Hvem er årets spiller 2019/20?

2019/20-sesongen er over for Pompey. Nå er det tid for å stemme fram hvem vi mener har vært sesongens beste spiller.


VAP-NYHETER: Forrige sesong var det Matt Clarke som ble stemt fram som årets Pompey-spiller. Da med Ben Close som årets unge spiller. Vanligvis stemmer vi fram vår årets spiller et par uker før sesongens siste hjemmekamp. Dette for å kunne dele ut prisen til den utvalgte spilleren før kampstart.

Denne sesongen fikk vi ikke reist over etter 12. mars. Muligens kan vi få gitt prisen til den utvalgte på etterskudd neste sesong, men det avhenger av at spilleren fortsatt er i klubben.

Vi vil uansett stemme fram hvem som er vår årets spiller og årets unge spiller også for 2019/20-sesongen.

SE OGSÅ: Tidligere årets spiller i Venner av Portsmouth

Fristen for å sende inn dine stemmer er 22. august. Altså to uker fra i dag.

 

Slik stemmer du

Som tidligere år får hver medlem muligheten til å stemme én gang. Du stemmer slik:

– Gi tre poeng til den du mener var vår beste spiller, to poeng til den nest beste og ett poeng til den du mener var vår tredje beste spiller forrige sesong.

– Skriv navnet på den unge spilleren du mener fortjener å bli kåret til årets unge spiller. Kriteriene finner du lenger nede i artikkelen.

– Send dine stemmer til undertegnede på epost: joakim.ellingsen at gmail.com, eller skriv det inn som kommentar på vår facebookside.

 

Kandidatene

Du står fritt til å velge hvem du vil, men her er kandidatene som trolig vil få flest stemmer:

Christian Burgess. Midtstopperen var i utgangspunktet ikke en del av Kenny Jacketts foretrukne lagoppstilling og han har også fått en del pepper fra Pompey-fansen for tabber som har kostet oss poeng. Han sto derimot fram som en leder både på og utenpå banen. I tillegg til å etablere seg som førstevalg på stopperplass, har han vist seg målfarlig i år. Scoret fire mål. Han har også en høy stjerne i lokalmiljøet etter å ha brukt mye tid på veldedig arbeid. Forlater klubben som Bosman-spiller og går til belgisk fotball. Vil bli savnet. Kåret til årets spiller i lokalavisa The News.

Sean Raggett. Innleid midtstopper fra Norwich som fikk en trang start. Imponerte ingen med sine første kamper, men da han ble fast stopperduo sammen med Burgess gikk det bedre for dem begge. Spilte 28 av Pompeys 35 ligakamper, alle 28 fra start. Duellsterk og en trussel på offensive dødballer. Scoret to mål. Det spekuleres i at Pompey vil hente ham permanent i sommer.

Tom Naylor. Kapteinen spilte 33 av de 35 seriekampene våre denne sesongen, alle fra start. En solid spiller som sjelden gjør en dårlig kamp fra sin sentrale midtbaneplass. Ble svært overraskende vraket til begge de to kampene mot Oxford i play-off. Kom ikke på banen der. Regnes likevel som en av Pompeys beste spillere denne sesongen.

Andy Cannon. Spilte 20 av de 35 kampene (14 av dem fra start), men får sjelden 90 minutter. Det skjer ofte noe rundt Cannon og han har da også fem asissts, noe som er ganske bra med tanke på spilletid. Ett mål er litt i minste laget for en offensiv midtbanespiller som Cannon, men hans energi og kreativitet er gull verdt.

Marcus Harness. Ble hentet for en forholdsvis stor sum for å erstatte Jamal Lowe. Harness har vært god, men noe ustabil. Hurtig og målfarlig, men har litt for mange kamper hvor han blir usynlig. Har spilt 27 av Pompeys 35 seriekamper, men kun 18 av dem fra start. Ni mål og sju assists på disse kampene er brukbart av kantspilleren som kan brukes i flere posisjoner.

Ben Close. Har spilt 29 av de 35 seriekampene (27 fra start) på sentral midtbane eller i den offensive sentrale rollen i Jacketts 4-2-3-1. Har også scoret seks mål (tre i serien), et par av dem har vært noen perler. Kalles for Pompeys Xavi på grunn av sin spillestil. På sitt beste holder han høyere nivå enn League One, men også han har vist seg noe ustabil. Ble ikke brukt i det hele tatt i play-off.

John Marquis. Ble hentet inn for å skyte oss opp i Championship, men selv om han har gjort det greit og scoret 14 mål, har kun åtte av disse vært i serien. Det var større forventninger til spissen som har scoret mye mål på dette nivået i sesong etter sesong før han kom til Pompey. Har spilt alle 35 seriekampene, men ti av dem som innbytter.

Ronan Curtis. Klubbens toppscorer med 14 mål (12 i serien.). Den irske landslagsvingen var også den med flest målgivende. Var ønsket av klubber på høyere nivå i januar og det skal trolig en del til for at Pompey klarer å holde på ham i sommer. Er spilleren motstanderen frykter. Kan skape ting på egen hånd.

 

Årets unge spiller

Kriteriet for å bli kåret til årets unge spiller er at kandidaten ikke kan være eldre enn 21 år ved sesongstart. Det er ikke mange aktuelle blant de som har fått en del spilletid. Faktisk er det kun to spillere som har spilt seriefotball for Pompey i år som oppfyller kriteriet:

Alex Bass. Var 21 år ved sesongstart (fylte 22 i april) og har overraskende overtatt som klubbens førstekeeper i andre halvdel av sesongen. Har vist sitt potensial og har trolig en framtid på høyere nivå enn League One. Det skal sies at han har gjort noen tabber som har kostet oss dyrt, men selv Bass og hans nærmeste støttespillere må være positivt overrasket over at han har fått hele 17 seriekamper for Pompey.

Ross McCrorie. Den skotske U21-landslagsspilleren er like gammel som Bass (ble 22 i mars) og har gjort sine saker greit på lån fra Rangers. Var i utgangspunktet tiltenkt en rolle som sentral midtbanespiller, men det har blitt vel så mange kamper på høyrebacken for den anvendelige spilleren. Har spilt 18 seriekamper (13 av dem fra start) og har vært ok.

Husk på å sende inn dine stemmer innen 22. juli.

Matt Clarke ble kåret til årets Pompey-spiller 2018/19 av Venner av Portsmouth. Medlem Bo Johansen til høyre.