Kan spille play-off-kampene

Christian Burgess forlater Pompey til fordel for belgisk fotball etter sesongen, men både Burgess og ti andre Pompey-spillere har forlenget sine utgående kontrakter slik at de kan spille for Pompey i play-off.


NYHETER: Lee Brown, Christian Burgess, Matt Casey, Oliver Hawkins, Brandon Haunstrup, Adam May, Steve Seddon, Ross McCrorie, Brett Pitman, Cameron McGeehan og Sean Raggett sine kontrakter går ut ved månedsskiftet. Med play-off-kamper i juli, på grunn av Korona-pausen, betydde det at disse spillerne i utgangspunktet ikke kunne spille for Pompey. Nå har derimot alle forlenget sine kontrakter slik at de kan spille både semifinalene mot Oxford og en eventuell finale på Wembley.

Hva som skjer med spillerne etterpå, er for de fleste ikke bestemt. Pompey la alle kontraktsforhandlinger på is tidligere i sesongen. Både på grunn av Korona og på grunn av at Pompey ikke vet hvilken divisjon de spiller i neste sesong ennå.

For Sean Raggett, Cameron McGeehan, Ross McCrorie og Steve Seddon er de på lån og har kontrakter med henholdsvis Norwich, Barnsley, Rangers og Birmingham. Pompey har kommet til enighet med disse klubbene om at de får bruke dem til play-off-kampene er spilt.

Adam May, Matt Casey og Brett Pitman er trolig ferdige i klubben uansett om det blir opprykk, eller ikke. For Lee Brown, Oliver Hawkins og Brandon Haunstrup avhenger det trolig av hvilken divisjon Pompey spiller i neste sesong. De holder League One-nivå, men neppe Championship.

 

Skal spille for belgiske Royale Union Saint-Gilloise

Midtstopper Christian Burgess har vært en av Pompeys beste spillere denne sesongen, men nå er Pompey-karrieren straks over. Han er enig med belgiske Royale Union Saint-Gilloise om en treårskontrakt og går dit som Bosman-spiller. Han skulle egentlig gått til den belgiske klubben 1. juli, men etter Burgess sitt eget ønske skal han nå spille play-off-kampene før han flytter til Belgia.

Pompey må på sin side tegne en dyr forsikring for å få Burgess spilleklar, men det er nå gjort.