Christian Burgess

Christian Albert Elliot Burgess


Fødselsdato: 7.  oktober 1991

Fødested: Barking, England

Høyde: 1,96 m

Posisjon på banen: Midtstopper

Debut for Pompey: 8. august 2015, hjemme mot Dag & Red (seier 3-0).

Overgangssum til Pompey (antatt): Ikke offentliggjort overgangssum fra Peterborough sommeren 2015.

Pompey: 210 kamper (12 mål). 2015-20

Tidligere klubber: Som unggutt: Arsenal og Bishop’s Stortford, Middlesbrough (2012-14), Hartlepool United (lån 2013-14) og Peterborough United (2014-15).

Etter Pompey: Royale Union Saint Gilloise (2020-)

Trivia:

– Startet på Arsenals akademi, men etter å ha blitt frigjort her spilte han ungdoms- og reservelagsfotball for Bishop’s Stortford. Dette gjorde han helt fram til han bestemte seg for å starte historiestudier ved universitetet i Birmingham. En trener på universitetslaget lot seg imponere og ordnet prøvespill for ham i Middlesbrough.

– Han imponerte på prøvespill i Middlesbrough og signerte en toårskontrakt (proff) sommeren 2012. 4. mai 2013 debuterte han i ligaen for Middlesbrough.

– I 2013/14-sesongen endte han opp på utlån til Hartlepool i League Two hele sesongen. Her gjorde han sine saker bra og spilte hele 41 ligakamper for dem den sesongen.

– I 2014/15-sesongen var han først på lån til Peterborough, før overgangen ble gjort permanent. Han spilte 30 ligakamper for dem denne sesongen. Ved sesongslutt var han ønsket av flere klubber, men Pompey sikret seg signaturen til den høyreiste midtstopperen etter å ha blitt enig med Peterborough om en overgangssum.

– Var et førstevalg som stopper for Pompey 2015/16. Hvem som var hans partner varierte mellom Matt Clarke og Adam Webster, men Burgess var et klart førstevalg. Burgess gjorde en god førstesesong i Pompey.

– Et soleklart førstevalg som midtstopper også i jubelsesongen 2016/17. Burgess scoret også fire seriemål da Pompey vant League Two.

– I november 2017 signerte han en forlengelse av sin kontrakt med Pompey. Den nye kontrakten går ut 2019/20-sesongen. Spilte fast for Pompey fram til slutten av 2017/18-sesongen. Da ble han vraker til fordel for Jack Whatmough.

– Var mye reserve første halvdel av 2018/19-sesongen, men etter at Jack Whatmough igjen ble skadet, dannet han stopperpar med Matt Clarke. Spilte totalt 38 kamper for Pompey denne sesongen.

– Startet 33 av Pompeys 35 seriekamper i 2019/20, men forlot Pompey ved sesongslutt da hans kontrakt gikk ut. Signerte da for belgiske Royale Union Saint Gilloise som Bosman-spiller. Det er sjelden noen forlater en klubb som Bosman-spiller til en så unison hyllest som Christian Burgess. Midtstopperen har etter hvert blitt en supporterhelt etter at han kom fra Peterborough foran 2015/16-sesongen. På grunn av sine prestasjoner på banen, men kanskje vel så mye for den personen han er utenfor banen. Ikke siden Linvoy Primus har Pompey hatt en spiller som har vært så engasjert i nærmiljøet som Burgess.

Under en video fra 4-0-seieren mot Notts County i 2015/16-sesongen. Burgess scorer her ett av Pompeys mål: