Disse fem er også ferdige i Pompey

Charlie Daniels og Jordy Hiwula (bildet) er blant spillerne som nå må på klubbjakt.


NYHETER: Som vi meldte tidligere i dag, er Andy Cannon ferdig i Pompey. Det var den største overraskelsen da Pompey presenterte sin liste over hvem som blir frigitt nå ved sesongslutt.

I tillegg til Andy Cannon fikk også følgende fem spillere beskjed om at de er ferdige på Fratton Park: Charlie Daniels, Jordy Hiwula, Bryn Morris, Taylor Seymour og Duncan Turnbull.

 

Fiasko

Charlie Daniels ble hentet fra Shewsbury Town i januar og venstrebacken ble sett på som en spiller som kunne bidra sterkt til opprykk til et Pompey-lag som da lå på direkte opprykk. Det ble 18 kamper og 1 mål på Daniels, men det ble også flere baklengsmål som han var direkte skyld i. Deriblant et par straffespark.

Daniels hadde også ord på seg for å ha en svært god dødballfot, men heller ikke her leverte Daniels. Kort fortalt ble 34-åringen med mye erfaring fra høyere nivå en fiasko. Sannsynligvis også en dyr fiasko. Du skal lete lenge for å finne en Pompey-supporter som synes det er en feil beslutning å fri Daniels.

SE OGSÅ: Charlie Daniels sin spillerprofil

 

Ble lite med ham

Jordy Hiwula hadde sine fans blant Pompey-supporterne, og det var mange som mente han burde fått mer spilletid under Kenny Jackett. Tre mål på sine fem første kamper, de fleste i cupkamper, gjorde at mange supportere var frustrerte da han ikke fikk mer spilletid.

Hans korttidskontrakt ble i januar forlenget ut sesongen, men Hiwula spilte ytterligere ti kamper uten å score. Deriblant spilte han fra start i EFL Trophy-finalen mot Salford på Wembley. Han fikk så en skade som holdt han ute i sesonginnspurten, men rakk å være med helt på tampen. Han kom inn i siste serierunde, men klarte ikke å utgjøre noen forskjell der heller. Kort fortalt ble det lite med ham i Pompey-drakten.

Han skapte litt forventninger hos supporterne etter sine tidlige cupmål, men viste ikke i noen av sine ti kamper i 2021 at han var verdt å satse på.

SE OGSÅ: Jordy Hiwulas spillerprofil

 

Fortsetter i Northampton?

Bryn Morris stoppet på 28 kamper (1 mål) for Pompey etter 2 1/2 sesong på Fratton Park. Det vil si: Det siste halvåret har han vært på utlån i Northampton. Der har Morris gjort det bra, selv om det ble nedrykk til League Two, og det er meget mulig han fortsetter karrieren der nå som han frigis av Pompey.

For i Pompey fikk Morris aldri vist seg fra en god side. Han ble hentet av Jackett i januar 2019, men blir stående som nok et eksempel på hvordan Jackett mislyktes i januarvindu etter januarvindu. Han har slitt en del med skader i løpet av sin tid i Pompey og vil bli husket aller best for at Jackett satte han inn på laget på bekostning av kaptein Tom Naylor i playoff mot Oxford i fjor sommer. Dette til tross for at Morris hadde vært skadet i nesten ett år og ikke vist noe som skulle tilsi at han var god nok til å styre midtbanen vår og laget til Championship.

SE OGSÅ: Bryn Morris sin spillerprofil

 

Fikk seg én kamp hver

De unge keeperne Taylor Seymour og Duncan Turnbull er også ferdige i Pompey. De fikk begge sin debut denne sesongen i EFL Trophy. Bortsett fra det var de ikke i nærheten av å få noe førstelagsspill.

Da Alex Bass ble langtidsskadet, hentet Pompey Lewis Ward på lån fra Exeter City i stedet for å ha en av ungguttene på benken i serieinnspurten. Nå er det altså begge ferdige på Fratton Park.

SE OGSÅ: Taylor Seymour sin spillerprofil

SE OGSÅ: Duncan Turnbull sin spillerprofil

Charlie Daniels