McGee på vei bort

Med MacGillivray som klart førstevalg og Alex Bass som andrevalg mellom stengene, har ikke Luke McGee noen framtid på Fratton Park.


NYHETER: Før 2017/18 ble Luke McGee hentet fra Tottenham som vår nye førstekeeper. Han hadde da vært på utlån i Peterborough sesongen før. Her hadde han gjort det godt.

McGee var vårt klare førstevalg i hele 2017/18-sesongen, men Kenny Jackett var ikke helt fornøyd Craig MacGillivray ble sommeren 2018 hentet fra Shrewsbury for å gi McGee mer konkurranse om keeperplassen. Det endte med at MacGillivray i 2018/19 har vært vårt soleklart førstevalg mellom stengene. McGee var andrevalg i første halvdel av sesongen, men etter at Alex Bass kom tilbake fra et låneopphold i Torquay, er det han som har vært vårt andrekeeper.

McGee har riktignok hatt en skade som holdt ham utenfor kamptroppene i sesongen, men også etter at han ble skadefri har han vært helt ute i kulden. Manager Jackett innrømmer at McGee er frustrert over situasjonen, og han har allerede vært linket til flere klubber.

SE OGSÅ: Luke McGees spillerprofil

 

– McGee er frustrert

– Luke er frustrert, og det har han vært hele sesongen. Craig kom inn, og det har vært vanskelig for Luke å danke ham ut. Vi får se hva som skjer nå, men jeg vil tro at Luke vil videre til en ny klubb for å få førstelagsfotball. Om det kommer noen klubber med tilbud gjenstår å se, men Luke er ikke interessert i å være et andre- eller tredjevalg.

– Hos oss er situasjonen at Craig er vårt førstevalg med Alex som nummer to, sier Pompey-manager Kenny Jackett til lokalavisa The News. 

Alex Bass kommer fra Pompeys eget akademi og selv om han ikke er klar for å være et førstevalg ennå, har han hatt en så fin utvikling at Pompeys trenerteam altså heller å sette han inn enn McGee om MacGillivray skulle bli skadet.

SE OGSÅ: Alex Bass sin spillerprofil

 

Kan være aktuelt å låne ut Bass igjen

– Vi må se hvor mye interesse det er for Luke i sommer, men det kan også være et alternativ at vi sender Alex ut på et nytt låneopphold for å få mer kamperfaring hvis Luke blir. Alex er blitt både større og sterkere det siste året. Han har en veldig bra størrelse og er i god fysisk form. Han var uheldig med skade da han var utlånt til Torquay, men utviklingen hans har vært veldig god. Jeg er ikke redd for å bruke ham på førstelaget.

– Så langt har det ikke vært mye interesse for å hente Luke, fortsetter Jackett.

 

Vårt udiskutable førstevalg

Når det gjelder førstekeeper Craig MacGillivray har han hatt en meget god sesong. Han var andrekeeper i Shrewsbury forrige sesong, men har i 2018/19 vist seg som en av League Ones beste keepere. Trolig ville han blitt satset på som førstekeeper neste sesong også om vi hadde rykket opp til Championship.

SE OGSÅ: Craig MacGillivrays spillerprofil

MacGillivray fikk sin kontrakt forlenget i løpet av sesongen og starter temmelig sikker 2019/20-sesongen som vår førstekeeper.

Under en video med Craig MacGillivrays beste redninger i 2018/19-sesongen: