Ute resten av sesongen

Pompeys nye manager Danny Cowley må klare seg uten spiss Ellis Harrison i sesonginnspurten.


NYHETER: Vår 27 år gamle kraftspiss Ellis Harrison skadet kneet i hjemmekampen mot Gillingham 27. februar. Han ble da byttet ut, men var tilbake på laget og spilte de tre neste kampene våre.

Hjemmekampen mot Sunderland den 9. mars ble derimot den siste kampen for sesongen for Harrison. Da hadde han allerede presset seg for mye med sin kneskade og måtte melde avbud til kampen på Wembley mot Salford.

Etter det kom det fram at Harrisons skade er så alvorlig at han ikke kan spille mer fotball i år. Han er med andre ord ikke tilgjengelig for manager Danny Cowley i sesonginnspurten.

SE OGSÅ: Ellis Harrisons spillerprofil

 

Har kontrakt ett år til

Joe Gallen var assistentmanager under Kenny Jackett, ledet Pompey borte mot Peterborough etter at Jackett hadde fått sparken og er fortsatt en del av trenerteamet på Fratton Park. Han forteller at han ble svært overrasket da han hørte hvor alvorlig kneskaden Harrison hadde fått mot Gillingham var.

– Da jeg hørte om dette ringte jeg Ellis med en gang. Jeg måtte le, for det var egentlig helt utrolig at han hadde spilt tre kamper etter dette med den skaden. Det er helt utrolig at han har fortsatt å spille.

– Han har nevnt kneet sitt i løpet av denne perioden, men han har egentlig ikke klaget. Så viser det seg at det er en ganske alvorlig skade som holder ham ute resten av sesongen. Det er veldig skuffende at vi må klare oss uten Ellis resten av sesongen, men at han i det hele tatt har spilt tre kamper med denne skaden sier mye om hvor lyst han har hatt til å bidra.

– Før finalen mot Salford ga han beskjed om at han burde få sjekket kneet sitt skikkelig. Det fikk vi gjort og det var da det ble konkludert med at han ikke skal spille mer denne sesongen. Fysioterapeuten vår skjønner ikke hvordan han har klart å spille tre kamper etter at han fikk denne skaden. Men nå får han god tid på seg til å bli frisk og klar til en ny sesong. Vi skulle gjerne hatt han med oss i de kampene som gjenstår, men det er uaktuelt nå, sier Gallen.

Harrison har ett år igjen av sin kontrakt med Pompey og trenger derfor ikke uroe seg for at han blir arbeidsledig til sommeren på grunn av denne skaden.