– Har Championship-kvalitet

Vår nye manager Danny Cowley mener at Pompey i John Marquis har en spiss som kan prestere også i Championship. 


NYHETER: Men trolig må Pompey klare seg uten klubbens toppscorer også i morgendagens kamp mot Shrewsbury.

Da Pompey slo Ipswich i Cowleys første kamp som Pompey-manager var det med Jordy Hiwula som vår eneste tilgjengelige spiss. Men i kantspilleren Ryan Williams, Marcus Harness og Ronan Curtis har vi flere som kan spille sentralt. Behovet for en målfarlig spiss er derimot merkbart i Pompey.

Ellis Harrison er ute med skade resten av sesongen og vår toppscorer John Marquis har også vært ute med skade de siste kampene. Trolig kommer også bortekampen mot Shrewsbury lørdag for tidlig for Marquis. Det er en ankelskade som plager Marquis og som har gjort han utilgjengelig for Pompey de siste kampene.

SE OGSÅ: Ute resten av sesongen

 

– En topp nummer ni

Selv om Marquis ikke har vært den store suksessen i Pompey som mange håpte på etter at han ble kjøpt fra Doncaster for rundt 1 million pund i starten på 2019/20-sesongen, er han i de flestes øyne vår klart beste spiss og vår mest målfarlige spiss.

Samtidig er det generell enighet om at Pompey under Kenny Jackett ikke har fått det beste ut av spissen. Han har scoret 29 mål på 89 kamper for Pompey så langt. Denne sesongen er han vår klare toppscorer med 15 mål, 13 av disse i ligaen.

Vår nye manager Danny Cowley forteller lokalavisa The News at han har stor tro på Marquis og at han har hatt flere samtaler med spissen om hvordan de kan få brukt han best mulig.

– John er en topp spiller og en topp nummer ni. Han er en nier som har både kapasiteten og kvalitetene til å spille i Championship. Han beveger seg godt, han er smart og han scorer mange ulike typer mål. Det er opp til oss å finne måter å skape målsjanser for han.

– Vi har hatt positive og fine samtaler med han. Han er en intelligent mann som har stor innsikt i sine egne prestasjoner og hva som skal til for at han skal prestere best mulig. Hvis som et kollektiv kan få fram det beste i John, vil han være i stand til å score mange mål. Samtidig er han god til å bevege seg uten ball og han linker bra opp med sine medspillere, sier hovedtrener Danny Cowley til The News.

SE OGSÅ: John Marquis’ spillerprofil