER: Som vi nylig meldte er Ellis Harrison ute med skade resten av sesongen. I går ble John Marquis utvist. Dermed er han ute med karantene de tre neste kampene. Det skulle i utgangspunktet betydd etterlengtet spilletid for Jordy Hiwula, men Hiwula manglet i kamptroppen mot Shrewsbury i går.

Det kom da fram at Hiwula har pådratt seg en ankelskade. Manager Danny Cowley fortalte The News lørdag at Hiwula er ute i fire til seks uker. Det betyr at også han muligens er ferdigspilt for sesongen. Som kjent spilles siste serierunde 8. mai.

SE OGSÅ: Jordy Hiwulas spillerprofil

 

Hiwula, Harrison og Marquis ute

Hiwula fikk veldig lite spilletid under Kenny Jackett, men fikk en sjelden sjanse fra start i finalen på Wembley mot Salford i EFL Trophy. Han lyktes lite da, men i Danny Cowleys første kamp som Pompey-manager var det Hiwula som igjen startet på topp. Mot Ipswich kom ikke Hiwula til noen målsjanser, men han fikk ros av Cowley etter kampen for sin arbeidsinnsats.

Det var ventet at Hiwula igjen skulle starte på topp for Pompey mot Shrewsbury i går, men ankelskaden han har pådratt seg denne uka gjorde ham altså utilgjengelig. Dermed kom Marquis inn fra start langt tidligere enn antatt, men med karantene på han de tre neste kampene står Pompey uten alle sine tre spisser de kommende tre kampene.

Harrison og Hiwula er ute med skade. Marquis har karantene.

– Jordy var ikke helt 100 % da vi møtte Ipswich forrige kamp, men han stilte opp da vi trengte ham. Dessverre forverret han ankelen sin og prognosen nå er at han er ute i fire til seks uker. Vi kan håpe at han kommer noe raskere tilbake, men det er den tilbakemeldingen vi har fått, sa Cowley til The News i går.

 

Alternativene

Vi har en spiss til i stallen i Reeco Hackett-Fairchild, men han er utlånt til Southend i League Two ut sesongen. I går sto også han over med skade. En ryggskade gjorde at han ikke var med da Southend tok tre viktige poeng i bunnstriden med seier 1-0 borte mot Harrogate.

Hackett-Fairchild står med én scoring på 17 kamper for Southend og lite tyder på at han har kvaliteter til å tilføre Pompey noe. 23-åringen har ett år igjen av kontrakten sin med Pompey.

SE OGSÅ: Reeco Hackett-Fairchilds spillerprofil

Alternativene for Pompey framover er da mest sannsynlig å bruke én eller to vinger på topp. Ronan Curtis, Ryan Williams og Marcus Harness kan bli flyttet inn. Akademispissen Alfie Stanley er alternativet om en vil hente opp en unggutt.