Pitman ferdig i Pompey

Brett Pitman er én av fem spillere som ble frigjort av Pompey i dag.


NYHETER: Brett Pitman, Andy May, Oliver Hawkins, Matt Casey og Christian Burgess ble alle bekreftet som ferdige på Fratton Park i dag.

Deres kontrakter gikk ut ved sesongslutt og de vil nå fortsette sin karrierer andre steder. Også Lee Brown og Brandon Haunstrups kontrakter har nå gått ut, men Pompey forhandler med dem om mulige kontraktforlengelser.

Alex Bass, James Bolton, Andy Cannon, Ben Close, Ronan Curtis, Paul Downing, Gareth Evans, Reeco Hackett-Fairchild, Marcus Harness, Ellis Harrison, Craig MacGillivray, John Marquis, Bryn Morris, Tom Naylor, Duncan Turnbull, Jack Whatmough og Ryan Williams er førstelagsspillere som alle har kontrakt med Pompey også neste sesong.

Ross McCrorie, Cameron McGeehan, Sean Raggett og Steve Seddon har returnert til klubbene de var lånt ut fra. Ifølge lokalavisa i Portsmouth, The News, ønsker Pompey å signere McGeehan permanent. Det spekuleres i at Seddon og Raggett også er aktuelle som nysigneringer i sommer.

 

Havnet ute i kulden

Brett Pitman ble vår toppscorer med hele 25 mål (24 av disse i serien) i sin første sesong for Pompey etter å ha kommet fra Ipswich. I sin andre sesong fikk han mindre spilletid i serien, men scoret likevel akseptable elleve seriemål. I 2019/20-sesongen havnet Pitman helt ute i kulden og mange supportere har kritisert manager Jackett for måten han har behandlet Pitman på denne sesongen.

SE OGSÅ: Brett Pitmans spillerprofil

Pitman ble fratatt kapteinsbindet midt i sesongen og har etter det knapt fått spille. I play-off-kampene mot Oxford var han ikke engang med i troppen til noen av kampene. Det skal sies at han ikke har virket å være i topp fysisk form det siste året, men 32-åringen er en målscorer framfor noen og kunne vippet play-off-kampene i vår retning om han hadde fått spilletid.

Nå er han ferdig i Pompey, og til tross for at han har vært nesten helt ute i kulden i 2019/20 (scoret fire mål på 16 kamper, men startet kun fire seriekamper) forlater han Fratton Park som en av Pompey-supporternes favoritter. Han er en av de beste målscorerne Pompey har hatt det siste tiåret.

 

Spilte inn videohilsen til supporterne

Det er sjelden noen forlater en klubb som Bosman-spiller til en så unison hyllest som Christian Burgess opplever nå. Midtstopperen har etter hvert blitt en supporterhelt etter at han kom fra Peterborough foran 2015/16-sesongen. På grunn av sine prestasjoner på banen, men kanskje vel så mye for den personen han er utenfor banen. Ikke siden Linvoy Primus har Pompey hatt en spiller som har vært så engasjert i nærmiljøet som Burgess.

Han var sammen med Matt Clarke vår stopperduo da opprykket fra League Two ble sikret. I League One har manager Kenny Jackett hentet flere midtstoppere, men Burgess har etter perioder i kulden spilt seg inn på laget gang etter gang. Nå forlater han Pompey etter en sesong hvor han er kåret til årets spiller av lokalavisa The News.

SE OGSÅ: Christian Burgess’ spillerprofil

Pompey har blitt kritisert for å ikke sikre seg ny kontrakt med Burgess for lengst, men Pompey la i mars alle kontraksforhandlinger på is. Burgess måtte naturlig nok tenke på seg selv og skrev under for belgiske Royale Union Saint Gilloise. Burgess flytter dermed for å spille på nivå 2 i Belgia. Dessverre ble hans siste kamp for Pompey exiten mot Oxford i semifinalen i play-off, men Burgess hadde i alle fall kapteinsbindet på for Pompey i sin siste kamp. nder Under en videohilsen fra Burgess til Pompey-fansen:

 

Vil bli husket for sin straffescoring

28 år gamle Oliver Hawkins kom til Pompey fra Dagenham & Redbridge i 2017. Han spilte ikke mange kampene denne sesongen, men på tre sesonger ble det totalt sett 96 kamper og 18 mål.

Han ble hentet som spiss, men har også blitt brukt som midtstopper.

SE OGSÅ: Oliver Hawkins’ spillerprofil

Han huskes først og fremst som en god hodespiller og ikke minst for sitt avgjørende straffespark da Pompey slo Sunderland etter straffesparkkonkurranse på Wembley i finalen i EFL Trophy 2018/19.

 

Har ikke overbevist

Adam May var bare 17 år gammel da han debuterte for førstelaget. Midtbanespilleren fikk sjansen på samme tid som Ben Close, og ettersom May er året yngre ble han av flere sett på som vel så spennende som Close.

Mens Close har etablert seg som en førstelagsspiller, har May gått på en rekke utlån. Han har ikke fått det helt til der i 2019/20-sesongen og etter at han returnerte til Pompey fikk han heller ikke spilletid.

SE OGSÅ: Adam Mays spillerprofil

Det ble med tre kamper i EFL Trophy denne sesongen for May. Totalt ble det 30 førstelagskamper og tre mål for spilleren som kom fra eget akademi.

 

Fikk ikke sjansen i år

Den 203 centimeter høye midstopperen fra eget akademi spilte tre kamper for førstelaget i 2018/19, alle i EFL Trophy. Denne sesongen ble det 0 minutter på 20-åringen.

SE OGSÅ: Matt Caseys spillerprofil

Pompey hadde opsjon på ytterligere ett år med Matt Casey, men klubben valgte altså å frigi unggutten som var spådd en lysende karriere. Nå er det opp til Casey å vise at Pompey har gjort en feil ved å fristille ham.