– Vil hente “syndebukken” tilbake

The News mener å vite at Pompey vil hente Cameron McGeehan tilbake til Fratton Park, nå på permanent basis. McGeehan var som kjent spilleren som misset på det avgjørende straffesparket i semifinalen i play-off.


NYHETER: Midtstopper Sean Raggett, venstreback Steve Seddon, midtbanespiller Cameron McGeehan og midtbanespiller/høyreback Ross McCrorie har alle spilt til tider sentrale roller for Pompey i 2019/20. Nå har de returnert til klubbene de var på utlån fra, henholdsvis Norwich City, Birmingham City, Barnsley og Glasgow Rangers.

Nå er spørsmålet om Pompey vil gjøre som de har gjort med flere andre spillere siste sesonger: Hente noen av de innleide spillerne på permanent overgang sesongen etter.

 

– Spiller neppe for Norwich igjen

Sean Raggett har vært på lån fra Premier League-laget Norwich hele 2019/20-sesongen. Han fikk en noe trang start for Pompey med flere kamper hvor han virket svært rusten. Han spilte seg derimot bra opp og dannet etter hvert et solid stopperpar på League One-nivå sammen med Christian Burgess. Spilte totalt 38 kamper og scoret to mål for Pompey.

SE OGSÅ: Sean Raggetts spillerprofil

Han har nå returnert til Norwich og det har vært spekulert i at Pompey vil hente ham foran 2020/21-sesongen. Pompey har nesten ikke midtstoppere igjen i spillerstallen og må ha inn to stoppere i løpet av sommeren. Raggetts kontrakt med Norwich går egentlig ut nå og The Pink Un (som følger Norwich svært tett) mener det er urealistisk at han vil spille for Norwich igjen, selv om det blir Championship på kanarifuglene neste sesong. Norwich har derimot opsjon på å forlenge kontrakten hans med ytterligere ett år og Raggett selv uttaler at han ikke aner hva som vil skje videre.

Med Kenny Jackett som manager i Pompey er det ganske sannsynlig at Pompey signerer Raggett permanent før 2020/21-sesongen.

 

Mange usikkerhetsmomenter

Steve Seddon kom til Pompey på lån fra Championship-klubben Birmingham i januar. Spilte totalt 17 kamper og scoret 11 mål på de månedene han spilte for oss. Viste seg som en god venstreback som utmerket seg med gode innlegg og dødballer med sin presise venstrefot.

SE OGSÅ: Steve Seddons spillerprofil

Det spekuleres i at Pompey vil hente også Seddon permanent i sommer, men her er det mange usikkerhetsmomenter. Han har denne sesongen vært en av tre venstrebacker i Pompey, men nå er det ingen av dem som har kontrakt med Pompey. Pompey er derimot i forhandlinger med både Lee Brown og Brandon Haunstrup. Sistnevnte linkes til både Kilmarnock og Bristol Rovers.

Hva som skjer med dem, gjenstår å se. Det vil naturligvis ha en del å si for hvor stort Pompeys ønske er for å hente inn ny venstreback. Seddons situasjon er også selv uavklart. Birmingham har kvittet seg med manageren sin nå i sommer. Seddon har ett år igjen av sin kontrakt med Birmingham, men med ny manager på vei inn er det han som sitter med nøkkelen for hva som skjer videre. Kanskje kjenner han til Seddons kvaliteter og tar en umiddelbar avgjørelse på om han vil ha han med seg videre eller ikke. Kanskje er det en manager som ønsker å se nærmere på han før han tar en avgjørelse.

 

Skal være ønsket videre av Pompey

Cameron McGeehan har vært på lån fra Barnsley siden januar. Midtbanespilleren spilte 15 kamper og scoret 2 mål for Pompey og han har gjort sine saker bra. Dessverre for han, vil han huskes for straffemissen da Pompey tapte på straffesparkkonkurransen i play-off-semifinalen mot Oxford. Men straffemissen til tross. Han skal være ønsket tilbake til Fratton Park av både klubb og en rekke supportere.

SE OGSÅ: Cameron McGeehans spillerprofil

Uansett må nok Pompey vente til det er avklart hvilken divisjon Barnsley skal spille i neste sesong. Barnsley kjemper for plassen i Championship og McGeehan har ett år igjen av sin kontrakt med klubben. Rykker Barnsley ned til League One, spørs det om de er villige til å selge ham til en konkurrent (Pompey), men beholder Barnsley plassen har de vist i år at de ikke ser på McGeehan som god nok for Championship. Da skal Pompey være klar til å hente ham permanent. Under tweeten til McGeehan etter nedturen i play-off:

 

Innfridde ikke

Ross McCrorie kom til Pompey på lån fra den skotske storklubben Rangers, og det var store forventninger til den skotske U21-landslagskapteinen. Han fikk en fæl start da han ble utvist i debuten borte mot Shrewsbury (tap 0-1) og han har aldri klart å etablere seg i startelleveren. Har spilt en del høyreback i tillegg til sin foretrukne midtbanerolle. Spilte 22 kamper totalt i 2020/21-sesongen.

SE OGSÅ: Ross McCrories spillerprofil

Nå har riktignok Kenny Jackett blitt signert tidligere i sesongen på at han kan være interessert i å signere McCrorie på nytt, men han har ikke vist seg som annet enn en “squad player” denne sesongen og han har to år igjen av sin kontrakt med Rangers. Det vil være overraskende om vi ser McCrorie i Pompey-drakt i 2020/21-sesongen.

Cameron McGeehan i aksjon.