5 dager igjen: Var sjokkert over hvor nær Pompey var spillerkrise

Det er fem dager igjen til vi møter Oxford i første play-off-semifinale. Ellis Harrison forteller i dag hvor nær Pompey var en spillerkrise til play-off-kampene.


NYHETER: Som vi fortalte tidligere i uken, har Pompey nå fått til avtaler om å spille play-off-kampene for både de innleide spillerne og egne spillere på utgående kontrakter. Det var derimot på hengende håret. Flere av avtalene kom i stand kort tid før fristen gikk ut for å registrere spillerne.

LES OGSÅ: Kan spille play-off-kampene

Det var i utgangspunktet ventet at Adam May, Brett Pitman og unggutten Matt Casey ville bli frigjort da deres kontakter gikk ut, men da det var usikkerhet knyttet til svært mange andre spillere tok ikke Pompey noen sjanser. De De ble derfor enige med disse tre spillerne om en forlengelse av kontraktene deres slik at de er spilleklare til både Oxford-kampene og en eventuell play-off-finale på Wembley. Det er svært sannsynlig at ingen av disse tre vil få spilletid i noen av kampene, men det gir i alle fall Kenny Jackett flere spillere å velge blant.

 

Raggett og Burgess

Når det gjelder de innleide spillerne, gikk det raskt å bli enig med Birmingham, Rangers og Barnsley om å forlenge avtalene til Steve Seddon, Ross McCrorie og Cameron McGeehan. Det tok lengre tid å bli enig med Norwich om en avtale om Sean Raggett. Raggetts kontrakt med Norwich går ut nå i sommer, men Norwich har en opsjon på å forlenge denne avtalen. Hva de gjør er ikke avklart. Usikkerheten gjorde også denne saken mer komplisert. Det var snakk om at Pompey måtte kjøpe han ut, men selv om det kan være Pompey signerer Raggett permanent i sommer endte det til slutt med at Pompey fikk til en kortsiktig forlengelse av låneavtalen i stedet.

Kombinert med at Christian Burgess formelt sett er Royale Union Saint-Gilloise-spiller fra 1. juli, var dette i ferd med å gi Pompey en stopperkrise. Kunne vi bli nødt til å bruke Paul Downing og Lee Naylor som midtstoppere i play-off-kampene?

Burgess selv var klar på at han ønsket å spille play-off-kampene før han dro til Belgia, og etter langvarige forhandlinger kom Pompey til enighet med den belgiske klubben. Også det kort tid før fristen. Dermed kan både Burgess og Raggett spille, og våre antatte førstevalg på stopperplass skal stå klare fredag.

 

– Dette er viktig for oss

Vår spiss Ellis Harrison har selv kontrakt videre. Han forteller lokalavisa The News at han var sjokkert da han fikk høre om den potensielle spillerkrisen til Pompey før play-off-kampene.

– Jeg ble sjokkert da jeg hørte om kontraktene. Jeg visste ingenting om dette. Vi har fram til nå kun kjørt til trening, trent og deretter satt oss i bilen og kjørt hjem. Vi har ikke spist lunsj sammen eller delt garderobe. Det har derfor blitt lite prat med lagkamerater. 

– Jeg har også selv nettopp blitt far og har derfor hatt tankene mine der når jeg ikke har vært på trening. Men da jeg denne uka fikk høre at det var gått i orden med avtaler for alle spillerne som egentlig var ferdige nå 1. juli, ble jeg veldig glad. Det er viktig for oss, for dette er spillere som har vært viktige for våre resultater hele sesongen. Selv om flere av dem trolig forsvinner ved sesongslutt, er jeg sikker på at de alle vil gi alt for at vi skal rykke opp, kommenterer Harrison.

Pompey møter Oxford på hjemmebane fredag 3. juli klokka 18.30 (skandinavisk tid). Returoppgjør i Oxford mandag 6. juli klokka 18.00